SVI GA U ČUDU GLEDAJU Penzioner sa Manjače ogrev nabavlja na NESVAKIDAŠNJI NAČIN (FOTO)

Putnički automobil “pasat karavan” ljubljanskih registarskih oznaka, star dve godine, služi Zoranu Čubruloviću, penzioneru iz sela Ledenice na Manjači, koji se u rodno mesto vratio posle četiri decenije u Sloveniji, za prevoz balvana.

– Sva drva za ogrev dovezao sam “pasatom” iz šume, uz strminu veću nego na Triglavu. U jednoj turi stanu dva kubika. Još je problem što je drvo mokro posle kiše, pa je još teže. Vozio sam istim autom i šljunak za kuću, kamen iz reke Krupe, željezne cevi, dasku, svašta… – priča Zoran pokazujući lepo uređeno imanje u rodnom kraju, piše Srpskainfo.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ / RAS SRBIJA

On kaže da se ovde, pre njegovog odlaska u Sloveniju 1978. godine, teško živelo, isto kao i u Rekavicama odakle je poreklom njegova supruga Đuja.

– Ovde mi je sada lepše i bolje nego u Ljubljani, vazduh je čistiji, a srce punije. Nekada je moj otac, a tako i deda, s velikog kamena nabacivao se na konja koji je sve donosio na leđima, i ljude, stvari, hranu. Sada se, moj kolegane, ovde dobro živi, a dok je mene, biće i auta – opisuje Zoran život u Ledenicama nekada i sada.

Ne brine ga što “pasat” vozi veliki teret i što bi to moglo loše uticati na motor.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ / RAS SRBIJA

– To je mašina, neka vozi dokle može. Kada se pokvari, nabaviću drugu. Narod gleda šta radim, čudi se i pita zašto ne nabavim traktor ili nekog angažujem za prevoz drva. Čemu će mi sve to kada imam auto. Jadna meni moja, a njemu njegova majka, jer nas je sudbina, njega Slovenca po poreklu i registraciji, a mene Srbina s Manjače, sastavila u ovom potoku – kaže Zoran kojem u poslu pomažu dva mladića iz komšiluka.

 

penzioneri.me/blic.rs

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci