Penzije povećane 5 odsto, ali dok isplata dođe na red, to će devalvirati

Penzioneri i stariji ljudi svakog dana suočavaju se sa sve većim problemima, mišljenja je sekretar Saveza penzionera Crne Gore Brano Milošević.

Septembarske penzije uvećane su za pet odsto, ali dok dođe na red njihova isplata, krajem oktobra, to povećanje će, kako ističe Milošević za Radio Crne Gore, devalvirati.

ODRŽAN SENIOR FEST 2023.: Penzioneri nisu teret države, već njen kapital (FOTO/VIDEO)

Da bi položaj starijih osoba mogao biti bolji, saglasni su i stariji sugrađani koji su za Radio ukazali na to šta bi trebalo promijeniti.

U prethodnom periodu organizovani su i protesti penzionera. Milošević je kazao da za sada neće pozivati na iste, ali da dalji koraci zavise od djelovanja nove Vlade.

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, Institut za javno zdravlje saopštio je da je stanovništvo Crne Gore staro i da je trend starenja prisutan. To, kako su naveli, proizilazi iz činjenice da u strukturi stanovništva osobe starije od 65 godina učestvuju sa 13,5 odsto.

A iz kojih razloga se starije osobe često odlučuju za boravak u Domu, objasnila je za naš radio direktorica Doma starih u Podgorici, Jelena Šofranac. U toj ustanovi trenutno boravi 189 korisnika.

Šofranac je poručila da jednak tretman ne postoji prema svim generacijama. Ona je zaključila da ukoliko želimo da stvorimo bolji ambijent za život starijim generacijama, svaki pojedinac mora biti uključen i djelovati.

Slične novosti

KONATAR: URA će predložiti povećanje svih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares312 views

KONATAR: URA će predložiti povećanje svih penzija

Redakcija - dec 05, 2023

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar najavio je da će ta partija podnijeti predlog izmjena zakona o PIO kako bi svi penzioneri dobili…

Sindikalna potrošačka korpa za 4. kvartal 1.850 eura
Novosti
5 shares418 views

Sindikalna potrošačka korpa za 4. kvartal 1.850 eura

Redakcija - dec 03, 2023

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) i Centar za edukaciju, informisanje i sindikalna istraživanja (CEISI), na današnjoj press konferenciji, predstavili su sindikalnu potrošačku…

MINISTARSTVO PRIPREMILO IZMJENE ZAKONA: Od 1. januara minimalna penzija 450 eura
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares387 views

MINISTARSTVO PRIPREMILO IZMJENE ZAKONA: Od 1. januara minimalna penzija 450 eura

Redakcija - dec 03, 2023

Pokret Evropa sad objavio je danas da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja pripremilo i uvrstilo u izmjene i dopune Zakona o penzijskom…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci