Doživite zlatnu svadbu: 4 magična pravila koja će održati vašu ljubav živom i u poznim godinama

Nije tačno da se emocije u braku pretvaraju u naviku. Naprotiv. Ljubav može trajati večno

Vreme teče i vi upadate u kolotečinu – to je najgori scenario za održavanje ljubavi u dugoj vezi. Sreća je da postoje četiri zlatna pravila koja vam mogu garantovati da ćete u ljubavi dočekati starost.

Postoje pravila na osnovu kojih se najsrećniji parovi razvijaju tokom vremena i načini na koje te promene utiču na odnos.

Veza ne može da sazri ako par nije otvoren za promene i ako nije spreman da se razvija. Kada stvari između partnera stagniraju predugo, to nije dobro za njihovu zajedničku budućnost.

Iste navike, komunikacijske veštine i interpersonalna dinamika koju ste imali u ranim 20-im godinama verovatno neće i ne bi trebalo da budu iste 25 godina kasnije – rekla je psihoterapeut dr Katlin Dalen de Vos.

Foto-ilustracija: Profimedia / Većina žena izbegava dobre momke

Individualnost

U ranoj fazi zaljubljenosti parovi imaju tendenciju da provode dosta vremena zajednički radeći neke stvari, ponekad ostavljajući svoje individualne živote po strani. Međutim, kako vreme prolazi, stvari lagano počinju da se menjaju. Oni vremenom daju prioritet svojoj nezavisnosti, uspostavljajući ravnotežu između termina “ja” i “mi”. Oni dozvoljavaju jedno drugom da se razvijaju kao pojedinci, svako sa svojim sopstvenim hobijem, interesima i prijateljstvima.

Poboljšanje u komunikaciji

Dobra komunikacija je temelj svake srećne, zdrave veze i bez nje partnerstvo ne može da napreduje. Vremenom ćete poboljšati svoju sposobnost da izrazite svoje potrebe i želje, kao i da naučite da budete bolji, saosjećajniji slušaoci. Zdravi parovi imaju naviku da ulaze u konflikt umesto da ignorišu problem, a na taj način sprečavaju nastanak ozbiljnijeg problema.

Foto: Pixabay.com

Održite vezu uzbudljivom

Najsrećniji parovi nastavljaju da traže nove načine da održe vezu zanimljivom, odlazeći u novi restoran, volontirajući u nekoj humanitarnoj organizaciji ili eksperimentišući s novom pozom tokom seksa. Parovi koji uspešno sazrevaju tokom vremena pronalaze načine da ostanu srećni i uzbuđeni kada je reč o zajedničkom životu.

Ostanite znatiželjni

U trenutku venčanja, pogotovo ako ste se dugo zabavljali, možda ćete pomisliti kao da znate sve o vašem partneru, njegovim čudnim navikama, poslu iz snova, porodičnoj dinamici i slično. Međutim, uvek postoji nešto što ne znate o svom partneru tako da se preporučuje da i dalje s njim razgovarate o nekim slatkim detaljima iz prošlosti da biste se dodatno povezali.

 

penzioneri.me/Telegraf.rs / klix.ba

Slične novosti

Od 1. januara minimalna penzija 270 eura
Novosti, Penzije, Treće doba
shares0 views

Od 1. januara minimalna penzija 270 eura

Redakcija - jul 30, 2022

Skupština je danas usvojila dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osigiranju (PIO), koje su inicirale Socijaldemokrate (SD), i prema kojima će minimalna penzija od 1.…

VLADA ODLUČILA: Mjere protiv korona virusa ostaju na snazi još dvije sedmice
Novosti, Propisi, Treće doba
shares0 views

VLADA ODLUČILA: Mjere protiv korona virusa ostaju na snazi još dvije sedmice

Redakcija - jul 28, 2022

Vlada Crne Gore na sjednici danas donijela je odluku o izmjeni odluke o preduzimanju privremenih mjera povodom epidemije korona virusa, kojom se aktuelne…

Povećanje minimalne penzije u septembru
Novosti, Penzije, Treće doba
shares0 views

Povećanje minimalne penzije u septembru

Redakcija - jul 28, 2022

Osma sjednica Prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2022. godini  počela je minutom ćutanja za stradale u Velici. U toku je rasprava …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci