Verujemo da ćemo i ove godine moći da podignemo plate i penzije: Brnabić o privrednom rastu i novim investicijama

Moramo da budemo oprezni i da to ne ugrozi fiskalnu stabilnost – rekla je premijerka Srbije

Premiejrka Srbije Ana Brnabić je, gostujući u emisji “Oko” na Radio-televiziji Srbije, govorila o privrednom rastu, pa uz ocenu da je zabeležena manja proizvodnja “Fijata”, ali da Železara nije smanjila proizvodnju, konstatuje da je i evropska privreda “usporila”.

– Izmedu ostalog i nemačka i italijanska privreda, koje su glavni partneri Srbije – kaže premijerka, a na opasku da EPS kasni sa strukturnim reformama, kaže da su neke reforme u tom javnom preduzeću otpočele, ali da ima još mnogo posla i da se na tome radi sa MMF-om.

Pominjala je suficit u budžetu i činjenicu da javni dug pada, te naglasila da nema problema sa daljim povećanjem penzija i plata.

– Moramo da budemo oprezni i da to ne ugrozi fiskalnu stabilnost, ali verujem da ćemo i ove godine moći da podignemo i penzije i plate – rekla je Brnabić.

FOLKSVAGEN JOŠ NIJE DONEO ODLUKU O DOLASKU U SRBIJU

“Folksvagen” još nije doneo odluku o eventualnom dolasku u Srbiju, rekla je premijerka i navela, ta kompanija još nije donela odluku o izgradnji svog novog pogona u ovom regionu.

– Tek treba da se donese takva odluka, a ako se donese, mi ćemo se boriti, daćemo sve od sebe kao što dajemo za sve ostale investicije. To bi bila neverovatna šansa za Srbiju – rekla je Brnabić i dodala da Srbija u odnosu na neke zemlje regiona ima lošiju poziciju, jer nije clanica Evropske unije, ali da s druge strane ima dosta dobru saradnju s nemackim privrednicima.

 

penzioneri.me/Tanjug

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci