Tri znaka da starite brže nego što bi trebalo

Starenje nije toliko zastrašujuće kako izgleda na prvi pogled. Na kraju, to je prirodni proces u kome samo postajemo stariji. Međutim, ponekad je proces starenja brži nego što je to prirodno. Ovaj fenomen može biti povezan sa ekologijom, stresom, ishranom…

Otkrijte koji znaci kažu da starite brže nego što bi trebalo.

Umorna koža

Nije tajna da je prvi znak starenja stanje kože. Prvi znak starenja je suva koža sa iritacijom. Ako se ovi znakovi ignorišu, bore će se uskoro pojaviti na njoj.

Šta uraditi? Hitno idite kod kozmetologa kako biste započeli profesionalnu njegu kože. Takođe, konsultujte se sa nutricionist(ic)om koji će utvrditi koliko je vaša ishrana ispravna.

Sedentarni životni stil

Ispostavlja se da sedentarni način života negativno utiče na vaše tijelo. Štaviše, to može prouzrokovati preuranjeno starenje. Svejedno, priroda je stvorila čovjeka da ne sjedi većinu dana. Osim ubrzanja procesa starenja, sedentarni način života povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti – i to je vrlo loše.

Šta uraditi? Jasno je da nećemo promijeniti život niti pobjeći iz kancelarije ili automobila. Zbog toga je dovoljno otići u teretanu tri puta sedmično. Ako vozite automobil, ostavite auto 150-200 metara od kancelarije i malo prošetajte.

Umoran izgled

Konstantno umorni izgled, koji ne prolazi ni vikendom – prilika za razmišljanje. Ova pojava ukazuje na to da vaše tijelo nema vremena da se oporavi. Osim zamora, može doći i do smanjene koncetracije i pažnje. Ovi znaci ukazuju da je vrijeme da nešto promijenite. Naime, smanjite stres i ne pokušavajte da osvojite svijet.

Šta da radite? Uzmite Omega-3 mane kiseline, potpuno se odmorite i stvorite balans između rada i odmora. Takođe, posvetite vrijeme sebi, idite na relaksirajuću masažu i pokušajte da vježbate jogu i meditirate.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva
Novosti, Porodica, Treće doba
3 shares351 views

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva

Redakcija - feb 01, 2023

U Domu starih u Podgorici trenutno je 18 korisnika, a kompletirano 100 zahtjeva za boravak u Domu, kazala je u emisiji “Link” direktorka…

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima
Zdravlje, Život 55+
5 shares421 views

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima

Jasna Pejović - feb 01, 2023

 Ljekari upozoravaju da je najopasniji nagli prelazak iz hladnog u toplo vreme. Čak 80 odsto populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih,…

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!
Treće doba, Zdravlje, Život 55+
6 shares371 views

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!

Jasna Pejović - feb 01, 2023

Pored "vrelih" talasa, zapravo će vam biti jako hladno, imaćete probleme sa vidom koje nećete lako rešiti, a dremka će vam postati najbolji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci