“VOZIO SAM U RIKVERC, SAMO SAM ČUO VRISAK” Potresna ispovest dede koji je traktorom pregazio nogu dvogodišnjem unuku

Samo sam čuo vrisak i osetio sam desni točak traktora kako se podiže. I kada sam pogledao dole, video sam unuka ispod traktora.

Ovim rečima opisuje trenutke užasa Batica Mladenović iz sela Đakus kod Žitorađe, koji je u nedelju nepažnjom traktorom pregazio preko noge dvogodišnjeg unuka. Dečak je hitno operisan u Nišu zbog preloma leve natkolenice i nije životno ugrožen, ali će trauma koju je preživeo ostati zapisana u mislim svih ukućana.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Milovanović kaže da je u nedelju oko 11.30 časova okretao traktor u dvorištu, i da se unuk u tom trenutku nije nalazio pored traktora.

– Manevrisao sam 10 minuta u dvorištu, nigde ga nije bilo ali se odjedantput pojavio. Ja sam vraćao traktor u rikverc i gledao sam pozadi, a on je pošao da prođe između prvog i zadnjeg točka. On je izašao na moju desnu stranu pored točka, nisam ga video jer sam leđima bio okrenut. Točak ga je bacio pod traktor koji mu je prešao preko leve noge. Samo sam čuo vrisak i osetio sam desni točak kako se podiže. I kada sam pogledao dole, video sam ga ispod traktora – seća se Batica teških trenutaka.

Kaže da je sreća u nesreći to što je traktor imao zakačenu prikolicu.

– Prikolica je dosta pomogla, jer je pritisla zadni deo traktora tako da se prednji podigao malo i olakšao sigurno za 30 odsto. Sreća u nesreći je i to što mu je traktor prešao preko leve butine i što nije zakačen nijedan vitalni organ. Dobro je, u gipsu je, ali je važno da mu nisam pregazio vitalne organe. Nikada nisam imao ni najmanji saobraćajni prekršaj. Vozio sam za zemljoradničku zadrugu više od pet godina, posle sam vozio kamion, nemam nikakvu mrlju u saobraćajnoj karijeri, ni prekoračenje brzine. Nikad nisam vozio pod dejstvom alkohola jer ne pijem. Ne znam kako se ovo desilo – kaže Batica.

Kako je “Blic” pisao, dete je prebačeno u Dom zdravlјa u Žitorađi, a odatle u Opštu bolnicu “Dr Aleksa Savić” u Prokuplјu pa u Klinički centar u Nišu gde je operisan.

– Dečak ima prelom leve natkolenice i nakon prijema je hirurški zbrinut. Njegovo stanje je stabilno, nije životno ugrožen. Smešten je na odeljenju Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju – kažu u KC Niš.

Ispituje se ima li elemenata krivičnog dela

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju kažu da su policiji naložili da dostavi izveštaj nakon čega će biti utvrđeno ima li krivičnog dela i ko je odgovoran.

 

penzioneri.me/novosti Branko Janačković

Slične novosti

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose
Novosti, Penzije
3 shares291 views

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose

Redakcija - feb 22, 2024

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić,  primila je na razgovor predsjednika Partije penzionera Crne Gore-PIR Moma Joksimovića i predsjednike Udruženja penzionera sa najnižim i srazmjernim penzijama  Žanu…

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje
Novosti, Penzionerski popusti
6 shares354 views

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Redakcija - feb 02, 2024

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom…

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares219 views

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu

Redakcija - jan 31, 2024

Iako konkretni planovi za ukidanje penzijskih doprinosa (program Evropa sad 2), još nijesu objelodanjeni, jasno je da bi se radilo o tektonskom udaru…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci