Jelić: Unaprijediti status djece sa smetnjama u razvoju, starijih osoba i lica sa invaliditetom

Državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Vukica Jelić sastala se danas, 27. aprila 2018. godine sa upravnicom projekta „Renovabisu“ Kristinom Hegel (Christiana Hagele).

Renovabis je najveća crkvena organizacija u Njemačkoj, odnosno solidarna akcija njemačkih katolika sa ljudima u srednjoj i istočnoj Evropi.

Na sastanku je razgovarano o mogućnosti saradnje dvije institucije, naročito u oblastima integracije, terapija i rehabilitacija djece sa nedostacima u razvoju.

Jelić je istakla da resorno ministarstvo i država nastoje unaprijediti i poboljšati status djece sa smetnjama u razvoju, starijih osoba i licima sa invaliditetom.

„U narednom periodu biće rapisan javni poziv za projekte namijenjene organizacijama koje se bave ovim pitanjem. Ministarstvo rada i socijalnog staranja nastoji da pruži podršku kvalitetnim programima i omogući dugoročni kontinuitet njihove realizacije“ – kazala je Jelić.

Državna sekretarka je posebno istakla važnost sprovođenja integrisanih usluga, kao što su zdravstvene, socijalne i edukativne.

Sastanku su prisustvovali i voditelj katoličkog duhovnog centra, Pater Frano Dušaj, kao i predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja Elmedin Rovčanin, Dragan Đukanović i Svetlana Sovilj.

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

penzioneri.me/minradiss.gov.me

Slične novosti

Danas počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Danas počinje isplata penzija

Ana Ana - jul 19, 2024

Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore…

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares232 views

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO

Ana Ana - jul 19, 2024

Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu…

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Ana Ana - jul 19, 2024

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade na istim radnim mjestima i nakon stečaja od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci