Pozivao na linč, pa sjeo u fotelju direktora Doma starih

Protiv Dragomanovića podignuta optužnica za ugrožavanje sigurnosti gradonačelnika Kotora. On je ranije navodno pravosnažno osuđen za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Funkcioner kotorskog DPS-a Srđan Dragomanović, protiv koga je podignuta optužnica za prijetnje predsjedniku Opštine Kotor Vladimiru Jokiću, izabran je za vršioca dužnosti direktora Doma starih Grabovac u Risnu.

Dragomanovića je na tu funkciju, prema saznanjima “Vijesti”, izabrao Upravni odbor Doma starih 1. marta ove godine, uprkos činjenici da je optužen za ugrožavanje sigurnosti Jokića, a navodno i pravosnažno osuđen.

“Dragomanović je ranije pravosnažno osuđen za nanošenje teških tjelesnih povreda”, tvrdi dobro upućeni izvor.

“Vijesti” su početkom marta objavile da je kotorsko tužilaštvo podiglo optužnicu protiv funkcionera kotorskog DPS-a Dragomanovića, koga tereti da je ugrozio sigurnost predsjedniku Opštine Jokiću iz Demokratske Crne Gore.

Portparolka Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru Tijana Čelanović kazala je tada “Vijestima” da je protiv Dragomanovića formiran predmet zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, povodom objavljivanja komentara na Fejsbuku u avgustu prošle godine.

“Nakon sprovedenog izviđaja, državni tužilac Jovanka Čizmović podnijela je osnovnom sudu u Kotoru optužni predlog zbog navedenog krivičnog djela”, odgovorila je tada Čelanović.

Gradonačelnik Kotora je u avgustu prošle godine tužilaštvu prijavio N.N. lice iz Savjeta mladih DPS-a Kotor, na čijoj je stranici, u polemici sa jednim od posjetilaca stranice, njen administrator napisao:

“Viktorija, ukoliko ne poštuje pozitivne propise i još to radi svjesno, što je za Jokića i dokazano, ne treba ga štedjeti nego linčovati. NIJE SVAKO TURE ZA VEZIRA!”.

Dragomanović je “Vijestima” ranije potvrdio da je on napisao poruku na Fejsbuku, ali da se ona nije odnosila na Jokića.

„Tačno je da sam ja to napisao, ali u tome nema elemenata bića nikakvog krivičnog djela jer se ta izjava uopšte i ne odnosi na lica koja su podnijela krivičnu prijavu…”, izjavio je Dragomanović u septembru 2017. godine.

Lokalni funkcioner DPS-a ranije je bio menadžer Opštine Kotor, ali je razriješen nakon promjene vlasti u tom primorskom gradu.

Na sajtu Doma starih i dalje stoji informacija da je direktor te ustanove Zoran Vukićević, ali on je, prema tvrdnjama više sagovornika, nedavno izabran za direktora nikšićkog Centra za socijalni rad. Prema informacijama sa sajta, u

Upravnom odboru Doma starih, koji po propisima biraju direktora, su predsjednica Biljana Raičević i članovi Sreten Mrvaljević, Snežana Mijušković, Petar Pajković i Danilo Đurović.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

U penziju se više neće ići sa 65 nego sa 75 godina života
Novosti, Penzije, Treće doba
shares500 views

U penziju se više neće ići sa 65 nego sa 75 godina života

Ana Ana - apr 11, 2024

Tradicionalno se u penziju odlazilo sa navršenih 65 godina, ali sada se sve više ljudi suočava sa idejom da je napuštanje radnog mjesta…

PES predložio izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares398 views

PES predložio izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju

Ana Ana - apr 11, 2024

Predložene izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO) još su jedan pokušaj neviđene normativno pravne gimnastike u cilju produžetka mandata pojedinim sudijama…

PLJEVLJA: Domu starih doniran sto za stoni tenis
Hobi 55+, Novosti, Treće doba
shares350 views

PLJEVLJA: Domu starih doniran sto za stoni tenis

Ana Ana - apr 10, 2024

Sekretarka za sport i mlade Opštine „Pljevlja“ Milica Sekulić sa svojim saradnicima posjetila je Dom starih „Pljevlja“ i donirala sto za stoni tenis…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci