Gimnastika za starije ljude: Podmlađuje i jača tijelo u rekordnom roku!

Ova gimnastika je prilagođena starijim ljudima, a cilj joj je da razbudi i osnaži cijelo tijelo.

Ova gimnastika je vrlo lagana. Radimo je u krevetu odmah poslije buđenja. Poželjno do 6 ujutro. Ova vježba je za sve uzraste, a pogotovo za starije ljude. Za pomlađivanje!

 

1. Trljamo ruke. Trljamo dlanove nekoliko sekundi dok dlanovi ne postanu vrući. I u isto vrijeme provjerite svoje biopolje. Ako je vruće, onda je s energijom sve u redu, ako je toplo, energija biopolja je smanjena, ako su ruke hladne i vlažne onda postoji ozbiljan poremećaj u organizmu.

 

Ali bez obzira na sve, radite ovu gimnastiku jer ona će vam pomoći da se oslobodite od svih poremećaja i oboljenja.

 

2. Palming. Vrele dlanove stavimo na očne jabučice. Pritiskamo tempom 1 pritisak u 1 sekundi 30 puta. Posle zadržite dlanove na jabučicama i držite još 30 sekundi. Ako imate loš vid, onda zadržite dlanove do 2 minuta.

 

U tom trenutku ide hrana u očne jabučice iz svih receptora okolo. Polako se vid može popraviti, ako budite redovni i istrajni. Osim vida može se vratiti prirodna boja kose.

 

3. “Pumpamo” uši. Stavimo dlanove na uši i pritiskamo uši 30 puta u 30 sekundi. Ako na početku budu boljele, onda je prisutno hronično oboljenje. I mogu se pojaviti simptomi. Pogotovo, ako oni su bili vezani za uši. Nemojte prekidati.

 

Nastavite s pritiskom “nježnije”, dok ne prođe bol. Ako u pitanju hronična upala ušiju, proći će vremenom. Takođe se može poboljšati sluh. Ako ste uporni 6 meseci, proći će hronična oboljenja. Za isceljenje ozbiljnih problema potrebno je duže vrijeme, 1,5 – 2 god.

 

4. Zatezanje lica. Veliki prst iza uha, ruke stisnuti u pesnicu i početi zatezanje lica od brade do ušiju, jako pritiskamo kožu lica, masiramo.

 

Takođe 30 puta. Poslije ove vježbe osjetićete priliv krvi u lice, i lice se može oznojiti. Poboljšava se limfni tok, zateže se koža.

 

5. Masaža čela. Desni dlan na čelo, lijevi dlan na desni. Trljajuće pokrete s leva na desno, 30 pokreta. Aktivacija hipofize i poboljšanje rada sinusa.

 

6. Masaža glave. Ova vežba deluje na parijentalni deo glave. “Letimo” rukama iznad glave. Pravimo prsten od ruku (levi dlan na desni) i letimo nad glavom napred-nazad 30 puta, a posle levo-desno od jednog uha ka drugom 30 puta. Glavu treba malo podignuti.

 

Ova vežba normalizuje pritisak, i visoki i niski. Poboljšava se pokretnost zglobova ramena. Učvršćuju se mišići ruku. S vremenom nestanu bolovi u rukama. I ako ranije niste mogli dizati ruke, uskoro ćete moći s lakoćom.

 

7. Masaža štitne žlezde. Desnu ruku stavimo na štitnu žlijezdu, lijevu ruka na desnu. 30 puta lijevom rukom pravim polusferu od grla do kraja stomaka, kao da masiramo energetske centre, 30 puta. Na kraju stavimo lijevu ruku na desnu i zadržimo nekoliko sekundi.

 

8. Masaža stomaka. Spuštamo ruke na stomak. Desna dolje, lijeva gore, masiramo stomak u hodu kazaljke 30 puta. Normalizuje se rad trbušnih organa, nestaju zatvori.

 

9. Ruke i noge gore, rotiramo ruke u ručnom zglobu i noge u skočnom zglobu 30 puta, posle protresemo. Poboljšava se krvotok u kapilarama, čiste se sitni energetski kanali.

 

10. Trljamo stopala. Stopalo o stopalo i rukama svako stopalo. Masiramo. Cijelo stopalo, pripazite kakav je osećaj, ima li bolne tačke. Ako ima, masirajte ih više. Posebna pažnja na centar stopala, 30 sekundi.

penzioneri.me/stil.kurir.rs

Slične novosti

URA: Spajićevi i Mandićevi poslanici odbili da isprave nepravdu prema srazmjernim penzionerima i povećaju dječije dodatke
Novosti, Penzije, Treće doba
shares320 views

URA: Spajićevi i Mandićevi poslanici odbili da isprave nepravdu prema srazmjernim penzionerima i povećaju dječije dodatke

Ana Ana - apr 19, 2024

Spajićeva i Mandićeva parlamentarna većina odbila je juče da se na dnevnom redu V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore uvrste predlozi poslaničkog…

Danas počinje isplata martovskih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

Danas počinje isplata martovskih penzija

Ana Ana - apr 19, 2024

Iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore saopšteneno je da danas počinje isplata martovskih penzija. Prosječna penzija (bez obračunate razlike) za mart…

URA traži dopunu dnevnog reda Skupštine za povećanje srazmjernih penzija i dječijih dodataka
Novosti, Penzije, Treće doba
shares222 views

URA traži dopunu dnevnog reda Skupštine za povećanje srazmjernih penzija i dječijih dodataka

Ana Ana - apr 17, 2024

Poslanički klub Građanskog pokreta URA traži dopunu dnevnog reda V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore sa predloženim izmjenama i dopunama Zakona o…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci