Hrapović: Zdravlje građana prioritet koji nema alternativu

Država je jasno orjentisana ka zaštiti zdravlja stanovništva kao prioritetu koji nema alternativu. Da je tako potvrda je i vaš angažman koji slijedi nakon edukacije, a za šta su iz državnog budžeta opredijeljena značajna sredstva, poručio je ministar zdravlja Kenan Hrapović na svečanosti povodom završetka specijalizacija i supspecijalizacija 37 ljekara Kliničkog centra Crne Gore, održanoj u Institutu za javno zdravlje.

Hrapović je poručio doktorima da su oni armija koja od danas daje dodatnu snagu najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori.

“Imali smo i imaćemo sluha za svaki zahtjev koji zdravstvene ustanove upute Ministarstvu zdravlja, a tiče se dodjele specijalizacija i supspecijalizacija ljekarima koji žele da se usavršavaju i ljekarima koji su spremni da ojačaju sitem zdravstvene zaštite u svojoj zemlji”, istakao je ministar.

Prema njegovim riječima, na specijalističkom usavršavanju trenutno se nalazi oko 400 doktora medicine, a na supspecijalističkom 54 ljekara.

“I ovo je naša snaga i ovi ljudi su osnovni potencijal sistema zdravstva. Jasnim i nedvosmislenim opredjeljenjem Vlade Crne Gore na edukaciji i ulaganju u kadar, pokazujemo kako Vlada vrednuje najhumaniju među svim profesijama, a samim tim i njene protagoniste, tačnije vas”, jasan je on.

Hrapović je naveo da je od 2012. godine ljekarima dodijeljeno je oko 600 specijalizacija, a u istom periodu upošljeno i oko 1.000 medicinskih sestara, sto je, kako je ocijenio,  doprinos države u prepoznavanju potreba crnogorskog zdravstvenog sistema.

To je zapravo 1.600 novih radnih mjesta u sistemu, što nas čini najvećom fabrikom koja proizvodi zdravlje. Dakle, mi stvaramo proizvod, mi nismo potrošači. I dalje ćemo ulagati u vas. Prepoznajte sebe u nekoj užoj oblasti, ostvarite svoj san na dobrobit pacijenata i vas lično. Nikada nemojte prestati da učite, nikada nemojte prestati da postavljate pitanja. Nikada ne zaboravite da su medicina i umjetnost nauke, da su doktori i umjetnici naučnici koji donose u svoj odnos sa pacijentima ne samo tehnologiju i znanje, već prije svega, humanost, pažnju i brigu”, poručio je on.

 

penzioneri.me/cdm.me

Slične novosti

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva
Novosti, Porodica, Treće doba
3 shares351 views

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva

Redakcija - feb 01, 2023

U Domu starih u Podgorici trenutno je 18 korisnika, a kompletirano 100 zahtjeva za boravak u Domu, kazala je u emisiji “Link” direktorka…

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima
Zdravlje, Život 55+
5 shares421 views

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima

Jasna Pejović - feb 01, 2023

 Ljekari upozoravaju da je najopasniji nagli prelazak iz hladnog u toplo vreme. Čak 80 odsto populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih,…

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!
Treće doba, Zdravlje, Život 55+
6 shares371 views

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!

Jasna Pejović - feb 01, 2023

Pored "vrelih" talasa, zapravo će vam biti jako hladno, imaćete probleme sa vidom koje nećete lako rešiti, a dremka će vam postati najbolji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci