Ona ima 116 godina i proglašena je za najstariju osobu na svetu: Otkrila je 3 slatke tajne koje je čine besmrtnom

Titulu najstarije osobe na svetu upravo je ponela jedna žena

Kane Tanaka iz Fukuoke u Japanu zvanično je proglašena najstarijom osobom na svetu sa 116 godina i 66 dana.

Tokom ceremonije proglašenja koja je održana u njenom domu, Kane je dobila sertifikat kojim se potvrđuje da je ona najstarija živa osoba na svetu. Rođena je pre vremena 2. januara 1903. godine, iste godine kada su braća Vrajt postali prvi koji su poleteli.

Foto: Tanjug/AP

Kao sedmo dete Kumakiči i Kuma Ota, kane se udala za Hideo Tanaku 6. januara 1922. godine, 4 dana pošto je proslavila 19. rođendan.

Uprkos tome što se nikada nisu videli pre venčanja, što nije bilo neuobičajeno u Japanu tih godina, njih dvoje su imali četvoro dece i usvojili peto. Hideo je vodio porodični biznis i prodavao pirinač i nudle.

Nakon što je Hideo pozvan u rat 1937. godine tokom Drugog Sino-Japanskog rata, Kane se više uključila u porodični biznis, ribajući pirinač i praveći kolače od riže dok se starala o deci i svekrvi.

Njen prvi sin Nobuo se pridružio vojsci 1943. godine i bio zarobljen od strane ruskih vojnika nakon Drugog svetskog rata, a vratio se u Japan 1947. godine.

Foto: shutterstock

Uprkos tome što je imala par ozbiljnih operacija, uključujući operaciju katarakte i kolorektalnog raka, Kane sada živi mirnim životom u svom domu u Fukuoki.

Ustaje svakog jutra u 6 sati i prepodne se obično zanima rešavajući matematičke zadatke. Voli da igra društvene igre i neretko pobeđuje ukućane. Tokom ceremonije dobila je kutiju čokolade koju je odmah otvorila i počela da jede. Kada su je upitali koliko bi čokolada volela dnevno da pojede, ona je kao iz topa rekla “100”.

Ona je 6 godina mlađa od Žan Luis Kalmet koja je umrla 4. avgusta 1997. godine kada je imala 122 godine i 164 dana. Trenutno najstariji muškarac na svetu se ponovo traži jer je Masazo Nonaka preminuo 20. januara ove godine sa 113 godina i 179 dana.

 

penzioneri.me/Telegraf.rs/guinnessworldrecords.com

Slične novosti

Počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares167 views

Počinje isplata penzija

Redakcija - maj 18, 2023

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore obavijestio je korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja da će isplata penzija za april 2023.…

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon
Penzije, Treće doba
7 shares294 views

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon

Redakcija - maj 13, 2023

U februaru ove godine najniži iznos srazmjerne penzije u zemlji iznosio je 3,18 eura, dok je najviši isplaćeni srazmjerni iznos bio 1.054 eura,…

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb
Zdravlje
7 shares536 views

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb

Jasna Pejović - maj 12, 2023

Plućna embolija odnosi živote, a krvni ugrušci mogu uzrokovati cijeli niz drugih problema. Tromb ili krvni ugrušak može vam uzrokovati probleme koji variraju od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci