Kurs INTERNET ZA SENIORE i u Beranama

Biznis akademija Vijesti i kompanija MTel i ove jeseni nastavljaju sa organizovanjem kurseva tokom kojih penzioneri, iz različitih crnogorskih gradova, uče da koriste internet i upoznaju se sa savremeniom tehnološkim dostignućima…

“Program obuke za penzionere u potpunosti je prilagođen potrebama najstarijih pripadnika našeg društva i može se mijenjati u skladu sa interesovanjima polaznika u grupi, ali i u skladu sa nivoom predznanja polaznika”, istakao je Brano Sudar iz Biznis akademije Vijesti i dodao da će nivo stečenog znanja biti vezan za osnovne tehničke korake u rukovanju računarom, korišćenje različitih online platformi, ali i za savladavanje i obradu dokumenata u Windowsu, kao i internet pretragu na računaru i tabletu.

“Seniori će ovladati surfovanjem internetom tako da će biti u prilici da se upoznaju sa različitim sadržajima koji mogu biti korisni osobama njihove dobi. Na ovaj način biće im dostupni mnogobrojni info i edukativni sadržaji, mediji, aplikacije, Google Play i ostali online proizvodi”, kazao je Sudar i dodao da će se na oviom kursevima penzioneri upoznati i sa društvenim mrežama, koje su danas okosnica komunikacije, što će im omogućiti bržu i jednostavniju komunikaciju sa svojim porodicama, prijateljima i poznanicima.

Iz kompanije MTel su, takođe, uvjereni u uspješnost ovog projekta ističući posebno njegov društveno odgovorni karakter i činjenicu da je upravo evropska praksa bila uzor za kompaniju MTel pri realizaciji jednog ovako specifičnog projekta.

“Ovo je jedinstveni projekat informacionog opismenjavanja crnogorskih penzionera koji Mtel, kroz prizmu društvene odgovornosti, a u skladu sa evropskom i svjetskom praksom i preporukama sprovodi u Crnoj Gori”, istakla je ispred kompanije Mtel Persa Spajić.

“U proteklom periodu kroz klupe je ponovo prošlo preko 300 penzionera iz Podgorice, Nikšića, Budve, Tivta, Pljevalja, Berana… i u Mtelu smo ponosni što smo realizovali ideju da spojimo svijet tehnoloških inovacija i svijet najstarijih stanovnika Crne Gore. Osim toga, pokazalo se da se radi o populaciji koja se još uvijek osjeća korisnom i spremnom da ide u korak sa vremenom. U cilju prepoznavanja osnovnih potreba ove populacije nastavićemo ovaj i slične projekte sa crnogorskim penzionerima”, zaključila je Spajić.

“Posebna vrijednost ove obuke ogleda se u tome da će penzionerima omogućiti pristup sajtovima poput dokumenta.me, sajtu EPCG i različitim komercijalnim aplikacijama zahvaljujući kojima će neometano, i bez izlaska iz kuće, biti u mogućnosti da plaćaju svoje račune i završavaju druge obaveze sličnog tipa”, kazao je Sudar posebno ističući važnost upoznavanja sa ovim alatima jer će penzionerima, pogotovu sa sjevera, u zimskim mjesecima omogućiti djelovanje iz svojih domova i na taj način maksimalno smanjiti rizik od povreda i boravka na niskim temperaturama.

Kurs u Beranama počinje 24. septembra i trajaće pet radnih dana. Nastava će se odvijati u prostorijama beranske Gimnazije “Panto Mališić”, a svi zainteresovani penzioneri mogu se prijaviti u MTelovoj poslovnici u Beranama.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci