Pušila je, pila, jela masno i slatkiše i živjela 122 godine: Radila je sve je suprotno od onoga što su joj govorili lekari

Tajnu svoje dugovječnosti, kako je nekada govorila, dugovala je tome što je radila sve suprotno od onoga što su joj pričali ljekari.

Žan Kalmen iz Francuske  imala je 122 godine i pet meseci kada je umrla u avgustu 1997. godine. Tada je dobila zvaničnu titulu najstarije osobe koja je ikad živjela.

Tajnu svoje dugovječnosti, kako je nekada govorila, dugovala je tome što je radila sve suprotno od onoga što su joj pričali ljekari.

Žan je pušila, pila alkohol, najviše crveno vino, jela slatkiše i crveno meso. Za doručak je uvijek pila po šoljicu – dve kafe.

Kada je napunila 111 godina postala je najstarija osoba u Francuskoj, a sa 113, najstarija na svijetu.Sa 114 godina je postala najstarija osoba koja se pojavila na filmu, zahvaljujući maloj ulozi u filmu “Vinsent i ja” iz 1990. godine.

Kada je napunila 116 godina postala je prva osoba ikada za koju je zabeleženo da je doživela te godine, a sa 120 godina objavila je i muzički album nazvan “Ljubavnica vremena”.

Sa 122 godine dobila je zvaničnu titulu najstarije osobe koja je ikada živjela.

Često je jela govedinu, obroci su joj bili začinjeni i jaki, a nakon ručka znala je za zapali cigaretu i popije čašu nekog alkohola.

Kada je napunila 85 počela je da ustaje u 6.45 i svako jutro je izgovarala molitvu. Dok je sjedela u fotelji, radila je vježbe, a nakon toga se tuširala i mazala maslinovim uljem.

Žan se 1896. udala za Fernanda Kalmena, sa kojim je bila u braku sve do njegove smrti 1942. godine. Imali su jedno dijete. Do svoje 109. godine Žan je živela sama u kući, a nakon toga se preselila u starački dom.

Umrla je u avgustu 1997. godine skoro potpuno slijepa, ali s obzirom na godine koje je doživela, bila je relativno zdrava.

penzioneri.me/telegraf.rs

Slične novosti

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane
Novosti, Penzije, Porodica
1 shares198 views

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane

Redakcija - sep 23, 2023

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji…

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat
Uncategorized
3 shares219 views

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat

Redakcija - sep 22, 2023

Upravni odbor Doma starih "Nikšić" nakon današnje sjednice na kojoj je razrješio direktoricu ove ustanove, Anđelu Lalatović i imenovao V.D  mr. Jelenu Banjević,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci