PENZIONERI TRAŽE OSTAVKU SPAJIĆA: Pod “palicom” DPS-a smijenili Aligrudića dok je bio van CG

Grupa penzionera traži ostavku premijera Milojka Spajića i novoizabranog Upravnog odbora Fonda PIO jer su, kako tvrde, pod dirigentskom palicom bivše aktivistkinje DPS-a Darke Džabasan, izveli puč i smijenili dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Ranka Aligrudića.

Oni su istakli da je Aligrudić, koji je tri godine bio direktor, vratio Fondu PIO ulogu koju zaslužuje, a penzionerima dostojanstvo, iako je, po njihovim riječima, konstantno trpio opstrukcije iz tabora DPS-a, pa čak i od pojedinih članova menadžmenta.

2I pored svega toga, uspio je da zatečeni haos i dezorganizaciju u toj važnoj instituciji raščisti, uvede red, rad i poštovanje zakona i Ustava, pa je takvim radom zaslužio da i dalje bude na toj funkciji, a ne da bude smijenjen. Neznalice, mutivode i njima slični danas najbolje prolaze, zato smo kao društvo dotakli dno dna, beznađa i neizvjesnosti, i sve dok je tako nema nade za bolju i prosperitetniju budućnost naših građana i ove zemlje. Posebno je za svaku kritiku što je ova nezaslužena smjena izvršena u vrijeme kada je on bio na službenom zadatku, pa se postavlja pitanje kome se to toliko žurilo, pa nije mogao sačekati da se on vrati i da mu se to kaže lično, umjesto što mu se radilo iza leđa i kukavički”, poručio je u ime grupe penzionera Pavle Darmanović.

On je u saopštenju dostavljenom “Danu” istakao da je svejedno da li je novi direktor Fonda Vladimir Drobnjak kadar PES-a ili DPS-a, jer među njima, kako je ocijenio, nema mnogo razlike.

– I pored zvučnog zvanja tzv. eksperta finansija, koliko nam je poznato, nema ni dana iskustva u radu na poslovima vezanim za Fond PIO i stoga njegovo ekspertstvo nije nikakva garancija da će uspješno voditi ovu instituciju. On je, po našem mišljenju, došao da po instrukcijama Milojka Spajića rasturi koncepciju postojećeg Fonda i da ga, po mjeri bogataša i kapitalista, upodobi u neki privatni fond, protiv kojeg su se odavno izjasnili penzioneri Crne Gore, jer ovakav fond kakav sada postoji i iza kojeg stoji država, a ne privatnik, najbolji je garant da će penzije biti redovne i isplaćivane u punom iznosu. To je jasno penzionerima i stoga je naša poruka kreatoru nauma da Fond transformiše u privatni sledeća: Ne dirajte Fond PIO, jer on nije Vaša prćija, jer ako to pokušate vratiće Vam se kao bumerang – naglasio je Darmanović.

Od Spajića traže da podnese ostavku i izvini se penzionerima i Aligrudiću, jer, kako je istakao, ne priznaju njegovo telefonsko “paf-paf” smjenjivanje direktora Fonda PIO.

– Zar ne vidite, “dosado dosadna”, da ste odavno prešli prag tolerancije i odgovornosti? Zadužujete nas po svijetu i slušate tuđina. Ne šalite se sa 130.000 penzionera Crne Gore, koji više neće ćutati i odobravati ovo pravno nasilje birokratije na vlasti, ili bilo što drugo na svoju štetu. Odmah vratite Ranka Aligrudića na mjesto direktora Fonda PIO, jer je on častan i pošten čovjek, od znanja i autoriteta. Spajiću, vrijeme je da se glas penzionera čuje i uvažava. Dosta je bilo tame i diskriminacije koja je građane ove zemlje, čuvare njenog dostojanstva i slobode, koštala više od siromaštva. Nema više, predsjedniče Vlade, da neko na račun građana, sirotinje i penzionera, krčmi ono što su oni stvarali decenijama. Odzvonilo je samovolji pojedinaca, narod treba da se pita, ovo je njegova zemlja – poručio je Darmanović.

Aligrudić je smijenjen na telefonskoj sjednici Upravnog odbora Fonda PIO održanoj u utorak. Prema informacijama “Dana”, Aligrudić je tog dana bio službeno u Republici Srpskoj, na susretu direktora fondova država nastalih na prostoru nekadašnje SFRJ.

Obećali mu novi mandat, pa promijenili odluku

Vlada je prošle sedmice na telefonskoj sjednici imenovala novi Upravni odbor Fonda PIO, koji je dan nakon imenovanja imao sjednicu na kojoj je donio odluku o usklađivanju penzija za 1,93 odsto. Na toj sjednici je dogovoreno da u nastavku sjednice donesu odluku o konkursu za novog direktora. Takođe, prema informacijama “Dana”, tada je novi upravni odbor Aligrudiću najavio da će mu biti produžen mandat vršioca dužnosti. Aligrudić je tri godine bio vršilac dužnosti direktora Fonda PIO.

Međutim, u utorak je članovima UO Fonda PIO stigao predlog za izbor Vladimira Drobnjaka za novog vršioca dužnosti direktora Fonda PIO. Kako smo saznali, mjesto direktora Fonda PIO po koalicionom sporazumu pripada PES-u. Drobnjak je takođe izabran na telefonskoj sjednici.

Slične novosti

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares222 views

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija

Ana Ana - jul 09, 2024

“Nevjerovatno je da poslanici parlamentarne većine: PES, NSD, DNP, Demokrate i SNP juče u Skupštini nisu podržali povećanje dječijih dodataka za 50%, kao…

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”
Novosti, Treće doba, Zdravlje
shares202 views

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”

Ana Ana - jul 09, 2024

Ambulanta opšte medicine u sklopu JU Dom starih “Bijelo Polje” zvanično je registrovana od strane Ministarstva zdravlja, uz podršku krovne institucije Ministarstva rada…

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate
Novosti, Posao 55+, Treće doba
shares754 views

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate

Ana Ana - jul 06, 2024

Forbes Srbija početkom nedjelje pisao je o slučaju jednog građanina Srbije koji je godinama vodio spor sa bivšim poslodavcem i konačno dočekao da…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci