Doživite zlatnu svadbu: 4 magična pravila koja će održati vašu ljubav živom i u poznim godinama

Nije tačno da se emocije u braku pretvaraju u naviku. Naprotiv. Ljubav može trajati večno

Vreme teče i vi upadate u kolotečinu – to je najgori scenario za održavanje ljubavi u dugoj vezi. Sreća je da postoje četiri zlatna pravila koja vam mogu garantovati da ćete u ljubavi dočekati starost.

Postoje pravila na osnovu kojih se najsrećniji parovi razvijaju tokom vremena i načini na koje te promene utiču na odnos.

Veza ne može da sazri ako par nije otvoren za promene i ako nije spreman da se razvija. Kada stvari između partnera stagniraju predugo, to nije dobro za njihovu zajedničku budućnost.

Iste navike, komunikacijske veštine i interpersonalna dinamika koju ste imali u ranim 20-im godinama verovatno neće i ne bi trebalo da budu iste 25 godina kasnije – rekla je psihoterapeut dr Katlin Dalen de Vos.

Foto-ilustracija: Profimedia / Većina žena izbegava dobre momke

Individualnost

U ranoj fazi zaljubljenosti parovi imaju tendenciju da provode dosta vremena zajednički radeći neke stvari, ponekad ostavljajući svoje individualne živote po strani. Međutim, kako vreme prolazi, stvari lagano počinju da se menjaju. Oni vremenom daju prioritet svojoj nezavisnosti, uspostavljajući ravnotežu između termina “ja” i “mi”. Oni dozvoljavaju jedno drugom da se razvijaju kao pojedinci, svako sa svojim sopstvenim hobijem, interesima i prijateljstvima.

Poboljšanje u komunikaciji

Dobra komunikacija je temelj svake srećne, zdrave veze i bez nje partnerstvo ne može da napreduje. Vremenom ćete poboljšati svoju sposobnost da izrazite svoje potrebe i želje, kao i da naučite da budete bolji, saosjećajniji slušaoci. Zdravi parovi imaju naviku da ulaze u konflikt umesto da ignorišu problem, a na taj način sprečavaju nastanak ozbiljnijeg problema.

Foto: Pixabay.com

Održite vezu uzbudljivom

Najsrećniji parovi nastavljaju da traže nove načine da održe vezu zanimljivom, odlazeći u novi restoran, volontirajući u nekoj humanitarnoj organizaciji ili eksperimentišući s novom pozom tokom seksa. Parovi koji uspešno sazrevaju tokom vremena pronalaze načine da ostanu srećni i uzbuđeni kada je reč o zajedničkom životu.

Ostanite znatiželjni

U trenutku venčanja, pogotovo ako ste se dugo zabavljali, možda ćete pomisliti kao da znate sve o vašem partneru, njegovim čudnim navikama, poslu iz snova, porodičnoj dinamici i slično. Međutim, uvek postoji nešto što ne znate o svom partneru tako da se preporučuje da i dalje s njim razgovarate o nekim slatkim detaljima iz prošlosti da biste se dodatno povezali.

 

penzioneri.me/Telegraf.rs / klix.ba

Slične novosti

Danas počinje isplata majskih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares662 views

Danas počinje isplata majskih penzija

Ana Ana - jun 19, 2024

Iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PiO) saopšteno je da danas počinje isplata penzija za maj mjesec. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja…

Penzije u Njemačkoj: Za 1.200 e treba raditi 40 godina
Novosti, Penzije, Posao 55+
shares450 views

Penzije u Njemačkoj: Za 1.200 e treba raditi 40 godina

Ana Ana - jun 18, 2024

Da biste u starosti imali dobru penziju u Njemačkoj potrebno je da tokom radnog vijeka imate dobro plaćenu satnicu, a visina penzije zavisi…

STEKAO STAROSNI USLOV ZA PENZIJU PA UMRO NA ULICI: Rješenje nije dobio, da li će njegova porodica primati novac?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares356 views

STEKAO STAROSNI USLOV ZA PENZIJU PA UMRO NA ULICI: Rješenje nije dobio, da li će njegova porodica primati novac?

Ana Ana - jun 17, 2024

Kada je pre mesec dana baš vraćajući se iz penzijskog fonda, gde je podnio zahtev za penzionisanje, jer je stekao uslov za punu…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci