Baka Ljudmila napunila 100, osmjeh recept za dugovječnost

I dok su neki tek udahnuli život ima i onih koji slave stotu godinu. Tako je baka Ljudmila Uličević, sa nedavno napunjenih 100 godina najstarija osoba u Domu za stare u Risnu. Osmijeh i dobra energija su, kaže nam baka Ljudmila, recept za dugovječnost. I baš to i želi svima u 2024.

Kao od šale, uz osmjeh, baka Ljudmila Uličević oduvala je svjećice za stoti rođendan. Najstarija korisnica risanskog Doma za stare zna kako treba ići kroz život.

Iz pamćenja dugog vijek Ljudmila izdvaja djetinjstvo kao najljepši period života. Najteže je bilo tokom Drugog svjetskog rata.

“Bilo je to ratno vrijeme najteže. Nemaština, nije se imalo ni hrane, teško se živjelo. Najljepše je bilo moje djetinjstvo sa majkom i ocem. To mi je bilo najslađe i osalo je to u srcu”, priča baka Ljudmila.

Jednostavno, bez komplikacija, Ljudmila ima savjet za dug život.

“Oni bi svi trebali da misle da se ne sjekiraju ni za što. Ne treba se ulijeniti, treba raditi i dobro jesti i ne sjekirati se. Ima tih stvari koje čovjek treba od sebe da odbaci i nešto da primi”, kaže Ljudmila.

I tako godinu za godinom baka Ljudmila daje osmjeh, a osmjeh će davati i u 2024.

 

(TVCG)

Slične novosti

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje
Novosti, Penzionerski popusti
6 shares354 views

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Redakcija - feb 02, 2024

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom…

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares219 views

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu

Redakcija - jan 31, 2024

Iako konkretni planovi za ukidanje penzijskih doprinosa (program Evropa sad 2), još nijesu objelodanjeni, jasno je da bi se radilo o tektonskom udaru…

“Neće biti usklađivanja penzija”
Novosti, Penzije, Pitanja
5 shares381 views

“Neće biti usklađivanja penzija”

Redakcija - jan 21, 2024

Predsjednik Upravnog odbora NVO Udruženje penzionera Crne Gore, prof. dr Anđelko Lojpur upozorava da je malo vjerovatno očekivati iole značajniji porast penzija. Imajući…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci