Pušila je, pila, jela masno i slatkiše i živjela 122 godine: Radila je sve je suprotno od onoga što su joj govorili lekari

Tajnu svoje dugovječnosti, kako je nekada govorila, dugovala je tome što je radila sve suprotno od onoga što su joj pričali ljekari.

Žan Kalmen iz Francuske  imala je 122 godine i pet meseci kada je umrla u avgustu 1997. godine. Tada je dobila zvaničnu titulu najstarije osobe koja je ikad živjela.

Tajnu svoje dugovječnosti, kako je nekada govorila, dugovala je tome što je radila sve suprotno od onoga što su joj pričali ljekari.

Žan je pušila, pila alkohol, najviše crveno vino, jela slatkiše i crveno meso. Za doručak je uvijek pila po šoljicu – dve kafe.

Kada je napunila 111 godina postala je najstarija osoba u Francuskoj, a sa 113, najstarija na svijetu.Sa 114 godina je postala najstarija osoba koja se pojavila na filmu, zahvaljujući maloj ulozi u filmu “Vinsent i ja” iz 1990. godine.

Kada je napunila 116 godina postala je prva osoba ikada za koju je zabeleženo da je doživela te godine, a sa 120 godina objavila je i muzički album nazvan “Ljubavnica vremena”.

Sa 122 godine dobila je zvaničnu titulu najstarije osobe koja je ikada živjela.

Često je jela govedinu, obroci su joj bili začinjeni i jaki, a nakon ručka znala je za zapali cigaretu i popije čašu nekog alkohola.

Kada je napunila 85 počela je da ustaje u 6.45 i svako jutro je izgovarala molitvu. Dok je sjedela u fotelji, radila je vježbe, a nakon toga se tuširala i mazala maslinovim uljem.

Žan se 1896. udala za Fernanda Kalmena, sa kojim je bila u braku sve do njegove smrti 1942. godine. Imali su jedno dijete. Do svoje 109. godine Žan je živela sama u kući, a nakon toga se preselila u starački dom.

Umrla je u avgustu 1997. godine skoro potpuno slijepa, ali s obzirom na godine koje je doživela, bila je relativno zdrava.

penzioneri.me/telegraf.rs

Slične novosti

Penzije u Njemačkoj: Za 1.200 e treba raditi 40 godina
Novosti, Penzije, Posao 55+
shares450 views

Penzije u Njemačkoj: Za 1.200 e treba raditi 40 godina

Ana Ana - jun 18, 2024

Da biste u starosti imali dobru penziju u Njemačkoj potrebno je da tokom radnog vijeka imate dobro plaćenu satnicu, a visina penzije zavisi…

STEKAO STAROSNI USLOV ZA PENZIJU PA UMRO NA ULICI: Rješenje nije dobio, da li će njegova porodica primati novac?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares356 views

STEKAO STAROSNI USLOV ZA PENZIJU PA UMRO NA ULICI: Rješenje nije dobio, da li će njegova porodica primati novac?

Ana Ana - jun 17, 2024

Kada je pre mesec dana baš vraćajući se iz penzijskog fonda, gde je podnio zahtev za penzionisanje, jer je stekao uslov za punu…

Penzioneri u susjednoj zemlji imaju razlog za slavlje: Stiže im jednokratna pomoć, a obećane im i pogodnosti
Novosti, Penzije, Treće doba
shares198 views

Penzioneri u susjednoj zemlji imaju razlog za slavlje: Stiže im jednokratna pomoć, a obećane im i pogodnosti

Ana Ana - jun 15, 2024

PIO fond jе jučе objavio važnе informacijе za jеdnu grupu starijih građana, a tiču sе jеdnokratnе pomoći. Srеdstva za isplatu jеdnokratnе pomoći pеnzionеrima…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci