(VIDEO) MATORCI, DOĐITE U DISKO! Klub samo za starije od 65 godina je lek za južnokorejske penzionere!

Dnevni diskoteka za starije od 65 godine, otvorena u Seulu, prilika je da oni koji se osećaju usamljeno pronađu nove prijatelje, ili čak i pronađu devojku ili momka

Dnevni disko klub za starije od 65 godine u glavnom gradu Južne Koreje Seulu udahnuo je novi život njihovim posetiocima.

Ovo je prvi put da lokalne vlasti organizuju ovakav događaj, sa ciljem da pomognu onima koji se osećaju usamljeno ili pate od demencije u državi koja stari brže od drugih.

– I dok drugi imaju koreografiju za ples, mi nemamo nikakva pravila, i plešemo kako nam se hoće- kaže jedan od posetilaca disko kluba.

– Ovo je kao lek za mene. Osećam da mi se telo podmladilo, a lice zablistalo– priča jedna dama.

– Sve me stalno boli, malo leđa, malo noge…Ali, kad krene muzika, bol nestaje, i pucam od energije dva- tri dana nakon posete disku. Čak mi više ne trebaju ni lekovi, ni vitamini– ističe još jedan seulski penzioner.

– Tako mi je bilo dosadno kod kuće, i osećao sam se baš usamljenim, a u ovom disko klubu konačno sam stekao mnogo prijatelja. Čak imam i devojku– priznaje još jedan “starkelja”.

U disku se prave i maskenbali, a organizatori poručuju da ovakvo mesto ne postoji na svetu, uz savet da i drugi krenu njihovim putem i tako usreće i izleče ljude.

penzioneri.me/informer.rs

Slične novosti

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva
Novosti, Porodica, Treće doba
3 shares351 views

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva

Redakcija - feb 01, 2023

U Domu starih u Podgorici trenutno je 18 korisnika, a kompletirano 100 zahtjeva za boravak u Domu, kazala je u emisiji “Link” direktorka…

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima
Zdravlje, Život 55+
5 shares421 views

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima

Jasna Pejović - feb 01, 2023

 Ljekari upozoravaju da je najopasniji nagli prelazak iz hladnog u toplo vreme. Čak 80 odsto populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih,…

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!
Treće doba, Zdravlje, Život 55+
6 shares371 views

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!

Jasna Pejović - feb 01, 2023

Pored "vrelih" talasa, zapravo će vam biti jako hladno, imaćete probleme sa vidom koje nećete lako rešiti, a dremka će vam postati najbolji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci