Tijelo trpi kad se vrijeme mijenja

Bilo bi dobro da poradite na stabilizaciji svog organizma uz neku jednostavnu vježbu relaksacije

Nagle promjene vremena, mogu biti krivac za različite zdravstvene probleme, naročito u procesu prelazaka godišnjih doba iz jednog u drugo.

Nakon zimskih neprilika, snijega i vrlo niskih temperatura, nestrpljivo čekamo proljeće i boje, koje će ono donjeti u naš život. Međutim, često se dogodi da nas kolebanje temperature upravo u ovom prelaznom periodu, prikuje za krevet.

Nagli skokovi temperature sa visokih na niske i obrnuto, loše utiču na krvni pritisak, srce i cirkulaciju, što na kraju može dovesti do raznih tegoba poput nesanice, glavobolje i umora, koje prate osjećaji nervoze i razdražljivosti.

Pratite vremensku prognozu i pripremite tijelo na razlike u temperaturi

Kao što svakog jutra provjeravamo kakva je temperatura da bismo odlučili kako da se obučemo, trebalo bi da provjeravamo najavljuju li drastične razlike temperature, kako bismo svoje tijelo eventualno prilagodili promjeni. Ukoliko ste meteoropata, već sa prvim simptomima glavobolje možete uzeti tabletu i riješiti problem.

Izađite u prirodu i aktivirajte se

Bilo koji vid fizičke aktivnosti u trajanju od pola sata i više, učiniće tijelo otpornim na uticaje vremena. Još je bolje ako se ta fizička aktivnost odvija u prirodi. Aktivnosti u prirodi pomoći će i da se oslobodite stresa.

Raznolika ishrana, puna vitamina

Zdrava ishrana bogata voćem i povrćem, dobar je preduslov za smanjen uticaj vremena na vaš organizam. Uz to, važno je i redovno i dovoljno piti vodu. Stručnjaci savjetuju da je potrebno unjeti od 2 do 3 litra vode, na dan.

Zamijenite kafu biljnim čajem

Biljni čajevi uticaće na vaš nervni sistem i podstaći će vas da se opustite, što direktno utiče na osjećaje poput umora i razdražljivosti. Stoga u ovakvim danima, umjesto prve jutarnje kafe, popijte čaj od nane.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci