Kurs INTERNET ZA SENIORE i u Beranama

Biznis akademija Vijesti i kompanija MTel i ove jeseni nastavljaju sa organizovanjem kurseva tokom kojih penzioneri, iz različitih crnogorskih gradova, uče da koriste internet i upoznaju se sa savremeniom tehnološkim dostignućima…

“Program obuke za penzionere u potpunosti je prilagođen potrebama najstarijih pripadnika našeg društva i može se mijenjati u skladu sa interesovanjima polaznika u grupi, ali i u skladu sa nivoom predznanja polaznika”, istakao je Brano Sudar iz Biznis akademije Vijesti i dodao da će nivo stečenog znanja biti vezan za osnovne tehničke korake u rukovanju računarom, korišćenje različitih online platformi, ali i za savladavanje i obradu dokumenata u Windowsu, kao i internet pretragu na računaru i tabletu.

“Seniori će ovladati surfovanjem internetom tako da će biti u prilici da se upoznaju sa različitim sadržajima koji mogu biti korisni osobama njihove dobi. Na ovaj način biće im dostupni mnogobrojni info i edukativni sadržaji, mediji, aplikacije, Google Play i ostali online proizvodi”, kazao je Sudar i dodao da će se na oviom kursevima penzioneri upoznati i sa društvenim mrežama, koje su danas okosnica komunikacije, što će im omogućiti bržu i jednostavniju komunikaciju sa svojim porodicama, prijateljima i poznanicima.

Iz kompanije MTel su, takođe, uvjereni u uspješnost ovog projekta ističući posebno njegov društveno odgovorni karakter i činjenicu da je upravo evropska praksa bila uzor za kompaniju MTel pri realizaciji jednog ovako specifičnog projekta.

“Ovo je jedinstveni projekat informacionog opismenjavanja crnogorskih penzionera koji Mtel, kroz prizmu društvene odgovornosti, a u skladu sa evropskom i svjetskom praksom i preporukama sprovodi u Crnoj Gori”, istakla je ispred kompanije Mtel Persa Spajić.

“U proteklom periodu kroz klupe je ponovo prošlo preko 300 penzionera iz Podgorice, Nikšića, Budve, Tivta, Pljevalja, Berana… i u Mtelu smo ponosni što smo realizovali ideju da spojimo svijet tehnoloških inovacija i svijet najstarijih stanovnika Crne Gore. Osim toga, pokazalo se da se radi o populaciji koja se još uvijek osjeća korisnom i spremnom da ide u korak sa vremenom. U cilju prepoznavanja osnovnih potreba ove populacije nastavićemo ovaj i slične projekte sa crnogorskim penzionerima”, zaključila je Spajić.

“Posebna vrijednost ove obuke ogleda se u tome da će penzionerima omogućiti pristup sajtovima poput dokumenta.me, sajtu EPCG i različitim komercijalnim aplikacijama zahvaljujući kojima će neometano, i bez izlaska iz kuće, biti u mogućnosti da plaćaju svoje račune i završavaju druge obaveze sličnog tipa”, kazao je Sudar posebno ističući važnost upoznavanja sa ovim alatima jer će penzionerima, pogotovu sa sjevera, u zimskim mjesecima omogućiti djelovanje iz svojih domova i na taj način maksimalno smanjiti rizik od povreda i boravka na niskim temperaturama.

Kurs u Beranama počinje 24. septembra i trajaće pet radnih dana. Nastava će se odvijati u prostorijama beranske Gimnazije “Panto Mališić”, a svi zainteresovani penzioneri mogu se prijaviti u MTelovoj poslovnici u Beranama.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

VLADA DAJE SAGLASNOST FONDU PIO: Penzije ipak dižu za 8,35 procenata
Novosti, Penzije, Treće doba
9 shares415 views

VLADA DAJE SAGLASNOST FONDU PIO: Penzije ipak dižu za 8,35 procenata

Redakcija - jun 08, 2023

Vlada će na današnjoj sjednici dati saglasnost Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) da vanredno uskladi penzije i poveća ih za ukupno 8,35…

Smještaj u staračkim domovima i do 1.000 eura, ombusman tvrdi da se krše prava korisnika
Novosti, Propisi, Treće doba
3 shares387 views

Smještaj u staračkim domovima i do 1.000 eura, ombusman tvrdi da se krše prava korisnika

Redakcija - jun 07, 2023

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda ustanovio je da su u domovima za stare povrijeđeni principi socijalne zaštite i da se time krše zakonom…

FRANCUSKA: Na protestu protiv penzione reforme 30.000 ljudi, uhapšeno 17 osoba
Uncategorized
5 shares254 views

FRANCUSKA: Na protestu protiv penzione reforme 30.000 ljudi, uhapšeno 17 osoba

Redakcija - jun 06, 2023

Na protestu protiv penzione reforme u Parizu okupilo se danas 31.000 ljudi prema podacima policijske prefekture, dok sindikati navode broj od 300.000, prenio…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci