“VOZIO SAM U RIKVERC, SAMO SAM ČUO VRISAK” Potresna ispovest dede koji je traktorom pregazio nogu dvogodišnjem unuku

Samo sam čuo vrisak i osetio sam desni točak traktora kako se podiže. I kada sam pogledao dole, video sam unuka ispod traktora.

Ovim rečima opisuje trenutke užasa Batica Mladenović iz sela Đakus kod Žitorađe, koji je u nedelju nepažnjom traktorom pregazio preko noge dvogodišnjeg unuka. Dečak je hitno operisan u Nišu zbog preloma leve natkolenice i nije životno ugrožen, ali će trauma koju je preživeo ostati zapisana u mislim svih ukućana.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Milovanović kaže da je u nedelju oko 11.30 časova okretao traktor u dvorištu, i da se unuk u tom trenutku nije nalazio pored traktora.

– Manevrisao sam 10 minuta u dvorištu, nigde ga nije bilo ali se odjedantput pojavio. Ja sam vraćao traktor u rikverc i gledao sam pozadi, a on je pošao da prođe između prvog i zadnjeg točka. On je izašao na moju desnu stranu pored točka, nisam ga video jer sam leđima bio okrenut. Točak ga je bacio pod traktor koji mu je prešao preko leve noge. Samo sam čuo vrisak i osetio sam desni točak kako se podiže. I kada sam pogledao dole, video sam ga ispod traktora – seća se Batica teških trenutaka.

Kaže da je sreća u nesreći to što je traktor imao zakačenu prikolicu.

– Prikolica je dosta pomogla, jer je pritisla zadni deo traktora tako da se prednji podigao malo i olakšao sigurno za 30 odsto. Sreća u nesreći je i to što mu je traktor prešao preko leve butine i što nije zakačen nijedan vitalni organ. Dobro je, u gipsu je, ali je važno da mu nisam pregazio vitalne organe. Nikada nisam imao ni najmanji saobraćajni prekršaj. Vozio sam za zemljoradničku zadrugu više od pet godina, posle sam vozio kamion, nemam nikakvu mrlju u saobraćajnoj karijeri, ni prekoračenje brzine. Nikad nisam vozio pod dejstvom alkohola jer ne pijem. Ne znam kako se ovo desilo – kaže Batica.

Kako je “Blic” pisao, dete je prebačeno u Dom zdravlјa u Žitorađi, a odatle u Opštu bolnicu “Dr Aleksa Savić” u Prokuplјu pa u Klinički centar u Nišu gde je operisan.

– Dečak ima prelom leve natkolenice i nakon prijema je hirurški zbrinut. Njegovo stanje je stabilno, nije životno ugrožen. Smešten je na odeljenju Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju – kažu u KC Niš.

Ispituje se ima li elemenata krivičnog dela

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju kažu da su policiji naložili da dostavi izveštaj nakon čega će biti utvrđeno ima li krivičnog dela i ko je odgovoran.

 

penzioneri.me/novosti Branko Janačković

Slične novosti

POKRET PENZIONERA: Povećati pomoć ugroženima na 350 eura
Novosti, Penzije, Treće doba
2 shares187 views

POKRET PENZIONERA: Povećati pomoć ugroženima na 350 eura

Redakcija - jan 23, 2023

Najavljena pomoć Vlade penzionerima i korisnicima materijalnog obezbjeđenja koji su najviše pogođeni rastom cijena energenata dobro će doci svima koji nijesu u mogućnosti…

ROSANDA JE PRVA STANARKA DOMA STARIH U PODGORICI: Kada su mi javili da mogu da se preselim bila sam presrećna (FOTO)
ljudi, Novosti, Penzije
5 shares438 views

ROSANDA JE PRVA STANARKA DOMA STARIH U PODGORICI: Kada su mi javili da mogu da se preselim bila sam presrećna (FOTO)

Redakcija - jan 21, 2023

Podgorički Dom starih u ponedjeljak će primiti prve korisnike. Ta vijest obradovala je penzionere koji su s nestrpljenjem čekali taj dan. Nakon više…

U penziju ide 500 policajaca, kadar nadoknađuju upisom većeg broja polaznika Akademije u Danilovgradu
Novosti
2 shares157 views

U penziju ide 500 policajaca, kadar nadoknađuju upisom većeg broja polaznika Akademije u Danilovgradu

Redakcija - jan 21, 2023

Umjesto planiranih 60, na Policijsku akademiju u Danilovgradu biće upisano 90 polaznika, u okviru obrazovnog programa “Policajac”. Vlada je na jučerašnjoj sjednici dala…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci