Gimnastika za starije ljude: Podmlađuje i jača tijelo u rekordnom roku!

Ova gimnastika je prilagođena starijim ljudima, a cilj joj je da razbudi i osnaži cijelo tijelo.

Ova gimnastika je vrlo lagana. Radimo je u krevetu odmah poslije buđenja. Poželjno do 6 ujutro. Ova vježba je za sve uzraste, a pogotovo za starije ljude. Za pomlađivanje!

 

1. Trljamo ruke. Trljamo dlanove nekoliko sekundi dok dlanovi ne postanu vrući. I u isto vrijeme provjerite svoje biopolje. Ako je vruće, onda je s energijom sve u redu, ako je toplo, energija biopolja je smanjena, ako su ruke hladne i vlažne onda postoji ozbiljan poremećaj u organizmu.

 

Ali bez obzira na sve, radite ovu gimnastiku jer ona će vam pomoći da se oslobodite od svih poremećaja i oboljenja.

 

2. Palming. Vrele dlanove stavimo na očne jabučice. Pritiskamo tempom 1 pritisak u 1 sekundi 30 puta. Posle zadržite dlanove na jabučicama i držite još 30 sekundi. Ako imate loš vid, onda zadržite dlanove do 2 minuta.

 

U tom trenutku ide hrana u očne jabučice iz svih receptora okolo. Polako se vid može popraviti, ako budite redovni i istrajni. Osim vida može se vratiti prirodna boja kose.

 

3. “Pumpamo” uši. Stavimo dlanove na uši i pritiskamo uši 30 puta u 30 sekundi. Ako na početku budu boljele, onda je prisutno hronično oboljenje. I mogu se pojaviti simptomi. Pogotovo, ako oni su bili vezani za uši. Nemojte prekidati.

 

Nastavite s pritiskom “nježnije”, dok ne prođe bol. Ako u pitanju hronična upala ušiju, proći će vremenom. Takođe se može poboljšati sluh. Ako ste uporni 6 meseci, proći će hronična oboljenja. Za isceljenje ozbiljnih problema potrebno je duže vrijeme, 1,5 – 2 god.

 

4. Zatezanje lica. Veliki prst iza uha, ruke stisnuti u pesnicu i početi zatezanje lica od brade do ušiju, jako pritiskamo kožu lica, masiramo.

 

Takođe 30 puta. Poslije ove vježbe osjetićete priliv krvi u lice, i lice se može oznojiti. Poboljšava se limfni tok, zateže se koža.

 

5. Masaža čela. Desni dlan na čelo, lijevi dlan na desni. Trljajuće pokrete s leva na desno, 30 pokreta. Aktivacija hipofize i poboljšanje rada sinusa.

 

6. Masaža glave. Ova vežba deluje na parijentalni deo glave. “Letimo” rukama iznad glave. Pravimo prsten od ruku (levi dlan na desni) i letimo nad glavom napred-nazad 30 puta, a posle levo-desno od jednog uha ka drugom 30 puta. Glavu treba malo podignuti.

 

Ova vežba normalizuje pritisak, i visoki i niski. Poboljšava se pokretnost zglobova ramena. Učvršćuju se mišići ruku. S vremenom nestanu bolovi u rukama. I ako ranije niste mogli dizati ruke, uskoro ćete moći s lakoćom.

 

7. Masaža štitne žlezde. Desnu ruku stavimo na štitnu žlijezdu, lijevu ruka na desnu. 30 puta lijevom rukom pravim polusferu od grla do kraja stomaka, kao da masiramo energetske centre, 30 puta. Na kraju stavimo lijevu ruku na desnu i zadržimo nekoliko sekundi.

 

8. Masaža stomaka. Spuštamo ruke na stomak. Desna dolje, lijeva gore, masiramo stomak u hodu kazaljke 30 puta. Normalizuje se rad trbušnih organa, nestaju zatvori.

 

9. Ruke i noge gore, rotiramo ruke u ručnom zglobu i noge u skočnom zglobu 30 puta, posle protresemo. Poboljšava se krvotok u kapilarama, čiste se sitni energetski kanali.

 

10. Trljamo stopala. Stopalo o stopalo i rukama svako stopalo. Masiramo. Cijelo stopalo, pripazite kakav je osećaj, ima li bolne tačke. Ako ima, masirajte ih više. Posebna pažnja na centar stopala, 30 sekundi.

penzioneri.me/stil.kurir.rs

Slične novosti

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane
Novosti, Penzije, Porodica
1 shares198 views

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane

Redakcija - sep 23, 2023

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji…

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat
Uncategorized
3 shares219 views

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat

Redakcija - sep 22, 2023

Upravni odbor Doma starih "Nikšić" nakon današnje sjednice na kojoj je razrješio direktoricu ove ustanove, Anđelu Lalatović i imenovao V.D  mr. Jelenu Banjević,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci