“SENIOR NET” i Glavni grad potpisali memorandum o saradnji, u oktobru Drugi “SENIOR FEST” (FOTO)

Sekretar Sekretrijata za socijalno staranje Glavnog grada, Ivan Terzić i koordinatorka projekta “Senior Net” Vesna Radojević, potpisali su memorandum o saradnji koji će već u oktobru rezultirati organizacijom, drugog po redu, Senior festa u Podgorici.

Projekat “Senior Net” kreiralo je nevladino udruženje “Montenegro Education” prije 4 godine, a u okviru njega osnovan je i prvi i jedini medij u Crnoj Gori posvećen seniorskoj populaciji penzioneri.me. Organizovane su edukativne radionice za seniore, kao i Prvi Senior fest 2019. godine, prije epidemije korona virusa.

Iako je prvi Senior fest, na brdu Gorica u Podgorici, organizovan sa ciljem da postane tradicionalan, korona ga je zaustavila, kao i brojne aktivnosti širom planete.

Sekretarijat za socijalno staranje i Glavni grad, prepoznali su značaj projekta posvećenog seniorskoj populaciji, i podržali ovogodišnju organizaciju Senior Festa, koja će se poklopiti sa Međunarodnim danom starih, 1. oktobra.

Senior Net je projekat koji prvenstveno ima za cilj socijalnu inkluziju naših starijih sugrađana kroz sve aktivnosti koji im u tome mogu pomoći – edukacije, druženja, rad.

“Položaj crnogorskih penzionera nije sjajan kada je u pitanju njihov materijalni status, ali to je sistemski problem koji će se, nadamo se, riješavati u kontinuitetu u narednim godinama. Međutim, često je seniorima, više nego materijalna dobra, potrebna topla riječ, druženje i saznanje da neko brine. Takođe, mnogo je penzionera koji imaju bogato životno i radno iskustvo i veliko znanje, a u punoj su snazi i imaju želju da doprinose društvu. To je naš cilj. Da kreiramo ambijent gdje penzioneri neće biti na marginama  društva, već njegov aktivan segment i učesnik procesa”, kazali su iz “Senior Net-a”.

Iz Sekretarijata za socijalno staranje naglasili su da se ciljevi poklapaju i da su spremni da pruže podršku u svim aktivnostima, u okviru mogućnosti.

Pogledajte fotografije sa Prvog Senior festa u Podgorici:

 

 

 

 

Slične novosti

ŠTA KAŽU PENZIONERI O SENIOR FESTU: Malo je jednom godišnje, trebalo bi češće da se ovako družimo (VIDEO)
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares298 views

ŠTA KAŽU PENZIONERI O SENIOR FESTU: Malo je jednom godišnje, trebalo bi češće da se ovako družimo (VIDEO)

Redakcija - okt 01, 2023

U Podgorici je juče održan prvi crnogorski SENIOR FEST, a veliki broj penzionera iz Glavnog grada ali i drugih crnogorskih gradova uživao je…

ODRŽAN PRVI CG SENIOR FEST: Penzioneri su resurs, a ne teret države (FOTO/VIDEO)
Novosti, Penzije, Posao 55+
9 shares518 views

ODRŽAN PRVI CG SENIOR FEST: Penzioneri su resurs, a ne teret države (FOTO/VIDEO)

Redakcija - okt 01, 2023

Prvi crnogorski SENIOR FEST održan je danas u Njegoševom parku u Podgorici uz učešće brojnih partnera i prijatelja manifestacije koja je okupila veliki…

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima
Bakina kuhinja, Hobi 55+, Ljubav 55+
6 shares459 views

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima

Redakcija - sep 29, 2023

Jedno društvo je humano onoliko koliko brine o svojim najstarijim članovima, a cilj SENIOR FEST-a 2023. je da pošalje snažnu poruku da crnogorsko…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci