Sirovom hranom pobijedio je rak prostate

Vladi Roksandiću (63) su pre devet godina slučajno otkrili da ima rak prostate. Nije hteo na operaciju, već je počeo sa sirovom ishranom. Posle osam i po meseci, kontrola je pokazala da tumora nema.

Bolest sam otkrio slučajno. Nisam imao nikakve simptome. Jednom, posle nekih napora na fudbalu osetio sam bol u butnom mišiću. Ćerka je zvala hitnu pomoć, pregledali su me, uradili ultrazvuk i doktorka je kontstatovala da imam adenom na prostati i da treba ispitati šta je unutra. Uradio sam biopsiju, šest uzimanja uzorka i razultat je pokazao da je sve maligno, ispričao je Roksandić gostujući u emisiji TV Prve, „Na prvom mestu“.

Lekari su mu predložili operaciju. Desilo se da se spontano čuo sa poznanikom koji mu je predložio biljnu ishranu kao rešenje problema.

Krenuo sam sa voćem, povrćem, semenkama, klicama, orašatim plodovima, gljivama i medom. Jedan dan sam došao sa posla, osećao sam da imam temperaturu, drhtao sam, utoplio sam se sa pet ćebadi. Žena je htela da zove hitnu. Mislio sam da umirem. Utonuo sam u san. Kada sam se probudio nisam bio svestan gde se nalazim, šta se sa mnom dešava. Izvukao sam se ispod onih ćebadi i otišao u kupatilo, istuširao se i od tada se ne prehladjujem, niti se bojim prehlada, niti se sklanjam od prehladjenih ljudi, rekao je Roksandić.

Prva tri meseca nije išao na kontrolu jer ga je bilo strah od neuspeha. Kada je otišao, rezultati su bili lošiji, ali on nije odustao od sirove ishrane. Nakon šest meseci, na drugoj kontroli, tumor je bio tri puta manji. Posle osam i po meseci,na pregledu je ustanovljeno da tumora više nema, ispričao je svoju sudbinu Roksandić.

 

penzioneri.me/b92

Slične novosti

Počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares167 views

Počinje isplata penzija

Redakcija - maj 18, 2023

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore obavijestio je korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja da će isplata penzija za april 2023.…

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon
Penzije, Treće doba
7 shares294 views

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon

Redakcija - maj 13, 2023

U februaru ove godine najniži iznos srazmjerne penzije u zemlji iznosio je 3,18 eura, dok je najviši isplaćeni srazmjerni iznos bio 1.054 eura,…

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb
Zdravlje
7 shares536 views

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb

Jasna Pejović - maj 12, 2023

Plućna embolija odnosi živote, a krvni ugrušci mogu uzrokovati cijeli niz drugih problema. Tromb ili krvni ugrušak može vam uzrokovati probleme koji variraju od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci