Moguća radikalizacija protesta penzionera KAP-a?

Predstavnik penzionera KAP-a Nikola Raković potvrdio je „Vijestima“ da će iduće sedmice, na zboru, razmatrati mogućnost radikalizacije protesta.

Bivši radnici Kombinta aluminijuma u stečaju, njih oko 60, protestovali su jutros pred zgradom Vlade u Glavnom gradu i najavili da će krajem naredne sedmice na zboru odlučiti o mogućoj radikalizaciji protesta nakon što je Ustavni sud CG oborio Zakon o izmirenju obaveza, prema kojem je za 414 penzionera trebalo da bude isplaćeno 5,45 miliona eura otpremnina.

Predstavnik penzionera KAP-a Nikola Raković potvrdio je „Vijestima“ da će iduće sedmice, na zboru, razmatrati mogućnost radikalizacije protesta.

„Od naših para sigurno nećemo odustati. Sve naše kolege – prethodnici iz KAP-a dobili su otpremnine. Diskriminisani smo što se Ustavni sud umiješao svojim mišljenjem i odlukom baš u trenutku kada se, nakon prvotepenih presuda, u našu korist, očekivala povoljna odluka i Višeg suda“, naveo je Raković.

On je istakao da je ovo što je uradio Ustavni sud „presedan“, koji je kako sumnja učinjen „na osnovu Socijalnog programa iz 2014. koji nije razmatran u redovnoj proceduri“.

„Zamislite da je Ustavni sud donio odluku na osnovu ovakvog akta… Zakon o izmirenju obaveza ne može biti diskriminatorski jer on upravo eliminiše našu diskriminaciju u odnosu na prethodne kolege koji su dobili otpremninu. Što se tiče bivše Prerade i Kovačnice, to su posebne firme kod kojih se vode posebni stečajni postupci i procedure“, zaključio je Raković koji tvrdi da su penzioneri KAP-a žrtve „političkih odluka koje se povremeno donose u sudovima“.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Danas počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Danas počinje isplata penzija

Ana Ana - jul 19, 2024

Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore…

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares232 views

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO

Ana Ana - jul 19, 2024

Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu…

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Ana Ana - jul 19, 2024

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade na istim radnim mjestima i nakon stečaja od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci