NA STANOVIMA POKOJNIKA ZARADILI MILIONE: Pokrenuta istraga protiv 11 prevaranata

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas istragu protiv ukupno 11 osumnjičenih da su kao organizovana kriminalna grupa preprodavali prazne stanove u Beogradu i predložilo da se sedmorici osumnjičenih odredi pritvor.

Naredba tužilaštva o sprovođenju istrage zbog krivičnih djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i prevara u saizvršilaštvu donijeta je protiv Zorana Rankovića, Aleksandra Lalića, Vladimira Milanovića, Gorana Đurđevića, Nikole Jolovića, Dragana Živkovića, Dragana Negovanovića, Petra Miščevića, Jožefa Pavlova, Nemanje Vučićevića i još jedne osobe koja je u bjekstvu.

Nakon saslušanja tužilac je predložio da se u odnosu na sedam okrivljenih odredi pritvor, za dvojicu je predložio mjeru zabrane napuštanja boravišta, dok je Petar Miščević pušten da se brani sa slobode bez mjera.

Pritvor je predložen za Rankovića, Lalića, Milanovića, Jolovića, Živkovića, Negovanovića i Vučićevića, a za Đurđevića i Pavlova mera zabrane napušanja boravišta.

O predlogu za pritvor i mere daans treba da donese odluku sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud).

Kako je juče saopštila policija, Ranković je osumnjičen da je tokom 2017. godine organizovao kriminalnu grupu koja je koristeći stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminule osobe i Grad Beograd, a na osnovu falsifikovanih dokumenata, knjižila stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) na nekog od pripadnika grupe ili na lica koja su povezana sa grupom, a potom ih prodavala ispod njihove tržišne cijene.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koja koriste osumnjičeni pronađeni su unaprijed pripremljeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji nepokretnosti, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u cjelosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija sa kojima je urađena ovjera prethodno pripremljene falsifikovane dokumentacije.

Kako je utvrđeno, na ovaj način je kriminalna grupa stekla protivpravnu korist od 30.000.000 dinara, a oštećeni su kupci, zakonski nasljednici preminulih i Grad Beograd.

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci