Kurs INTERNET ZA SENIORE i u Beranama

Biznis akademija Vijesti i kompanija MTel i ove jeseni nastavljaju sa organizovanjem kurseva tokom kojih penzioneri, iz različitih crnogorskih gradova, uče da koriste internet i upoznaju se sa savremeniom tehnološkim dostignućima…

“Program obuke za penzionere u potpunosti je prilagođen potrebama najstarijih pripadnika našeg društva i može se mijenjati u skladu sa interesovanjima polaznika u grupi, ali i u skladu sa nivoom predznanja polaznika”, istakao je Brano Sudar iz Biznis akademije Vijesti i dodao da će nivo stečenog znanja biti vezan za osnovne tehničke korake u rukovanju računarom, korišćenje različitih online platformi, ali i za savladavanje i obradu dokumenata u Windowsu, kao i internet pretragu na računaru i tabletu.

“Seniori će ovladati surfovanjem internetom tako da će biti u prilici da se upoznaju sa različitim sadržajima koji mogu biti korisni osobama njihove dobi. Na ovaj način biće im dostupni mnogobrojni info i edukativni sadržaji, mediji, aplikacije, Google Play i ostali online proizvodi”, kazao je Sudar i dodao da će se na oviom kursevima penzioneri upoznati i sa društvenim mrežama, koje su danas okosnica komunikacije, što će im omogućiti bržu i jednostavniju komunikaciju sa svojim porodicama, prijateljima i poznanicima.

Iz kompanije MTel su, takođe, uvjereni u uspješnost ovog projekta ističući posebno njegov društveno odgovorni karakter i činjenicu da je upravo evropska praksa bila uzor za kompaniju MTel pri realizaciji jednog ovako specifičnog projekta.

“Ovo je jedinstveni projekat informacionog opismenjavanja crnogorskih penzionera koji Mtel, kroz prizmu društvene odgovornosti, a u skladu sa evropskom i svjetskom praksom i preporukama sprovodi u Crnoj Gori”, istakla je ispred kompanije Mtel Persa Spajić.

“U proteklom periodu kroz klupe je ponovo prošlo preko 300 penzionera iz Podgorice, Nikšića, Budve, Tivta, Pljevalja, Berana… i u Mtelu smo ponosni što smo realizovali ideju da spojimo svijet tehnoloških inovacija i svijet najstarijih stanovnika Crne Gore. Osim toga, pokazalo se da se radi o populaciji koja se još uvijek osjeća korisnom i spremnom da ide u korak sa vremenom. U cilju prepoznavanja osnovnih potreba ove populacije nastavićemo ovaj i slične projekte sa crnogorskim penzionerima”, zaključila je Spajić.

“Posebna vrijednost ove obuke ogleda se u tome da će penzionerima omogućiti pristup sajtovima poput dokumenta.me, sajtu EPCG i različitim komercijalnim aplikacijama zahvaljujući kojima će neometano, i bez izlaska iz kuće, biti u mogućnosti da plaćaju svoje račune i završavaju druge obaveze sličnog tipa”, kazao je Sudar posebno ističući važnost upoznavanja sa ovim alatima jer će penzionerima, pogotovu sa sjevera, u zimskim mjesecima omogućiti djelovanje iz svojih domova i na taj način maksimalno smanjiti rizik od povreda i boravka na niskim temperaturama.

Kurs u Beranama počinje 24. septembra i trajaće pet radnih dana. Nastava će se odvijati u prostorijama beranske Gimnazije “Panto Mališić”, a svi zainteresovani penzioneri mogu se prijaviti u MTelovoj poslovnici u Beranama.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Korisnice naknada za troje i više djece, njih 4.200, vratiće se među penzionere
Penzije, Treće doba
3 shares382 views

Korisnice naknada za troje i više djece, njih 4.200, vratiće se među penzionere

Redakcija - nov 26, 2023

Zbog najavljenog povećanja minimalnih penzija na 450 eura od 1. januara, 4.200 majki, koje su penzije ranije zamijenile naknadama za troje i više…

IZ POKRETA PENZIONERA PORUČUJU: Uz određene korekcije ili bez, povećati penzije i ostalima
Penzije, Treće doba
3 shares276 views

IZ POKRETA PENZIONERA PORUČUJU: Uz određene korekcije ili bez, povećati penzije i ostalima

Redakcija - nov 21, 2023

Povećanjem najnižih penzija sa 298 na 450 eura od januara još uvijek nije obezbijeđen onaj nivo standarda koji će ovoj kategoriji penzionera omogućiti…

Partija i udruženja penzionera predlažu da i muškarci i žene idu u penziju sa 65 godina
Penzije, Treće doba
1 shares198 views

Partija i udruženja penzionera predlažu da i muškarci i žene idu u penziju sa 65 godina

Redakcija - nov 18, 2023

Predstavnici Partije penzionera, invalida i restitucije, Udruženja penzionera Pravda, Udruženja penzionera sa najnižim penzijama, Udruženja penzionera sa srazmjernim penzijama i Koordinacionog odbora penzionera…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci