VRATITE ENERGIJU I DOBRO RASPOLOŽENJE

U trenucima kad osjetite umor i neraspoloženje, iskušajte sljedeće prijedloge, ili barem neke od njih:

  • Izađite na zrak

Dovoljno je samo 15 do 20 minuta na otvorenom, i osjećat ćete se puno bolje. Sunce će vam dati potrebnu energiju i popraviti vam raspoloženje.

  • Pojedite jabuku

Kad osjetite manjak energije, umjesto da posegnete za npr. čokoladom, zagrizite jabuku. Neka vam ona uvijek bude nadohvat ruke jer stabilizira šećer u krvi, daje energiju, puna je vlakana, složenih ugljikohidrata i vitamina C.

  • Popijte malo vode

Najčešći uzrok umora je dehidracija. Ako u organizmu nema dovoljno tekućine, tijelu je potrebno više snage za opskrbu stanica kisikom i hranjivim tvarima. Dehidracija može biti i uzrokom vrtoglavice i umora, pa povećajte unos vode.

  • Ustanite

Probudite svoje tijelo tako što ćete ustati! Nastojte ne sjediti predugo. Krvne žile imaju prirodnu tendenciju sužavanja tijekom dugog perioda neaktivnosti, zbog čega se možete osjećati umorno čak i ako ste dovoljno spavali. Samo ustanite i “protegnite” noge na nekoliko minuta da bi se vaše srce i mišići pokrenuli. Nakon toga ćete biti produktivniji i u poslu.

  • Dišite duboko

Disanje doista okrijepljuje ako znate kako udahnuti duboko i nakon toga potpuno izdahnuti zrak. Pravilno disanje vas može regenerirati.

  • Sjedite uspravno

Umjesto da vam glava, vrat i ramena idu prema naprijed i tako utječu na arterije odgovorne za dotok krvi u mozak, dovoljno je da se uspravite i puno toga će se promijeniti. Protok krvi je bolji kad su leđa uspravna, a mišići manje opterećeni.

  • Popijte šalicu zelenog čaja

Zamijenite šalicu vašeg uobičajenog popodnevnog napitka zelenim čajem. On sadrži male doze kofeina i osigurava osvježenje ubrzavanjem metabolizma.

  • Trepćite

Kad osjetite da vam se spava dok čitate na kompjuteru ili gledate televiziju, trepćite češće umjesto da počnete širiti oči i pokušavate ne treptati. Vaš mozak se odmara svaki put kad trepnete.

  • Družite se s vedrim ljudima

Okružite se ljudima koji vas motiviraju i pomažu vam da oživite tijelo i duh. Povežite se s prijateljima koji šire dobru energiju i entuzijazam, s njima ćete se osjećati puno bolje.

penzioneri.me/pjesmicezadjecu.com

Slične novosti

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva
Novosti, Porodica, Treće doba
3 shares351 views

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva

Redakcija - feb 01, 2023

U Domu starih u Podgorici trenutno je 18 korisnika, a kompletirano 100 zahtjeva za boravak u Domu, kazala je u emisiji “Link” direktorka…

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima
Zdravlje, Život 55+
5 shares421 views

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima

Jasna Pejović - feb 01, 2023

 Ljekari upozoravaju da je najopasniji nagli prelazak iz hladnog u toplo vreme. Čak 80 odsto populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih,…

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!
Treće doba, Zdravlje, Život 55+
6 shares371 views

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!

Jasna Pejović - feb 01, 2023

Pored "vrelih" talasa, zapravo će vam biti jako hladno, imaćete probleme sa vidom koje nećete lako rešiti, a dremka će vam postati najbolji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci