Penzioneri nezadovoljni – penzije im povećavaju šest eura

Januarske penzije koje će biti isplaćene oko 20. februara biće povećane 2,5 odsto, što znači da će penzioneri sa najnižim primanjima dobiti uvećanje od šest eura. Riječ je o redovnom usklađivanju koje prati stopu inflacije. Najavljenim povećanjem penzioneri nijesu zadovoljni i ostaju pri zahtjevu da minimalna penzija u Crnoj Gori bude 350 eura.

Predstavnik penzionera Milo Đurović ističe za Gradsku televiziju da minimalna penzija ne smije biti niža od 350 eura.

“Ovo povećanje niukom slučaju ne može da bude odobreno niti sa bilo koje strane prihvaljivo ili prihvaćeno. Minimalna penzija ne može biti niža od 350 eura”, ističe Đurović.

Penzionere, kao najugroženiju populaciju građana u Crnoj Gori, ove godine očekuju tri usklađivanja. Pored ovog januarskog naredno usklađivanje penzija je u maju, a treće u septembru.

“Smijem se usuditi i reći da više od dvije trećine penzionera ima probleme i da se nalaze u dosta nepovoljom socijalnom položaju”, kaže Đurović.

U drugoj polovini januara najavljeno je da će 8,5 miliona eura biti izdvojeno kao pomoć penzionerima i korisnicima materijalnog obezbjeđivanja, koji su najviše pogođeni inflacijom energenata.

Ova sredstva predstavljaju dio novca od ukupno 30 miliona eura koji je Crna Gora dobila bespovratno u okviru paketa energetske podrške Evropske unije. Ova pomoć namijenjena je penzionerima sa najnižim primanjima, a pomoć će dobiti i korisnici materijalnog obezbjeđenja.

Slične novosti

Počinje isplata februarskih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
5 shares342 views

Počinje isplata februarskih penzija

Redakcija - mar 18, 2023

Isplata penzija za februar počela je 17. marta, a kako obavještavaju u Fondu penzijskog i invalidskog obrazovanja prosjećna pentija iznosi 374 eura. U…

DAMJANOVIĆ: Penzioneri neće dobiti pomoć uz februarsku penziju, moguća vanredna isplata
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares483 views

DAMJANOVIĆ: Penzioneri neće dobiti pomoć uz februarsku penziju, moguća vanredna isplata

Redakcija - mar 15, 2023

Penzoneri ne mogu očekivati 150 eura pomoći uz ovu penziju, jer će im novac biti uplaćen tek kada Evropska komisija isplati 27 miliona…

Zaraženi kovidom u Domu starih u Podgorici stabilno i dobro
Novosti, Treće doba, Zdravlje
3 shares294 views

Zaraženi kovidom u Domu starih u Podgorici stabilno i dobro

Redakcija - mar 09, 2023

Direktorica Doma starih u Podgorici Jelena Šofranac kazala je u emisiji “Mreža” na TVCG da je u osmoro pacijenata zaraženo korona virusom, ali…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci