Sirovom hranom pobijedio je rak prostate

Vladi Roksandiću (63) su pre devet godina slučajno otkrili da ima rak prostate. Nije hteo na operaciju, već je počeo sa sirovom ishranom. Posle osam i po meseci, kontrola je pokazala da tumora nema.

Bolest sam otkrio slučajno. Nisam imao nikakve simptome. Jednom, posle nekih napora na fudbalu osetio sam bol u butnom mišiću. Ćerka je zvala hitnu pomoć, pregledali su me, uradili ultrazvuk i doktorka je kontstatovala da imam adenom na prostati i da treba ispitati šta je unutra. Uradio sam biopsiju, šest uzimanja uzorka i razultat je pokazao da je sve maligno, ispričao je Roksandić gostujući u emisiji TV Prve, „Na prvom mestu“.

Lekari su mu predložili operaciju. Desilo se da se spontano čuo sa poznanikom koji mu je predložio biljnu ishranu kao rešenje problema.

Krenuo sam sa voćem, povrćem, semenkama, klicama, orašatim plodovima, gljivama i medom. Jedan dan sam došao sa posla, osećao sam da imam temperaturu, drhtao sam, utoplio sam se sa pet ćebadi. Žena je htela da zove hitnu. Mislio sam da umirem. Utonuo sam u san. Kada sam se probudio nisam bio svestan gde se nalazim, šta se sa mnom dešava. Izvukao sam se ispod onih ćebadi i otišao u kupatilo, istuširao se i od tada se ne prehladjujem, niti se bojim prehlada, niti se sklanjam od prehladjenih ljudi, rekao je Roksandić.

Prva tri meseca nije išao na kontrolu jer ga je bilo strah od neuspeha. Kada je otišao, rezultati su bili lošiji, ali on nije odustao od sirove ishrane. Nakon šest meseci, na drugoj kontroli, tumor je bio tri puta manji. Posle osam i po meseci,na pregledu je ustanovljeno da tumora više nema, ispričao je svoju sudbinu Roksandić.

 

penzioneri.me/b92

Slične novosti

Fondacija Blažo Sredanović: 20.000 eura penzionerima sa Cetinja
Novosti, Porodica, Treće doba
shares320 views

Fondacija Blažo Sredanović: 20.000 eura penzionerima sa Cetinja

Ana Ana - jun 12, 2024

Na sjednici održanoj 20. maja 2024. godine, članovi Upravnog odbora Fondacije Blažo Sredanović su donijeli odluku o dodjeli 20 hiljada eura pomoći ekonomski…

Vladimir Drobnjak na čelu Fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares120 views

Vladimir Drobnjak na čelu Fonda PIO

Ana Ana - jun 11, 2024

Finansijski ekspert Vladimir Drobnjak novi je direktor Fonda PIO, saznaje Portal RTCG. To je odluka Upravnog odbora Fonda PIO. Upravni odbor Fonda PIO…

Upravni odbor Fonda PIO mijenja Aligrudića
Novosti, Penzije, Treće doba
shares150 views

Upravni odbor Fonda PIO mijenja Aligrudića

Ana Ana - jun 11, 2024

Upravni odbor Fonda PIO danas bi trebalo da promijeni vršioca dužnosti Fonda PIO Ranka Aligrudića, saznaje “Dan”. Aligrudiću je juče istekao mandat vršioca…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci