“VOZIO SAM U RIKVERC, SAMO SAM ČUO VRISAK” Potresna ispovest dede koji je traktorom pregazio nogu dvogodišnjem unuku

Samo sam čuo vrisak i osetio sam desni točak traktora kako se podiže. I kada sam pogledao dole, video sam unuka ispod traktora.

Ovim rečima opisuje trenutke užasa Batica Mladenović iz sela Đakus kod Žitorađe, koji je u nedelju nepažnjom traktorom pregazio preko noge dvogodišnjeg unuka. Dečak je hitno operisan u Nišu zbog preloma leve natkolenice i nije životno ugrožen, ali će trauma koju je preživeo ostati zapisana u mislim svih ukućana.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Milovanović kaže da je u nedelju oko 11.30 časova okretao traktor u dvorištu, i da se unuk u tom trenutku nije nalazio pored traktora.

– Manevrisao sam 10 minuta u dvorištu, nigde ga nije bilo ali se odjedantput pojavio. Ja sam vraćao traktor u rikverc i gledao sam pozadi, a on je pošao da prođe između prvog i zadnjeg točka. On je izašao na moju desnu stranu pored točka, nisam ga video jer sam leđima bio okrenut. Točak ga je bacio pod traktor koji mu je prešao preko leve noge. Samo sam čuo vrisak i osetio sam desni točak kako se podiže. I kada sam pogledao dole, video sam ga ispod traktora – seća se Batica teških trenutaka.

Kaže da je sreća u nesreći to što je traktor imao zakačenu prikolicu.

– Prikolica je dosta pomogla, jer je pritisla zadni deo traktora tako da se prednji podigao malo i olakšao sigurno za 30 odsto. Sreća u nesreći je i to što mu je traktor prešao preko leve butine i što nije zakačen nijedan vitalni organ. Dobro je, u gipsu je, ali je važno da mu nisam pregazio vitalne organe. Nikada nisam imao ni najmanji saobraćajni prekršaj. Vozio sam za zemljoradničku zadrugu više od pet godina, posle sam vozio kamion, nemam nikakvu mrlju u saobraćajnoj karijeri, ni prekoračenje brzine. Nikad nisam vozio pod dejstvom alkohola jer ne pijem. Ne znam kako se ovo desilo – kaže Batica.

Kako je “Blic” pisao, dete je prebačeno u Dom zdravlјa u Žitorađi, a odatle u Opštu bolnicu “Dr Aleksa Savić” u Prokuplјu pa u Klinički centar u Nišu gde je operisan.

– Dečak ima prelom leve natkolenice i nakon prijema je hirurški zbrinut. Njegovo stanje je stabilno, nije životno ugrožen. Smešten je na odeljenju Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju – kažu u KC Niš.

Ispituje se ima li elemenata krivičnog dela

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju kažu da su policiji naložili da dostavi izveštaj nakon čega će biti utvrđeno ima li krivičnog dela i ko je odgovoran.

 

penzioneri.me/novosti Branko Janačković

Slične novosti

Počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares167 views

Počinje isplata penzija

Redakcija - maj 18, 2023

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore obavijestio je korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja da će isplata penzija za april 2023.…

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon
Penzije, Treće doba
7 shares294 views

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon

Redakcija - maj 13, 2023

U februaru ove godine najniži iznos srazmjerne penzije u zemlji iznosio je 3,18 eura, dok je najviši isplaćeni srazmjerni iznos bio 1.054 eura,…

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb
Zdravlje
7 shares536 views

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb

Jasna Pejović - maj 12, 2023

Plućna embolija odnosi živote, a krvni ugrušci mogu uzrokovati cijeli niz drugih problema. Tromb ili krvni ugrušak može vam uzrokovati probleme koji variraju od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci