Idealne rase za starije ljude

Rase koje ne zahtevaju preveliku njegu su idealni kućni ljubimci za ljude koji su u godinama. Oni će biti savršeno društvo, vjerni pratioci koji će brinuti i o sebi i svom vlasniku!

Francuski buldog

Francuski buldog je više nego solidan izbor za starije osobe, pogotovo ako uz vas može da bude sve vrijeme. Iako nisu poznati po svojim atletskim sposobnostima i nisu baš naviknuti na vrućinu, ukoliko ga držite u formi i redovno šišate, u pitanju je divan partner za šetnju. Trebaće vam malo vremena da se naviknete da djelite krevet pošto je ova rasa poznata po tome što hrče, međutim, u očima i srcima njihovih vlasnika ovo je samo jedna od mnogih stvari koje ih čine nedoljivim.

Pudla

Postoji razlog zašto su pudle već decenijama popularne, posebno kod starijih osoba. Izuzetno ih je lako trenirati i imaju živahan smisao za humor – smiju se sa vama, a ne vama. One su takođe relativno čiste, malo se linjaju i relativno ih je lako održavati sve dok ih redovno vodite na šišanje.

Šiperke

U pitanju je rasa koja je prilično dugovječna. Šiperke je mala rasa sa krznom koje se lako održava i očima koje kao da vas uvek pitaju – šta je sledeće?

Odgovor na ovo može biti bilo šta pošto su uvijek spremni na novu avanturu.

U pitanju je mala, ali neumorna rasa koja je uvek raspoložena za akciju, bilo na vodi ili kopnu, ali nikada mu nemojte skidati povodac pošto je u pitanju izuzetno brz pas koji voli da svoju brzinu pokazuje drugim životinjama.

Maltezer

Ukoliko želite psa koji se najmanje linja, nabavite malog kratkodlakog ljubimca, nabavite maltezera.

Prednost ove rase nije samo lako održavanje. Maltezeri su rasa koja se uzgojena da bude verni pratilac i da pruža društvo svom vlasniku.

Pembruk velški korgi

Ukoliko ste aktivni, i nemate problema sa psom koj je pametan, odlučan i jake volje, onda je ovo rasa za vas.

Međutim, zbog kratkih nogu i izdužnog tela morate biti pažljivi sa njima, iako oni sami nisu svesni problema.

To znači da bi trebalo da im olakšate svaku kretnju koja zahteva skakanje postavljanjem stepenika.

Svi starimo na različite načine. Neke osobe će usporiti svoj ritam a neke neće imati problema da počnu da se bave padobranstvom i za ljubimca uzmu mastifa, ali većina će sasvim sigurno biti zadovoljna malom rasom koja neće zahtevati previše brige i održavanja, piše portal B92.net.

penzioneri.me/srbijadanas.com

Slične novosti

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane
Novosti, Penzije, Porodica
1 shares198 views

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane

Redakcija - sep 23, 2023

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji…

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat
Uncategorized
3 shares219 views

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat

Redakcija - sep 22, 2023

Upravni odbor Doma starih "Nikšić" nakon današnje sjednice na kojoj je razrješio direktoricu ove ustanove, Anđelu Lalatović i imenovao V.D  mr. Jelenu Banjević,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci