PENZIONERI TRAŽE OSTAVKU SPAJIĆA: Pod “palicom” DPS-a smijenili Aligrudića dok je bio van CG

Grupa penzionera traži ostavku premijera Milojka Spajića i novoizabranog Upravnog odbora Fonda PIO jer su, kako tvrde, pod dirigentskom palicom bivše aktivistkinje DPS-a Darke Džabasan, izveli puč i smijenili dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Ranka Aligrudića.

Oni su istakli da je Aligrudić, koji je tri godine bio direktor, vratio Fondu PIO ulogu koju zaslužuje, a penzionerima dostojanstvo, iako je, po njihovim riječima, konstantno trpio opstrukcije iz tabora DPS-a, pa čak i od pojedinih članova menadžmenta.

2I pored svega toga, uspio je da zatečeni haos i dezorganizaciju u toj važnoj instituciji raščisti, uvede red, rad i poštovanje zakona i Ustava, pa je takvim radom zaslužio da i dalje bude na toj funkciji, a ne da bude smijenjen. Neznalice, mutivode i njima slični danas najbolje prolaze, zato smo kao društvo dotakli dno dna, beznađa i neizvjesnosti, i sve dok je tako nema nade za bolju i prosperitetniju budućnost naših građana i ove zemlje. Posebno je za svaku kritiku što je ova nezaslužena smjena izvršena u vrijeme kada je on bio na službenom zadatku, pa se postavlja pitanje kome se to toliko žurilo, pa nije mogao sačekati da se on vrati i da mu se to kaže lično, umjesto što mu se radilo iza leđa i kukavički”, poručio je u ime grupe penzionera Pavle Darmanović.

On je u saopštenju dostavljenom “Danu” istakao da je svejedno da li je novi direktor Fonda Vladimir Drobnjak kadar PES-a ili DPS-a, jer među njima, kako je ocijenio, nema mnogo razlike.

– I pored zvučnog zvanja tzv. eksperta finansija, koliko nam je poznato, nema ni dana iskustva u radu na poslovima vezanim za Fond PIO i stoga njegovo ekspertstvo nije nikakva garancija da će uspješno voditi ovu instituciju. On je, po našem mišljenju, došao da po instrukcijama Milojka Spajića rasturi koncepciju postojećeg Fonda i da ga, po mjeri bogataša i kapitalista, upodobi u neki privatni fond, protiv kojeg su se odavno izjasnili penzioneri Crne Gore, jer ovakav fond kakav sada postoji i iza kojeg stoji država, a ne privatnik, najbolji je garant da će penzije biti redovne i isplaćivane u punom iznosu. To je jasno penzionerima i stoga je naša poruka kreatoru nauma da Fond transformiše u privatni sledeća: Ne dirajte Fond PIO, jer on nije Vaša prćija, jer ako to pokušate vratiće Vam se kao bumerang – naglasio je Darmanović.

Od Spajića traže da podnese ostavku i izvini se penzionerima i Aligrudiću, jer, kako je istakao, ne priznaju njegovo telefonsko “paf-paf” smjenjivanje direktora Fonda PIO.

– Zar ne vidite, “dosado dosadna”, da ste odavno prešli prag tolerancije i odgovornosti? Zadužujete nas po svijetu i slušate tuđina. Ne šalite se sa 130.000 penzionera Crne Gore, koji više neće ćutati i odobravati ovo pravno nasilje birokratije na vlasti, ili bilo što drugo na svoju štetu. Odmah vratite Ranka Aligrudića na mjesto direktora Fonda PIO, jer je on častan i pošten čovjek, od znanja i autoriteta. Spajiću, vrijeme je da se glas penzionera čuje i uvažava. Dosta je bilo tame i diskriminacije koja je građane ove zemlje, čuvare njenog dostojanstva i slobode, koštala više od siromaštva. Nema više, predsjedniče Vlade, da neko na račun građana, sirotinje i penzionera, krčmi ono što su oni stvarali decenijama. Odzvonilo je samovolji pojedinaca, narod treba da se pita, ovo je njegova zemlja – poručio je Darmanović.

Aligrudić je smijenjen na telefonskoj sjednici Upravnog odbora Fonda PIO održanoj u utorak. Prema informacijama “Dana”, Aligrudić je tog dana bio službeno u Republici Srpskoj, na susretu direktora fondova država nastalih na prostoru nekadašnje SFRJ.

Obećali mu novi mandat, pa promijenili odluku

Vlada je prošle sedmice na telefonskoj sjednici imenovala novi Upravni odbor Fonda PIO, koji je dan nakon imenovanja imao sjednicu na kojoj je donio odluku o usklađivanju penzija za 1,93 odsto. Na toj sjednici je dogovoreno da u nastavku sjednice donesu odluku o konkursu za novog direktora. Takođe, prema informacijama “Dana”, tada je novi upravni odbor Aligrudiću najavio da će mu biti produžen mandat vršioca dužnosti. Aligrudić je tri godine bio vršilac dužnosti direktora Fonda PIO.

Međutim, u utorak je članovima UO Fonda PIO stigao predlog za izbor Vladimira Drobnjaka za novog vršioca dužnosti direktora Fonda PIO. Kako smo saznali, mjesto direktora Fonda PIO po koalicionom sporazumu pripada PES-u. Drobnjak je takođe izabran na telefonskoj sjednici.

Slične novosti

SENIOR FEST: Penzioneri se takmičili u modernom plesu na Trgu nezavisnosti, večeras modna revija i koncert KIC POP HOR-a
Hobi 55+, ljudi, Novosti
shares0 views

SENIOR FEST: Penzioneri se takmičili u modernom plesu na Trgu nezavisnosti, večeras modna revija i koncert KIC POP HOR-a

Jasna Pejović - okt 13, 2024

Podgorički penzioneri takmičili su se sinoć u modernom plesu na Trgu nezavisnosti u Podgorici, a potom su, zajedno sa posjetiocima, i velikim brojem…

POČEO SENIOR FEST 2024: Nagrade za brigu o starima Jeleni Šofranac, Glavnom gradu i Elektroprivredi
Novosti, Penzije, Treće doba
shares0 views

POČEO SENIOR FEST 2024: Nagrade za brigu o starima Jeleni Šofranac, Glavnom gradu i Elektroprivredi

Jasna Pejović - okt 12, 2024

SENIOR FEST 2024. počeo je jutros na Trgu nezavisnosti u Podgorici, a na svečanosti otvaranja organizator je uručio nagrade onima koji su, tokom…

Borovinić Bojović na otvaranju Senior festa: Vi ste najbolji uzor svima u našem društvu
Novosti, Treće doba, Život 55+
shares765 views

Borovinić Bojović na otvaranju Senior festa: Vi ste najbolji uzor svima u našem društvu

Ana Ana - okt 12, 2024

Vjerujem da ste upravo vi najbolji uzor i primjer svojoj djeci, unucima, ali i cijelom našem društvu, kazala je predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci