4 sjajna načina kako da iskoristite bakino heklanje

Ono što je nekada bilo jako moderna dekoracija u svim domovima danas se može aći samo u kućama naših baka, a riječ je naravno o heklanim miljejima kome su one posvećivale zaista puno pažnje, a to da li je žena vrijedna mjerilo se upravo količinom miljea u njenom domu. To vrijeme je na svu sreću ili nažalost prošlo, ali su nam miljei ostali kao stalnai podsjetnik.

Ako i vi imate heklanje koje vam je ostalo od vaše bake, mi znamo četiri sjajna načina kako da ih pretvorite u nešto sasvim novo, moderno i lijepo.

Rozi rođendanski ukrasi

U veću šerpu stavite cveklu da se kuha i u tu vodu stavite heklanje pa ostavite da stoji dok ne dobije lijepu rozu nijansu. Nakon toga miljee ispeglajte, i poređajte na konopac za prekrasan rođendanski ukras vaše djevojčice.

Starinski nadstoljnjak

Da biste dobili zaista interesantan nadstoljnjak za vaš trpezarijski sto, ušijte miljee jedan za drugi, poželjno bi bilo da su različiti.  Ovo je detalj koji će vaši gosti sigurno primjetiti.

Podmetači za tanjire

Obojite miljee u boju koju želite, ispeglajte i ištirkajte, a nakon toga zalijepite na čvrstu podlogu koju ste obojili u istu boju. Ovi podmetači će biti divan detalj na svakom stolu. Sve ovo možete uraditi i bez kartona.

Ukrasna zdjela

Napravite rijetku smjesu od kašike brašna i pola šolje vode. Stavite milje u dobijenu smjesu, otresite od viška vode, stavite na posudu koju ste okrenuli naopkao i ostavite da se u potpunosti osuši. Ovu ukrasnu posudu možete koristiti kao korpicu za hljeb kako je prikazano na fotografiji.

penzioneri.me/kucica.net

Slične novosti

ODRŽAN PRVI CG SENIOR FEST: Penzioneri su resurs, a ne teret države (FOTO/VIDEO)
Novosti, Penzije, Posao 55+
9 shares518 views

ODRŽAN PRVI CG SENIOR FEST: Penzioneri su resurs, a ne teret države (FOTO/VIDEO)

Redakcija - okt 01, 2023

Prvi crnogorski SENIOR FEST održan je danas u Njegoševom parku u Podgorici uz učešće brojnih partnera i prijatelja manifestacije koja je okupila veliki…

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima
Bakina kuhinja, Hobi 55+, Ljubav 55+
6 shares459 views

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima

Redakcija - sep 29, 2023

Jedno društvo je humano onoliko koliko brine o svojim najstarijim članovima, a cilj SENIOR FEST-a 2023. je da pošalje snažnu poruku da crnogorsko…

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares389 views

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti

Redakcija - sep 28, 2023

Ministar ekonomskog razvoja i turima Goran Đurović saopštio je da će od 2. oktobra na sniženju biti preko 150 artikala u novom krugu akcije…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci