Tri znaka da starite brže nego što bi trebalo

Starenje nije toliko zastrašujuće kako izgleda na prvi pogled. Na kraju, to je prirodni proces u kome samo postajemo stariji. Međutim, ponekad je proces starenja brži nego što je to prirodno. Ovaj fenomen može biti povezan sa ekologijom, stresom, ishranom…

Otkrijte koji znaci kažu da starite brže nego što bi trebalo.

Umorna koža

Nije tajna da je prvi znak starenja stanje kože. Prvi znak starenja je suva koža sa iritacijom. Ako se ovi znakovi ignorišu, bore će se uskoro pojaviti na njoj.

Šta uraditi? Hitno idite kod kozmetologa kako biste započeli profesionalnu njegu kože. Takođe, konsultujte se sa nutricionist(ic)om koji će utvrditi koliko je vaša ishrana ispravna.

Sedentarni životni stil

Ispostavlja se da sedentarni način života negativno utiče na vaše tijelo. Štaviše, to može prouzrokovati preuranjeno starenje. Svejedno, priroda je stvorila čovjeka da ne sjedi većinu dana. Osim ubrzanja procesa starenja, sedentarni način života povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti – i to je vrlo loše.

Šta uraditi? Jasno je da nećemo promijeniti život niti pobjeći iz kancelarije ili automobila. Zbog toga je dovoljno otići u teretanu tri puta sedmično. Ako vozite automobil, ostavite auto 150-200 metara od kancelarije i malo prošetajte.

Umoran izgled

Konstantno umorni izgled, koji ne prolazi ni vikendom – prilika za razmišljanje. Ova pojava ukazuje na to da vaše tijelo nema vremena da se oporavi. Osim zamora, može doći i do smanjene koncetracije i pažnje. Ovi znaci ukazuju da je vrijeme da nešto promijenite. Naime, smanjite stres i ne pokušavajte da osvojite svijet.

Šta da radite? Uzmite Omega-3 mane kiseline, potpuno se odmorite i stvorite balans između rada i odmora. Takođe, posvetite vrijeme sebi, idite na relaksirajuću masažu i pokušajte da vježbate jogu i meditirate.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Korisnice naknada za troje i više djece, njih 4.200, vratiće se među penzionere
Penzije, Treće doba
3 shares382 views

Korisnice naknada za troje i više djece, njih 4.200, vratiće se među penzionere

Redakcija - nov 26, 2023

Zbog najavljenog povećanja minimalnih penzija na 450 eura od 1. januara, 4.200 majki, koje su penzije ranije zamijenile naknadama za troje i više…

IZ POKRETA PENZIONERA PORUČUJU: Uz određene korekcije ili bez, povećati penzije i ostalima
Penzije, Treće doba
3 shares276 views

IZ POKRETA PENZIONERA PORUČUJU: Uz određene korekcije ili bez, povećati penzije i ostalima

Redakcija - nov 21, 2023

Povećanjem najnižih penzija sa 298 na 450 eura od januara još uvijek nije obezbijeđen onaj nivo standarda koji će ovoj kategoriji penzionera omogućiti…

Partija i udruženja penzionera predlažu da i muškarci i žene idu u penziju sa 65 godina
Penzije, Treće doba
1 shares198 views

Partija i udruženja penzionera predlažu da i muškarci i žene idu u penziju sa 65 godina

Redakcija - nov 18, 2023

Predstavnici Partije penzionera, invalida i restitucije, Udruženja penzionera Pravda, Udruženja penzionera sa najnižim penzijama, Udruženja penzionera sa srazmjernim penzijama i Koordinacionog odbora penzionera…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci