PENZIONERI OMILJENI KLIJENTI BANKAMA Otplata i do 78. godine života

Sve više banaka povećava iznos gotovinskih kredita za najstarije građane. Uz to penzioneri mogu da otplaćuju ove zajmove i do 95 meseci, do 78. godine života, mada ima banaka koje omogućavaju i još starijima da vraćaju rate. Za bankare, penzioneri su najbolji klijenti, jer na vreme izmiruju svoje rate. Zato im nude sve više pogodnosti.

Svaki keš kredit koji uzme penzioner osiguran je kod osiguravajuće kuće, tako da su zaštićeni i klijenti i banka. Kod većine banaka trošak osiguranja snosi upravo banka. Penzioneri sve češće uzimaju gotovinske kredite i za članove svoje familije koji su mlađi, ali ne mogu da se zaduže. Krediti su uglavnom iskoriste za kupovinu bele tehnike, uređenje stanova, ali i za kupovinu automobila, školovanje, pa i putovanja.

Bankari tvrde da su penzioneri najbolji klijentiFOTO: PROMO
Bankari tvrde da su penzioneri najbolji klijenti

“Penzioneri su naši najbolji klijenti i trudimo se da im ponudimo što više pogodnosti. U zavisnosti od visine penzije mogu da se zadužuju bez ikakvog drugog limita. I oni i mi smo zaštićeni osiguranjem koje ima svaki gotovinski kredit. Kamate na keš kredite se kreću od 10 do 14 odsto godišnje i odnose se na zajmove u dinarima koji su i najtraženiji”, kažu u jednoj domaćoj banci.

Gotovo svi gotovinski zajmovi odobravaju se u domaćoj valuti, jer su sada kamate pristupačnije, a izbegava se i rizik od kretanja strane valute. Ukoliko penzioner uzme gotovinski kredit od 200.000 dinara na 60 meseci, sa kamatom od 13,95 odsto, mesečno će vraćati 4.650 dinara. Naravno, iznos rate mora da bude usklađen sa visinom penzije.

Zavisno od banke, mesečna obaveza po kreditu može da optereti penzionerska primanja do 30 ili 40 odsto.

Penzioner mora da prima najmanje 20.000 dinara penzije da bi dobio gotovinski kredit, ali ima i banaka koje su spustile ovaj iznos na 15.000 dinara.

 

penzioneri.me/blic.rs

Slične novosti

Danas počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Danas počinje isplata penzija

Ana Ana - jul 19, 2024

Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore…

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares232 views

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO

Ana Ana - jul 19, 2024

Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu…

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Ana Ana - jul 19, 2024

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade na istim radnim mjestima i nakon stečaja od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci