Jelić: Unaprijediti status djece sa smetnjama u razvoju, starijih osoba i lica sa invaliditetom

Državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Vukica Jelić sastala se danas, 27. aprila 2018. godine sa upravnicom projekta „Renovabisu“ Kristinom Hegel (Christiana Hagele).

Renovabis je najveća crkvena organizacija u Njemačkoj, odnosno solidarna akcija njemačkih katolika sa ljudima u srednjoj i istočnoj Evropi.

Na sastanku je razgovarano o mogućnosti saradnje dvije institucije, naročito u oblastima integracije, terapija i rehabilitacija djece sa nedostacima u razvoju.

Jelić je istakla da resorno ministarstvo i država nastoje unaprijediti i poboljšati status djece sa smetnjama u razvoju, starijih osoba i licima sa invaliditetom.

„U narednom periodu biće rapisan javni poziv za projekte namijenjene organizacijama koje se bave ovim pitanjem. Ministarstvo rada i socijalnog staranja nastoji da pruži podršku kvalitetnim programima i omogući dugoročni kontinuitet njihove realizacije“ – kazala je Jelić.

Državna sekretarka je posebno istakla važnost sprovođenja integrisanih usluga, kao što su zdravstvene, socijalne i edukativne.

Sastanku su prisustvovali i voditelj katoličkog duhovnog centra, Pater Frano Dušaj, kao i predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja Elmedin Rovčanin, Dragan Đukanović i Svetlana Sovilj.

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

penzioneri.me/minradiss.gov.me

Slične novosti

VLADA DAJE SAGLASNOST FONDU PIO: Penzije ipak dižu za 8,35 procenata
Novosti, Penzije, Treće doba
9 shares415 views

VLADA DAJE SAGLASNOST FONDU PIO: Penzije ipak dižu za 8,35 procenata

Redakcija - jun 08, 2023

Vlada će na današnjoj sjednici dati saglasnost Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) da vanredno uskladi penzije i poveća ih za ukupno 8,35…

Smještaj u staračkim domovima i do 1.000 eura, ombusman tvrdi da se krše prava korisnika
Novosti, Propisi, Treće doba
3 shares387 views

Smještaj u staračkim domovima i do 1.000 eura, ombusman tvrdi da se krše prava korisnika

Redakcija - jun 07, 2023

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda ustanovio je da su u domovima za stare povrijeđeni principi socijalne zaštite i da se time krše zakonom…

FRANCUSKA: Na protestu protiv penzione reforme 30.000 ljudi, uhapšeno 17 osoba
Uncategorized
5 shares254 views

FRANCUSKA: Na protestu protiv penzione reforme 30.000 ljudi, uhapšeno 17 osoba

Redakcija - jun 06, 2023

Na protestu protiv penzione reforme u Parizu okupilo se danas 31.000 ljudi prema podacima policijske prefekture, dok sindikati navode broj od 300.000, prenio…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci