Tri znaka da starite brže nego što bi trebalo

Starenje nije toliko zastrašujuće kako izgleda na prvi pogled. Na kraju, to je prirodni proces u kome samo postajemo stariji. Međutim, ponekad je proces starenja brži nego što je to prirodno. Ovaj fenomen može biti povezan sa ekologijom, stresom, ishranom…

Otkrijte koji znaci kažu da starite brže nego što bi trebalo.

Umorna koža

Nije tajna da je prvi znak starenja stanje kože. Prvi znak starenja je suva koža sa iritacijom. Ako se ovi znakovi ignorišu, bore će se uskoro pojaviti na njoj.

Šta uraditi? Hitno idite kod kozmetologa kako biste započeli profesionalnu njegu kože. Takođe, konsultujte se sa nutricionist(ic)om koji će utvrditi koliko je vaša ishrana ispravna.

Sedentarni životni stil

Ispostavlja se da sedentarni način života negativno utiče na vaše tijelo. Štaviše, to može prouzrokovati preuranjeno starenje. Svejedno, priroda je stvorila čovjeka da ne sjedi većinu dana. Osim ubrzanja procesa starenja, sedentarni način života povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti – i to je vrlo loše.

Šta uraditi? Jasno je da nećemo promijeniti život niti pobjeći iz kancelarije ili automobila. Zbog toga je dovoljno otići u teretanu tri puta sedmično. Ako vozite automobil, ostavite auto 150-200 metara od kancelarije i malo prošetajte.

Umoran izgled

Konstantno umorni izgled, koji ne prolazi ni vikendom – prilika za razmišljanje. Ova pojava ukazuje na to da vaše tijelo nema vremena da se oporavi. Osim zamora, može doći i do smanjene koncetracije i pažnje. Ovi znaci ukazuju da je vrijeme da nešto promijenite. Naime, smanjite stres i ne pokušavajte da osvojite svijet.

Šta da radite? Uzmite Omega-3 mane kiseline, potpuno se odmorite i stvorite balans između rada i odmora. Takođe, posvetite vrijeme sebi, idite na relaksirajuću masažu i pokušajte da vježbate jogu i meditirate.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares222 views

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija

Ana Ana - jul 09, 2024

“Nevjerovatno je da poslanici parlamentarne većine: PES, NSD, DNP, Demokrate i SNP juče u Skupštini nisu podržali povećanje dječijih dodataka za 50%, kao…

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”
Novosti, Treće doba, Zdravlje
shares202 views

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”

Ana Ana - jul 09, 2024

Ambulanta opšte medicine u sklopu JU Dom starih “Bijelo Polje” zvanično je registrovana od strane Ministarstva zdravlja, uz podršku krovne institucije Ministarstva rada…

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate
Novosti, Posao 55+, Treće doba
shares754 views

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate

Ana Ana - jul 06, 2024

Forbes Srbija početkom nedjelje pisao je o slučaju jednog građanina Srbije koji je godinama vodio spor sa bivšim poslodavcem i konačno dočekao da…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci