Ona ima 116 godina i proglašena je za najstariju osobu na svetu: Otkrila je 3 slatke tajne koje je čine besmrtnom

Titulu najstarije osobe na svetu upravo je ponela jedna žena

Kane Tanaka iz Fukuoke u Japanu zvanično je proglašena najstarijom osobom na svetu sa 116 godina i 66 dana.

Tokom ceremonije proglašenja koja je održana u njenom domu, Kane je dobila sertifikat kojim se potvrđuje da je ona najstarija živa osoba na svetu. Rođena je pre vremena 2. januara 1903. godine, iste godine kada su braća Vrajt postali prvi koji su poleteli.

Foto: Tanjug/AP

Kao sedmo dete Kumakiči i Kuma Ota, kane se udala za Hideo Tanaku 6. januara 1922. godine, 4 dana pošto je proslavila 19. rođendan.

Uprkos tome što se nikada nisu videli pre venčanja, što nije bilo neuobičajeno u Japanu tih godina, njih dvoje su imali četvoro dece i usvojili peto. Hideo je vodio porodični biznis i prodavao pirinač i nudle.

Nakon što je Hideo pozvan u rat 1937. godine tokom Drugog Sino-Japanskog rata, Kane se više uključila u porodični biznis, ribajući pirinač i praveći kolače od riže dok se starala o deci i svekrvi.

Njen prvi sin Nobuo se pridružio vojsci 1943. godine i bio zarobljen od strane ruskih vojnika nakon Drugog svetskog rata, a vratio se u Japan 1947. godine.

Foto: shutterstock

Uprkos tome što je imala par ozbiljnih operacija, uključujući operaciju katarakte i kolorektalnog raka, Kane sada živi mirnim životom u svom domu u Fukuoki.

Ustaje svakog jutra u 6 sati i prepodne se obično zanima rešavajući matematičke zadatke. Voli da igra društvene igre i neretko pobeđuje ukućane. Tokom ceremonije dobila je kutiju čokolade koju je odmah otvorila i počela da jede. Kada su je upitali koliko bi čokolada volela dnevno da pojede, ona je kao iz topa rekla “100”.

Ona je 6 godina mlađa od Žan Luis Kalmet koja je umrla 4. avgusta 1997. godine kada je imala 122 godine i 164 dana. Trenutno najstariji muškarac na svetu se ponovo traži jer je Masazo Nonaka preminuo 20. januara ove godine sa 113 godina i 179 dana.

 

penzioneri.me/Telegraf.rs/guinnessworldrecords.com

Slične novosti

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva
Novosti, Porodica, Treće doba
3 shares351 views

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva

Redakcija - feb 01, 2023

U Domu starih u Podgorici trenutno je 18 korisnika, a kompletirano 100 zahtjeva za boravak u Domu, kazala je u emisiji “Link” direktorka…

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima
Zdravlje, Život 55+
5 shares421 views

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima

Jasna Pejović - feb 01, 2023

 Ljekari upozoravaju da je najopasniji nagli prelazak iz hladnog u toplo vreme. Čak 80 odsto populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih,…

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!
Treće doba, Zdravlje, Život 55+
6 shares371 views

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!

Jasna Pejović - feb 01, 2023

Pored "vrelih" talasa, zapravo će vam biti jako hladno, imaćete probleme sa vidom koje nećete lako rešiti, a dremka će vam postati najbolji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci