SVI GA U ČUDU GLEDAJU Penzioner sa Manjače ogrev nabavlja na NESVAKIDAŠNJI NAČIN (FOTO)

Putnički automobil “pasat karavan” ljubljanskih registarskih oznaka, star dve godine, služi Zoranu Čubruloviću, penzioneru iz sela Ledenice na Manjači, koji se u rodno mesto vratio posle četiri decenije u Sloveniji, za prevoz balvana.

– Sva drva za ogrev dovezao sam “pasatom” iz šume, uz strminu veću nego na Triglavu. U jednoj turi stanu dva kubika. Još je problem što je drvo mokro posle kiše, pa je još teže. Vozio sam istim autom i šljunak za kuću, kamen iz reke Krupe, željezne cevi, dasku, svašta… – priča Zoran pokazujući lepo uređeno imanje u rodnom kraju, piše Srpskainfo.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ / RAS SRBIJA

On kaže da se ovde, pre njegovog odlaska u Sloveniju 1978. godine, teško živelo, isto kao i u Rekavicama odakle je poreklom njegova supruga Đuja.

– Ovde mi je sada lepše i bolje nego u Ljubljani, vazduh je čistiji, a srce punije. Nekada je moj otac, a tako i deda, s velikog kamena nabacivao se na konja koji je sve donosio na leđima, i ljude, stvari, hranu. Sada se, moj kolegane, ovde dobro živi, a dok je mene, biće i auta – opisuje Zoran život u Ledenicama nekada i sada.

Ne brine ga što “pasat” vozi veliki teret i što bi to moglo loše uticati na motor.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ / RAS SRBIJA

– To je mašina, neka vozi dokle može. Kada se pokvari, nabaviću drugu. Narod gleda šta radim, čudi se i pita zašto ne nabavim traktor ili nekog angažujem za prevoz drva. Čemu će mi sve to kada imam auto. Jadna meni moja, a njemu njegova majka, jer nas je sudbina, njega Slovenca po poreklu i registraciji, a mene Srbina s Manjače, sastavila u ovom potoku – kaže Zoran kojem u poslu pomažu dva mladića iz komšiluka.

 

penzioneri.me/blic.rs

Slične novosti

Namirnice koje su saveznici protiv prehlade
Zdravlje
shares0 views

Namirnice koje su saveznici protiv prehlade

Jasna Djalovic - okt 10, 2019

Stigla je sezona prehlada. Jednako tako, stiglo je i vrijeme kada bi najviše trebalo da pazimo šta unosimo u svoj orgazam, s obzirom…

Istjerali je iz stana, od penzije plaća deložaciju
ljudi
shares0 views

Istjerali je iz stana, od penzije plaća deložaciju

Jasna Djalovic - okt 10, 2019

Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Borka Petković, žena žrtva prethodnog odbrambeno-otadžbinskog rata, nakon što je deložirana iz svog stana u Banjaluci, dobila…

PRIČA kroz koju ćete MNOGO naučiti! Nije sve onako kako izgleda na prvi pogled!
zanimljivosti
shares0 views

PRIČA kroz koju ćete MNOGO naučiti! Nije sve onako kako izgleda na prvi pogled!

Jasna Djalovic - okt 09, 2019

Jedna od posuda malo je napukla, druga je bila čitava Jedan vodonoša imao je dve posude, koje bi svakodnevno po nekoliko puta nosio na ramenima, na motki,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci