VRAĆEN SPOMENIK TITU U PODGORICI, ALI…! Zahvalnost Podgoričana kratko trajala, ODMAH uklonijen natpis sa novog spomenika

Dan oslobođenja Podgorice proslavljen je i otkrivanjem spomenika Josipu Brozu Titu, ali na njemu više ne piše da se stanovnici Titograda i Podgorice zahvaljuju doživotnom predsjedniku SFRJ.

To potvrđuju fotografije napravljene 18. decembra i juče nakon otkrivanja spomenika. Riječi zahvalnosti su nestale u roku od jednog dana.
Iz Glavnog grada “Vijestima” je saopšteno da su “stručnjaci procijenili da radi estetike, u bronzi treba izliti na prednjoj strani postamenta ime i prezime nekadašnjeg predsjednika SFRJ sa godinom rođenja i smrti, dok će na jednoj od bočnih strana naknadno biti dodata bronzana ploča na kojoj će pisati – ‘Zahvalni građani Titograda i Podgorice’”.

View image on Twitter
Iz Ministarstva odbrane, koje je ustupilo spomenik, saopštili su da su ga gradske vlasti prije dvadesetak dana preuzele iz kasarne “Masline”.

– Ministarstvo odbrane apsolutno nema nikakve veze sa tekstom postamenta, jer je to stvar opštinske odluke – saopšteno je iz MO.

Na  otkrivanju spomenika zahvalnice nije bilo Foto: Tanjug/AP

Odbornik URA Luka Rakčević rekao je Vijestima da “bilo kakvo menjanje teksta na postamentu spomenika nije bilo moguće prije donošenja izmena i dopuna prvobitne Odluke, koju je Skupština donela početkom decembra“.

Ovako je izledao spomenik kad je bio postavljen:

Vijesti.me

Slične novosti

Danas počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Danas počinje isplata penzija

Ana Ana - jul 19, 2024

Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore…

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares232 views

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO

Ana Ana - jul 19, 2024

Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu…

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Ana Ana - jul 19, 2024

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade na istim radnim mjestima i nakon stečaja od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci