One su glamurozne bake i modne ikone

Kada se govori o influenserkama, Instagramu, modnim ikonama, uvijek svi pomisle na mlade žene, uglavnom milenijalke, odnosno one koje su rođene kasnih osamdesetih i devedesetih godina. Međutim, i starije dame, sve više pronalaze svoj put na društvenim mrežama.

Njih nekoliko potpuno su zaludjele internet, a otvoreno pokazuju da život ne staje poslije 60. godine. Bilo da su udate ili ne, rade ili uživaju u svojim penzinerskim danima, većina njih su bake, a na Instagramu imaju horde sledbenika. I to ne zbog savjeta o zimnici, već zbog životnog stila i modnog ukusa.

One mijenjaju sliku toga kako bi stvarnost trebalo da izgleda i kako bi u starosti žena trebalo da se osjeća.

Lin Slejter (64) profesorka je na Univerzitetu Fordham u Njujorku, a široj javnosti je poznata kao Instagram idol. Ima stotine pratilaca na ovoj društvenoj mreži.

“Nemam 20. Ne želim ni da imam 20, ali sam nevjerovatno kul. To pomislim kada objavljujem sliku”, rekla je ona, piše Independent.

“Nećemo biti stare ženice koje sjede u staračkom domu s ljubičastom kosom od ehotona”, rekla je Dženi Ki (71).

Kada pomislite na baku sigurno pomislite na štrikanje džempera i pravljenje džema, ali ne i kada je Dženi u pitanju. Dženi se bavi dizajnom, a njeni pratioci na Instragramu oduševljeni su njenim stilom.

“Ako ćemo da budemo u staračkom domu pušićemo svoju marihuanu, jesti svoju zdravu hranu i imati odličan stil”, njen je plan za budućnost, koji se ne uklapa u stereotipe.

Stil i gracioznost nemaju apsolutno nikakve veze sa godinama, a to je pokazala i nekadašnja Plejbojeva zečica, koja je zagazila u devetu deceniju života.

Dori Džejkobson (83) na svom Instagramu reklamira donji veš i pokazuje kako da se oblačite moderno i s ukusom i u trećoj životnoj dobi.

“Nosite ono što vam se sviđa, ‘prikladno za godine’ s tim nema nikakve veze”, poručuje ona.

Bilo da nosi šarene džempere, oskudne kupaće kostime ili roze majicu s natpisom “Budi dr**a, radi što god hoćeš”, Ven Vinkl je stekla kultni status, a slijedi je više miliona ljudi na Instagramu.

Ambasadorka je velikih brendova za njegu kose, tijela i svjetski poznatog proizvođača votke. Da, da votke.

A šta ćete vi da radite u svojim devedesetim?

penzioneri.me/cdm.me

Slične novosti

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima
Bakina kuhinja, Hobi 55+, Ljubav 55+
6 shares459 views

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima

Redakcija - sep 29, 2023

Jedno društvo je humano onoliko koliko brine o svojim najstarijim članovima, a cilj SENIOR FEST-a 2023. je da pošalje snažnu poruku da crnogorsko…

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares389 views

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti

Redakcija - sep 28, 2023

Ministar ekonomskog razvoja i turima Goran Đurović saopštio je da će od 2. oktobra na sniženju biti preko 150 artikala u novom krugu akcije…

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci