Tri znaka da starite brže nego što bi trebalo

Starenje nije toliko zastrašujuće kako izgleda na prvi pogled. Na kraju, to je prirodni proces u kome samo postajemo stariji. Međutim, ponekad je proces starenja brži nego što je to prirodno. Ovaj fenomen može biti povezan sa ekologijom, stresom, ishranom…

Otkrijte koji znaci kažu da starite brže nego što bi trebalo.

Umorna koža

Nije tajna da je prvi znak starenja stanje kože. Prvi znak starenja je suva koža sa iritacijom. Ako se ovi znakovi ignorišu, bore će se uskoro pojaviti na njoj.

Šta uraditi? Hitno idite kod kozmetologa kako biste započeli profesionalnu njegu kože. Takođe, konsultujte se sa nutricionist(ic)om koji će utvrditi koliko je vaša ishrana ispravna.

Sedentarni životni stil

Ispostavlja se da sedentarni način života negativno utiče na vaše tijelo. Štaviše, to može prouzrokovati preuranjeno starenje. Svejedno, priroda je stvorila čovjeka da ne sjedi većinu dana. Osim ubrzanja procesa starenja, sedentarni način života povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti – i to je vrlo loše.

Šta uraditi? Jasno je da nećemo promijeniti život niti pobjeći iz kancelarije ili automobila. Zbog toga je dovoljno otići u teretanu tri puta sedmično. Ako vozite automobil, ostavite auto 150-200 metara od kancelarije i malo prošetajte.

Umoran izgled

Konstantno umorni izgled, koji ne prolazi ni vikendom – prilika za razmišljanje. Ova pojava ukazuje na to da vaše tijelo nema vremena da se oporavi. Osim zamora, može doći i do smanjene koncetracije i pažnje. Ovi znaci ukazuju da je vrijeme da nešto promijenite. Naime, smanjite stres i ne pokušavajte da osvojite svijet.

Šta da radite? Uzmite Omega-3 mane kiseline, potpuno se odmorite i stvorite balans između rada i odmora. Takođe, posvetite vrijeme sebi, idite na relaksirajuću masažu i pokušajte da vježbate jogu i meditirate.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje
Novosti, Penzionerski popusti
6 shares354 views

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Redakcija - feb 02, 2024

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom…

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares219 views

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu

Redakcija - jan 31, 2024

Iako konkretni planovi za ukidanje penzijskih doprinosa (program Evropa sad 2), još nijesu objelodanjeni, jasno je da bi se radilo o tektonskom udaru…

“Neće biti usklađivanja penzija”
Novosti, Penzije, Pitanja
5 shares381 views

“Neće biti usklađivanja penzija”

Redakcija - jan 21, 2024

Predsjednik Upravnog odbora NVO Udruženje penzionera Crne Gore, prof. dr Anđelko Lojpur upozorava da je malo vjerovatno očekivati iole značajniji porast penzija. Imajući…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci