Pejović: Opoziciji je cilj da plate i penzije vrate na nekadašnje iznose

Svakodnevnim kritikama na račun programa, za koji su govorili da ne postoji, opozicija pokušava da nametne utisak kako programi Evropa Sad 1 i 2 nemaju nikakvog efekta na životni standard, iz razloga što su poskupljenja anulirala uvećanje zarada, saopštio je generalni sekretar, Boris Pejović.

Kako je kazao, na osnovu dosadašnjih stavova opozicije, umjesto pandemije korona virusa i sukoba u Ukrajini, zaključak je da su programi Evropa Sad izazvali globalnu inflaciju i drastična poskupljenja u brojnim zemljama Evropske unije i regiona, koja su nerijetko i veća u odnosu na rast cijena u Crnoj Gori.

“Dakle, po logici opozicije da se zarade u Crnoj Gori nisu uvećale, ne bi bilo globalne inflacije i divljanja cijena širom Evropske unije i regiona”, naveo je Pejović.

Nadalje po tom rezonu, dodaje, situacija u Crnoj Gori, ali i svijetu bi bila mnogo bolja da su minimalne zarade u Crnoj Gori ostale na 222 eura i prosječne na nešto više od 500 eura, a socijalni jaz nastavio da se produbljuje.

“Dinamika uvećanja zarada i penzija za par eura godišnje bi bila najefikasnija mjera ubrzanog razvoja i unapređenja životnog standarda, možemo zaključiti od kolega iz opozicije nakon svega”, istakao je on.

Uzimajući u obzir argumente opozicije, prema riječima Pejovića, građani bi vjerovatno bili “oduševljeni” idejom da se vratimo na vrijeme kada je gorivo bilo luksuz.

“Zato je razumljiv cilj opozicije da plate i penzije vrate na nekadašnje iznose”, naveo je on.

Kolege iz opozicije, ocjenjuje, imaju legitimno pravo da ubjeđuju građane da višestruko uvećanje zarada i penzija, a uz paralelno smanjenje javnog duga, nije dobar ekonomski pristup, već upravo onaj nekadašnji koji je iz Crne Gore u inostranstvo iselio na desetine hiljada naših državljana.

“Nakon uvećanja zarada i penzija, dobijanja IBAR-a i deblokade institucija, opozicija ima i potpuno legitimno pravo da ove rezultate predstavi katastrofalnim i na osnovu toga zatraži da opet dobiju većinsko povjerenje, kako bi građani imali priliku da ponovo “uživaju” u starim i dobro poznatim benefitima”, zaključio je generalni sekretar PES-a.

Slične novosti

Milović: Penzionerima obezbijediti klubove i kartice za popuste
Novosti, Penzije, Penzionerski popusti
shares532 views

Milović: Penzionerima obezbijediti klubove i kartice za popuste

Ana Ana - sep 13, 2024

Podgorica u skoro svakom kvartu posjeduje veliki broj poslovnih prostora i neke od njih mora ustupiti penzionerima. Vrijeme je da podgorički penzioneri dobiju…

Kina podiže starosnu granicu za penziju: Muškarci sa 63, žene sa 58
Novosti, Penzije, Treće doba
shares187 views

Kina podiže starosnu granicu za penziju: Muškarci sa 63, žene sa 58

Ana Ana - sep 13, 2024

Kina, kao najmlađa država koja je našla svoje mjesto među najvećim svjetskim ekonomijama, planira da od sledeće godine podigne starosnu granicu za penzionisanje…

UŽAS: Penzioner iz Beograda mjesecima pokazivao polni organ maloljetnicama
ljudi, Novosti, Treće doba
shares345 views

UŽAS: Penzioner iz Beograda mjesecima pokazivao polni organ maloljetnicama

Ana Ana - sep 12, 2024

Javni tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu saslušao je juče uhapšenog Lj. P. (69), osumnjičenog za polno uznemiravanje. Okrivljeni se, kako se kaže…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci