PRVI CRNOGORSKI SENIOR FEST: Penzioneri igrali, plesali i družili se sa mladima (FOTO)

Prvi crnogorski Senior Fest – nekad i sad Podgorica 2018. počeo je jutros u 11,00h na brdu Gorica, i traje do 20.00 časova, a brojni penzioneri su pjevali, plesali, igrali šah sa juniorima i podsjetili se igara koje su nekada igrali – nabacivanje koturova, pikado, povlačenje konopca. Fest je pjesmom otvorio Rizo Koljenović, učesnik show programa Nikad nije kasno, a na plesnom podijumu se ubrzo našao veliki broj seniora koji su, uz podršku Plesne škole Buena Vista, zaigrali.

    Najveće interesovanje bilo je za nabacivanje koturova i pikado, a seniori su iskoristili besplatne karte za avanturistički park Gorica i uspješno osvojili “plavu stazu”.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg Senior Festa NLB Banka a.d. Podgorica, obezbijedila je poklon vaučere za korisnike njihovog Viber servisa u iznosu od 50 eura, kao i voće i sokove za posjetioce, a Idea je za učesnike i posjetioce Festa, kao i korisnike njihove Super Senor kartice obezbijedila poklon pakete i osvježenje.

– Cilj Senior Festa je, prije svega, da podstakne socijalnu inkluziju seniora kroz medjugeneracijsko druženje sa djecom i mladima, ali i da cjelokupnom društvu skrenemo pažnja na naše nastarije sugradjane. Oni su zaslužni za sve sto mi danas imamo I jesmo, i želimo svima da poručimo da, ukoliko to već ne čine, svakoga dana poklone jedan zagrljaj ili makar telefonski poziv svojim roditeljima, bakama I dekama – poručili su organizatori i dodali da će Senior Fest prerasti u tradiciju, te da će sledeće godine biti značajno bogatiji i sadržajniji.

To je poručio i potpredsjednik Udruženja penzionera Podgorice, Ivan Mandić i zahvalio organizatorima.

Mali šahisti iz Centra za razvoj šaha Dijagonale, odigrali su revijalni šahovski turnir sa seniorima, a predsjednica Dijagonala, Radmila Milošević, rekla je da je raduje druženje izmedju seniora i djece kroz šahovsku igru. Studenti medicine su seniorima mjerili pritisak, a Udruženje Pčelica je organizovalo igre za druženje djece i seniora

Organizator Senor Festa je nevladino udruženje “Montenegro Education”, koje je u okviru projekta Senior Net, već pokrenulo prvi crnogorski portal za seniore penzioneri.me, a Fest su podržali i Kreativna agencija “Dobar Glas”, KIC Budo Tomović i Caffe Copy Gemelli.

Slične novosti

Škola crtanja i slikanja za PENZIONERE Podgorice
Hobi 55+, Penzionerski popusti, Život 55+
shares0 views

Škola crtanja i slikanja za PENZIONERE Podgorice

Jasna Pejović - nov 16, 2018

Uskoro počinje sa radom Škola crtanja i slikanja za PENZIONERE Podgorice :D Likovna umjetnica Milanka Bajčetić radiće sa zainteresovanima jednom sedmično, i to…

DANAS JE 9 GODINA OD SMRTI PATRIJARHA PAVLA: Evo zbog čega ga vjernici smatraju svecem i zašto živi u duši svog naroda! (FOTO)
Novosti
shares0 views

DANAS JE 9 GODINA OD SMRTI PATRIJARHA PAVLA: Evo zbog čega ga vjernici smatraju svecem i zašto živi u duši svog naroda! (FOTO)

Jasna Pejović - nov 15, 2018

Danas se obeležava 9 godina od smrti voljenog patrijarha Pavla, a od ranih jutarnjih sati vernici obilaze njegov grob. Iz svih krajeva Srbije…

ČUDOTVORNI RECEPT: Narodni lijek protiv kašlja, bronhitisa i laringitisa! Provjereno pomaže
Treće doba, Zdravlje
shares0 views

ČUDOTVORNI RECEPT: Narodni lijek protiv kašlja, bronhitisa i laringitisa! Provjereno pomaže

Jasna Pejović - nov 14, 2018

Ovo je vema efikasan narodni lijek ne samo za kašalj, sa uspjehom liječi bronhitis, laringitis i traheitis kod djece i odraslih Ovaj napitak…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci