“SENIOR NET” i Glavni grad potpisali memorandum o saradnji, u oktobru Drugi “SENIOR FEST” (FOTO)

Sekretar Sekretrijata za socijalno staranje Glavnog grada, Ivan Terzić i koordinatorka projekta “Senior Net” Vesna Radojević, potpisali su memorandum o saradnji koji će već u oktobru rezultirati organizacijom, drugog po redu, Senior festa u Podgorici.

Projekat “Senior Net” kreiralo je nevladino udruženje “Montenegro Education” prije 4 godine, a u okviru njega osnovan je i prvi i jedini medij u Crnoj Gori posvećen seniorskoj populaciji penzioneri.me. Organizovane su edukativne radionice za seniore, kao i Prvi Senior fest 2019. godine, prije epidemije korona virusa.

Iako je prvi Senior fest, na brdu Gorica u Podgorici, organizovan sa ciljem da postane tradicionalan, korona ga je zaustavila, kao i brojne aktivnosti širom planete.

Sekretarijat za socijalno staranje i Glavni grad, prepoznali su značaj projekta posvećenog seniorskoj populaciji, i podržali ovogodišnju organizaciju Senior Festa, koja će se poklopiti sa Međunarodnim danom starih, 1. oktobra.

Senior Net je projekat koji prvenstveno ima za cilj socijalnu inkluziju naših starijih sugrađana kroz sve aktivnosti koji im u tome mogu pomoći – edukacije, druženja, rad.

“Položaj crnogorskih penzionera nije sjajan kada je u pitanju njihov materijalni status, ali to je sistemski problem koji će se, nadamo se, riješavati u kontinuitetu u narednim godinama. Međutim, često je seniorima, više nego materijalna dobra, potrebna topla riječ, druženje i saznanje da neko brine. Takođe, mnogo je penzionera koji imaju bogato životno i radno iskustvo i veliko znanje, a u punoj su snazi i imaju želju da doprinose društvu. To je naš cilj. Da kreiramo ambijent gdje penzioneri neće biti na marginama  društva, već njegov aktivan segment i učesnik procesa”, kazali su iz “Senior Net-a”.

Iz Sekretarijata za socijalno staranje naglasili su da se ciljevi poklapaju i da su spremni da pruže podršku u svim aktivnostima, u okviru mogućnosti.

Pogledajte fotografije sa Prvog Senior festa u Podgorici:

 

 

 

 

Slične novosti

Danas počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Danas počinje isplata penzija

Ana Ana - jul 19, 2024

Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore…

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares232 views

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO

Ana Ana - jul 19, 2024

Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu…

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Ana Ana - jul 19, 2024

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade na istim radnim mjestima i nakon stečaja od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci