Danas o budućnosti penzionog sistema u Crnoj Gori

Predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, okupiće danas regionalne eksperte iz oblasti javnih finansija, koji će učestvovati na panelu Budućnost penzionog sistema u Crnoj Gori: Iskustva iz regiona.

Milatović je u prethodnom periodu pokrenuo dijalog o temama od društvenog značaja, a reforma penzionog sistema predstavlja važno pitanje u društvenom životu Crne Gore. Stoga je predstojeći panel prilika da stručnjaci iz ove oblasti prezentuju različite pristupe i iskustva u penzionim reformama.

Na panelu će govoriti član Fiskalnog savjeta Srbije i docent na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Nikola Altiparmakov, profesor na Institutu za javne finansije i poslovno veleučilište Zagreb, Predrag Bejaković, i profesor i predavač na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani, Mitja Čok.

Moderator će biti izvršni direktor Fidelity consultinga, Miloš Vuković.

Događaj će se održati u maloj sali Muzičkog centra Crne Gore u 11 sati, a nakon razgovora gosti u publici će panelistima imati priliku da postave pitanja.

Ovo je drugi po redu panel Razgovor sa predsjednikom, nakon otvorene diskusije na temu Evropska perspektiva Crne Gore, sa rektorkom Koledža Evrope, Federikom Mogerini.

Razgovor sa predsjednikom, format koji uključuje diskusije o temama koje su važne za crnogorsku javnost, prilika su da se građanima, kroz dijalog i razmjenu mišljenja eminentnih stručnjaka iz tematskih oblasti, bliže predstave perspektive i otvori diskusija o temama od značaja za budućnost društva.

Prenos se može uživo pratiti na zvaničnom YouTube kanalu predsjednika Crne Gore.

Slične novosti

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares222 views

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija

Ana Ana - jul 09, 2024

“Nevjerovatno je da poslanici parlamentarne većine: PES, NSD, DNP, Demokrate i SNP juče u Skupštini nisu podržali povećanje dječijih dodataka za 50%, kao…

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”
Novosti, Treće doba, Zdravlje
shares202 views

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”

Ana Ana - jul 09, 2024

Ambulanta opšte medicine u sklopu JU Dom starih “Bijelo Polje” zvanično je registrovana od strane Ministarstva zdravlja, uz podršku krovne institucije Ministarstva rada…

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate
Novosti, Posao 55+, Treće doba
shares754 views

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate

Ana Ana - jul 06, 2024

Forbes Srbija početkom nedjelje pisao je o slučaju jednog građanina Srbije koji je godinama vodio spor sa bivšim poslodavcem i konačno dočekao da…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci