Moguća radikalizacija protesta penzionera KAP-a?

Predstavnik penzionera KAP-a Nikola Raković potvrdio je „Vijestima“ da će iduće sedmice, na zboru, razmatrati mogućnost radikalizacije protesta.

Bivši radnici Kombinta aluminijuma u stečaju, njih oko 60, protestovali su jutros pred zgradom Vlade u Glavnom gradu i najavili da će krajem naredne sedmice na zboru odlučiti o mogućoj radikalizaciji protesta nakon što je Ustavni sud CG oborio Zakon o izmirenju obaveza, prema kojem je za 414 penzionera trebalo da bude isplaćeno 5,45 miliona eura otpremnina.

Predstavnik penzionera KAP-a Nikola Raković potvrdio je „Vijestima“ da će iduće sedmice, na zboru, razmatrati mogućnost radikalizacije protesta.

„Od naših para sigurno nećemo odustati. Sve naše kolege – prethodnici iz KAP-a dobili su otpremnine. Diskriminisani smo što se Ustavni sud umiješao svojim mišljenjem i odlukom baš u trenutku kada se, nakon prvotepenih presuda, u našu korist, očekivala povoljna odluka i Višeg suda“, naveo je Raković.

On je istakao da je ovo što je uradio Ustavni sud „presedan“, koji je kako sumnja učinjen „na osnovu Socijalnog programa iz 2014. koji nije razmatran u redovnoj proceduri“.

„Zamislite da je Ustavni sud donio odluku na osnovu ovakvog akta… Zakon o izmirenju obaveza ne može biti diskriminatorski jer on upravo eliminiše našu diskriminaciju u odnosu na prethodne kolege koji su dobili otpremninu. Što se tiče bivše Prerade i Kovačnice, to su posebne firme kod kojih se vode posebni stečajni postupci i procedure“, zaključio je Raković koji tvrdi da su penzioneri KAP-a žrtve „političkih odluka koje se povremeno donose u sudovima“.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje
Novosti, Penzionerski popusti
6 shares354 views

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Redakcija - feb 02, 2024

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom…

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares219 views

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu

Redakcija - jan 31, 2024

Iako konkretni planovi za ukidanje penzijskih doprinosa (program Evropa sad 2), još nijesu objelodanjeni, jasno je da bi se radilo o tektonskom udaru…

“Neće biti usklađivanja penzija”
Novosti, Penzije, Pitanja
5 shares381 views

“Neće biti usklađivanja penzija”

Redakcija - jan 21, 2024

Predsjednik Upravnog odbora NVO Udruženje penzionera Crne Gore, prof. dr Anđelko Lojpur upozorava da je malo vjerovatno očekivati iole značajniji porast penzija. Imajući…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci