Moguća radikalizacija protesta penzionera KAP-a?

Predstavnik penzionera KAP-a Nikola Raković potvrdio je „Vijestima“ da će iduće sedmice, na zboru, razmatrati mogućnost radikalizacije protesta.

Bivši radnici Kombinta aluminijuma u stečaju, njih oko 60, protestovali su jutros pred zgradom Vlade u Glavnom gradu i najavili da će krajem naredne sedmice na zboru odlučiti o mogućoj radikalizaciji protesta nakon što je Ustavni sud CG oborio Zakon o izmirenju obaveza, prema kojem je za 414 penzionera trebalo da bude isplaćeno 5,45 miliona eura otpremnina.

Predstavnik penzionera KAP-a Nikola Raković potvrdio je „Vijestima“ da će iduće sedmice, na zboru, razmatrati mogućnost radikalizacije protesta.

„Od naših para sigurno nećemo odustati. Sve naše kolege – prethodnici iz KAP-a dobili su otpremnine. Diskriminisani smo što se Ustavni sud umiješao svojim mišljenjem i odlukom baš u trenutku kada se, nakon prvotepenih presuda, u našu korist, očekivala povoljna odluka i Višeg suda“, naveo je Raković.

On je istakao da je ovo što je uradio Ustavni sud „presedan“, koji je kako sumnja učinjen „na osnovu Socijalnog programa iz 2014. koji nije razmatran u redovnoj proceduri“.

„Zamislite da je Ustavni sud donio odluku na osnovu ovakvog akta… Zakon o izmirenju obaveza ne može biti diskriminatorski jer on upravo eliminiše našu diskriminaciju u odnosu na prethodne kolege koji su dobili otpremninu. Što se tiče bivše Prerade i Kovačnice, to su posebne firme kod kojih se vode posebni stečajni postupci i procedure“, zaključio je Raković koji tvrdi da su penzioneri KAP-a žrtve „političkih odluka koje se povremeno donose u sudovima“.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

ODRŽAN PRVI CG SENIOR FEST: Penzioneri su resurs, a ne teret države (FOTO/VIDEO)
Novosti, Penzije, Posao 55+
9 shares518 views

ODRŽAN PRVI CG SENIOR FEST: Penzioneri su resurs, a ne teret države (FOTO/VIDEO)

Redakcija - okt 01, 2023

Prvi crnogorski SENIOR FEST održan je danas u Njegoševom parku u Podgorici uz učešće brojnih partnera i prijatelja manifestacije koja je okupila veliki…

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima
Bakina kuhinja, Hobi 55+, Ljubav 55+
6 shares459 views

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima

Redakcija - sep 29, 2023

Jedno društvo je humano onoliko koliko brine o svojim najstarijim članovima, a cilj SENIOR FEST-a 2023. je da pošalje snažnu poruku da crnogorsko…

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares389 views

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti

Redakcija - sep 28, 2023

Ministar ekonomskog razvoja i turima Goran Đurović saopštio je da će od 2. oktobra na sniženju biti preko 150 artikala u novom krugu akcije…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci