Borovinić Bojović posjetila Dom Starih: Gradski parlament će uložiti resurse kako bi se osigurala podrška starijim građanima

Predsjednica Skupštine Glavnog grada, dr Jelena Borovinić Bojović, je posjetila JU Dom starih Podgorica, i tom prilikom naglasila da će se gradski parlament uložiti resurse kako bi se osigurala podrška starijim stanovnicima Podgorice.

“Dom za stare, kao institucija koja zbrinjava starije osobe, naše najbliže, one koji su u permanentnoj potrebi za njegom, zavređuje punu podršku u svom radu, a osobe koje borave u njemu, našu punu pažnju i posvećenost”, rekla je Borovinić Bojović.

U razgovoru sa direktoricom Doma starih Podgorica, Jelenom Šofranac, prepoznate su osnovne prepreke u radu ustanove, ali je zajednički ustanovljen prostor za saradnju i unapređenje podrške.

Šofranac je pohvalila dostupnost gradskog prevoza Glavnog grada za potrebe Doma, ističući da je posebno pohvalno što je prevoz pristupačan i za osobe sa invaliditetom, te korisnici Doma i oni najugroženiji mogu nesmetano da putuju na organizovane izlete.

Borovinić Bojović je obišla prostorije Doma, te upoznala korisnike i korisnice Doma ali i podijelila sa njima svoja razmišljanja o ljubavi, što je bila tema psiho-socijalne radionice koja je bila u toku. Štićenici Doma su kroz ovu radionicu razgovarali o sopstvenim doživljajima ljubavi i umjetnosti. Pored toga, iskoristili su priliku da se osvrnu i na svoj boravak u Domu starih, te uputili predsjednicu u probleme koje su prepoznali, a koje će služba Skupštine Glavnog grada uzeti u razmatranje i u mjeri mogućeg, doprinijeti njihovom rješavanju.

“Naši stari uvijek su bili stožeri mudrosti, svjedoci vremena o kojima autetnično možemo da slušamo samo kroz njihove pripovijesti. Oni zaslužuju najveći kvalitet brige i obezbijeđen pristup svim zdravstvenim, psiho-socijalnim i drugim važnim sadržajima koji će obogatiti njihovu starost i doprnijeti sveukupnom blagostanju. Kvalitetan život nije cilj kojem treba težiti, već preduslov koji se podrazumijeva u odnosu na ma koje životno doba i razvoj”, zaključila je predsjednica Skupštine Glavnog grada.

Pored navedenog, predsjednica Skupštine Glavnog grada je najavila organizaciju kulturnog sadržaja koji će biti namijenjen štićenicima Doma starih, a koji će oplemeniti njihovo svakodnevno iskustvo, ali i služiti kao podsjetnik zajednici da stariji posjeduju kapacitet da pruže mnogo društvu.

Slične novosti

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares222 views

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija

Ana Ana - jul 09, 2024

“Nevjerovatno je da poslanici parlamentarne većine: PES, NSD, DNP, Demokrate i SNP juče u Skupštini nisu podržali povećanje dječijih dodataka za 50%, kao…

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”
Novosti, Treće doba, Zdravlje
shares202 views

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”

Ana Ana - jul 09, 2024

Ambulanta opšte medicine u sklopu JU Dom starih “Bijelo Polje” zvanično je registrovana od strane Ministarstva zdravlja, uz podršku krovne institucije Ministarstva rada…

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate
Novosti, Posao 55+, Treće doba
shares754 views

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate

Ana Ana - jul 06, 2024

Forbes Srbija početkom nedjelje pisao je o slučaju jednog građanina Srbije koji je godinama vodio spor sa bivšim poslodavcem i konačno dočekao da…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci