Tibetanski monasi imaju jake zube do duboke starosti: Njihova tajna je u slanoj pasti koju svako može da napravi (RECEPT)

Slana pasta, ne samo da uništava patogene bakterije usne duplje, već i za kratko vreme ojačava zubnu gleđ

Tibetanske monahe krase zdravi i beli zubi do duboke starosti, a tako je bilo oduvek. Većina ovih monaha živi u planinskim predelima gde im komercijalne paste za zube i zubari nisu dostupni. Ali, njima to nije neophodno da bi do kraja života imali jake i zdrave zube. Pa, u čemu je njihova tajna?

Njihova tajna leži u slanoj pasti čiji se recept već vekovima prenosi na monahe. Lako ju je pripremiti, a može ojačati i vaše zube. Osim što će ih ojačati, ova pasta može smanjiti i oštećenja koja već postoje na vašim zubima.

 

Tibetanska pasta izbeljuje zube Foto-ilustracija

 

Recept:

U pola čaše prokuvane i ohlađene vode sipajte 1 kašiku krupne soli. Jedan minut energično mešajte kašikom, a zatim skinite i bacite formiranu penu. Četkicom za zube uhvatite nekoliko kristala i operite zube uobičajenim pokretima, ujutru, uveče i nakon obroka. Vodom iz iste čaše isperite zube.

Zubi od ovoga postaju jako beli, a desni jačaju i dobijaju lepu, ružičastu boju. U početki možete osetiti malu nalagodnost, jer zubi reaguju pojačanom osetljivošću na slanu vodu. Ta osetljivost traje neko vreme, ali brzo prolazi.

Takve neugodne senzacije  daju i skupe paste za osetljive zube. Slana pasta, ne samo da uništava patogene bakterije usne duplje, već i za vrlo kratko vreme ojačava zubnu gleđ, “zacementiravši” pukotine i neravnine na zubima.

 

penzioneri.me/Telegraf.rs / Izvor: atma.hr

Slične novosti

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares222 views

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija

Ana Ana - jul 09, 2024

“Nevjerovatno je da poslanici parlamentarne većine: PES, NSD, DNP, Demokrate i SNP juče u Skupštini nisu podržali povećanje dječijih dodataka za 50%, kao…

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”
Novosti, Treće doba, Zdravlje
shares202 views

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”

Ana Ana - jul 09, 2024

Ambulanta opšte medicine u sklopu JU Dom starih “Bijelo Polje” zvanično je registrovana od strane Ministarstva zdravlja, uz podršku krovne institucije Ministarstva rada…

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate
Novosti, Posao 55+, Treće doba
shares754 views

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate

Ana Ana - jul 06, 2024

Forbes Srbija početkom nedjelje pisao je o slučaju jednog građanina Srbije koji je godinama vodio spor sa bivšim poslodavcem i konačno dočekao da…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci