PENZIONERI PORUČILI SA PROTESTA: Najmanja penzija treba da bude 350 eura

Najmanja penzija treba da bude 350 eura i to retroaktivno od januara ove godine. Da se proporcijalno uvećavaju i ostale penzije a da se na osnovu socijalnih kartona koje posjeduje Ministarstvo rada i socijalnog staranja svim ugroženim penzionerima obezbijedi besplatna nabavka ogreva za zimu. Da Ministarstvo rada i socijalnog staranja obezbijedi besplatna nabavka lijekova penzionerima koji nijesu u mogućnosti da kupe lijekove koji su u slobodnoj prodaji, kao i subvenciju na struju svim ugroženim kategorijama penzionera, a na osnovu socijalnog kartona. Fond PIO da obustavi odbijanje članarine svim prnzionerima, dok penzioneri ne potpišu izjavu i saglasnost i odrede se kojem udruženju će njihova članarina biti usmjerena. Ovih šest zahtjeva ispostavio je danas Pokret penzionera Crne Gore na protestu koji je održan ispred zgrade Opštine u Bijelom Polju, piše Dan.

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte u lakoći informisanja.
Na protestu je bio i poslanik u Skupštini Crne Gore Maksim Vučinić, koji je kazao da ne nastupa politički, već kako bi pomogao penzionerima da dođu do dostojnog života.

“Saslušao sam sve probleme penzionera, i mogu da kažem da sam kao dio poslaničke grupe u Skupštini uradio nije dovoljno. Spreman sam još više da pomognem, jer je vaša borba pravedna, vi ste ljudi koji ste gradili ovu zemlju i vodili je na najbolji mogući način. Zato pozivam vašu delegadžciju da bvas ugostim u Skupštini CG i razgovaramo i vidimo šta možemo da pomognemo-kazao je Vučinić.

Predsjednik novoformiranog Pokreta penzionera Crne Gore Svetozar Čabarkapa pozvao je sve penzionere na jedinstvo.
” Samo na taj način možemo se boriti protiv nepravde koju nam je napravila zadnjih tri decenije odnarođena vlast. Zato pozdravljamo hapšenje grobara crnogorske privrede, predsjednika Privrednog suda i bivšeg direktora Fonda PIO koji su nas doveli do ove muke u kojoj smo se našli ne našom krivicom.Uz pomoć korumpiranog Sudstva i Tužilaštva uspjeli su da nam otmu radničku imovinu i dovedu nas na rub siromaštva.
Čabarkapa je dodao da su ostali gladni penzioneri, koji jedva satavljaju kraj sa krajem, preturaju nemoćno po kontejnerima.

“Ako aktuelna Vlada ostane gluva na naše zahtjeve, organizovaćemo za mjesec dana veliki protest u Podgorici, gdje ćemo radikalizovati protest. Mi nazad nemamo kud, ugroženi smo da nemamo ni za hljeb. Upoznaćemo sa ovim zahtjevima i Delegaciju EU i tražimo hitan sastanak sa njima, ali i zvaničnicima Crne Gore ” zaključio je Čabarkapa.

Prioritet svih politika bi trebao biti dostojanstven život svakog građanina, međutim na žalost nije tako, kazao je Sadik Klimenta iz Rožaja, dodajući da su svjesni da od raznih političkih struktura imaju mnogo opstrukcija da ne uspijevaju na ovom putu za ostvarenje prava.

“Iskreno se nadam da će svi koji su raznim pritiscima spriječeni da nam se pridruže shvatiti da smo iskreni u ovim namjerama i da nećemo dozvoliti pođele ni po kojem osnovukazao je on.Partijski dželati su nas zavađali skoro na svim poljima društvenog života a sve u njihovom političkom interesu, ne smijemo im dozvoliti da nam drže predike suprotne našim interesima, ne smijemo dozvoliti da radimo sami protiv sebe. Ja lično vjerujem da ćemo iz ove borbe izaći kao pobjednici, zato im poručujemo: Nemojte nas mučiti i odugovlačiti da prihvatite realnost, teret krize ako ga ima moramo zajedno podnositi, sramno je teret svaljivati na jedan sloj društva, a posebno na one koji su godinama izgrađivali ovu državu ” kazao je Klimenta.

Govorili su još i Miladin Šebek i Nikola Raković.

Slične novosti

Crveni krst Crne Gore održao obuku za brigu o starijima
Novosti
1 shares157 views

Crveni krst Crne Gore održao obuku za brigu o starijima

Redakcija - mar 27, 2023

Crveni krst Crne Gore je u okviru projekta prekogranične saradnje “Briga o starijima Crna Gora - Albanija - Bosna i Hercegovina" koji se…

Počinje isplata februarskih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
5 shares342 views

Počinje isplata februarskih penzija

Redakcija - mar 18, 2023

Isplata penzija za februar počela je 17. marta, a kako obavještavaju u Fondu penzijskog i invalidskog obrazovanja prosjećna pentija iznosi 374 eura. U…

DAMJANOVIĆ: Penzioneri neće dobiti pomoć uz februarsku penziju, moguća vanredna isplata
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares483 views

DAMJANOVIĆ: Penzioneri neće dobiti pomoć uz februarsku penziju, moguća vanredna isplata

Redakcija - mar 15, 2023

Penzoneri ne mogu očekivati 150 eura pomoći uz ovu penziju, jer će im novac biti uplaćen tek kada Evropska komisija isplati 27 miliona…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci