Najstarija žena na svijetu otkriva tajnu dugog života – “Jedite puno čokolade i pijte puno kafe”

Mnogim ženam će se svidjeti njeni savjeti

Devetog marta ove godine, Ginisova knjiga rekorda je potvrdila da je Kane Tanaka iz Japana najstarija osoba na planeti. Kane Tanaka koja je napunila 116 godina i uprkos njenim zdravstvenim problemima, je srećna i zadovoljna žena koja uživa u svakom momentu.

Kane Tanaka rođena je 2. januara 1903. godine. Bila je sedmo dete u porodici a sama je rodila 5 dece u braku sa Hideom Tanakom, kojeg je upoznala onaj dan kada su se venčali. Njen muž je imao porodičnu firmu koja se bavila proizvodnjom tradicionalnih japanskih slatkiša.

 

1937. godine Hideo je pozvan u vojnu službu, a Kane je ostala da se brine o poslu. Pravila je slatkiše i uporedo vodila računa o svojoj deci i svekrvi. Njen prvi sin Nobu je takođe mobilisan 1943. godine, a kući se vratio po završetku Drugog svetskog rata.

Kane je i dalje nastavila da se brine o porodičnoj firmi sve dok se nije povukla zbog starosti, onaj dan kada je napunila 63 godine. Saveti za dug život Kane Tanake: Ustanite ranije – Kane se budi svako jutro u 6h. Razvijaj moždane ćelije – Jedna od njenih omiljenih aktivnosti je učenje matematike.

 

Ostanite aktivni i druželjubljivi – Kane obožava društvene igre i još uvek ih rado igra u domu u kojem živi. Jedite puno čokolade i pijte puno kafe – To je ono što ona radi! Na ceremoniji koju je organizovala Ginisova knjiga rekorda, Kejn je dobila kutiju čokolade koju je odmah otvorila i počela da se sladi.

Na pitanje koliko čokolade je pojela tog dana, rekla je: 100! Kane priznajte da je njena velika porodica zadužena za njenu sreću i dugovečnost. Smatra da je najveća tajna u tome da nikada ne smete izgubiti nadu, bez obzira na okolnosti.

Kada je napunila 113. godina, Kane Tanaka je rekla: “Pošto sam dogurala ovoliko daleko, nemam drugi izbog nego da se trudim još više. Dajem sve od sebe!” U 2018. godini je priznala da bi volela da živi 120 godina!

 

penzioneri.me/stil.rs

Slične novosti

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva
Novosti, Porodica, Treće doba
3 shares351 views

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva

Redakcija - feb 01, 2023

U Domu starih u Podgorici trenutno je 18 korisnika, a kompletirano 100 zahtjeva za boravak u Domu, kazala je u emisiji “Link” direktorka…

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima
Zdravlje, Život 55+
5 shares421 views

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima

Jasna Pejović - feb 01, 2023

 Ljekari upozoravaju da je najopasniji nagli prelazak iz hladnog u toplo vreme. Čak 80 odsto populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih,…

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!
Treće doba, Zdravlje, Život 55+
6 shares371 views

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!

Jasna Pejović - feb 01, 2023

Pored "vrelih" talasa, zapravo će vam biti jako hladno, imaćete probleme sa vidom koje nećete lako rešiti, a dremka će vam postati najbolji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci