Penzioner koji je oduševio region, usred emisije skočio, pa nasred studija pokazivao vežbe za zdrav život

Kaže kako nikad nije bio bolestan i smatra da bolest ne postoji

Retko je koji video u regionu postao viralan, kao onaj u kojem penzioner od 82 godine u 15 sekundi objašnjava da grip ne postoji i da penzioneri umesto da opterećuju zdravstvo trebaju da vežbaju. On je Taljati Toni Selmani, a na Cvetnom trgu u Zagrebu u slučajnoj anketi ga je snimila N1 televizija. Video je za 3 dana pogledalo 400.000 ljudi.

Gospodin Selmani bio je gost RTL Direkta kod hrvatskog novinara Zorana Šprajca i već na početku otkrio kako se penzioneri ne ljute na njega zbog izjave.

– Presrećni su kad me sretnu svi. Kažu “dobro ste rekli”. A zašto? Imate doktore i profesore, svi se daju dok su zdravi. Svima si pomogao dok si zdrav i radio, čim dođeš u penziju trebaš da se posvetiš sebi, a oni su svi većinom lenji za sebe – tvrdi Selmani.

Kaže kako nikad nije bio bolestan i smatra da bolest ne postoji. 

– Um leči i uništi sve. Po jutru se dan poznaje. Dok ležiš staviš ruke iza leđa, dva jastuka pod noge da ti one budu ravne. Telo vežbate s duhom – objašnjava Selmani.

Potom dodaje kako vežba i da sve vežbe osmišljava sam. Gospodin Selmani objašnjava kako se pere hladnom vodom, a smatra i da bi, bez obzira na vreme, svi trebali da provode vreme napolje. Dodaje da se mnogi žale da im leti previše vruće,  a zimi previše hladno i da zato izbegavaju da izlaze iz kuće.

Kretanje i vežbanje za njega je najvažnije, a ističe da bi bilo dobro da penzioneri vežbaju bar tri sata dnevno.

Smatra da ljudi treba da pojedu ono što im duša želi, bilo da je slatko, slano, gorko…

Voditelj je citirao misao svog gosta i naveo da mu se svidelo kada je rekao “da dobar čovek umire u jednom danu”. Selmani je istakao da veruje da neka sila postoji gore i da ako svi idemo kod nje posle smrti da moramo sve dugove pre toga da platimo, jer gore idu samo čisti ljudi.

penzioneri.me/rtl.hr

Slične novosti

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane
Novosti, Penzije, Porodica
1 shares198 views

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane

Redakcija - sep 23, 2023

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji…

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat
Uncategorized
3 shares219 views

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat

Redakcija - sep 22, 2023

Upravni odbor Doma starih "Nikšić" nakon današnje sjednice na kojoj je razrješio direktoricu ove ustanove, Anđelu Lalatović i imenovao V.D  mr. Jelenu Banjević,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci