Genijalni savjeti bake mladima: “Ne vozite brže nego što vaš anđeo čuvar može letjeti”

Bake su pokupile svu mudrost ovog svijeta i imaju najbolje savjete za omladinu.

Koliko puta vas je baka ‘stavila pred sebe’ i trudila se da vam prenese svoja iskustva, kako se prije živjelo i koje ‘breme’ su žene u njihovom vaktu na leđima nosile? To breme im je dalo životno iskustvo iz kojeg su izvukli ono najbolje i nastoje to nama prenijeti.

Nažalost, često nemamo živaca i čini nam se suvišnim to što govore, ipak, trebamo ih saslušati i uzeti ono najbolje što se može iskorisiti. Ovo su neki od savjeta, korisnih i veoma poučnih. – Nikada nemoj čovjeka dočekat’ smrknuta , more bit’ da se umorio i da je gladan,.

 

Nego fino sa njim, pitaj ga kako je , svaki belaj isan lakše prihvati kad je sit i kad mu ga kazeš na lijep način. – Žena se samo jednom zgadi čovjeku i tu nema povratka, zato uvijek budi uredna i mirišljava, tako da te poželi zagrliti uvijek, a ne da bježi od tvoje neurednosti.

Ne govori uvijek sve što misliš, kad ti padne glupost na pamet ti se idi napij vode, i zadrži malo kako ne bi progovorila. Svaka koja ostane je zlatna. Pazi: riječi su i med i otrov, ne mozeš ih vratiti kad jednom izgovoriš. Zato je bolje što se prećuti.

 

Vidi s kim imaš posla. Ako je čovjek nezahvalan i sve mu smeta dok je još mlad, šta će bit’ kad ostari. A što se tiče muškarca, kada biraš partnera za život obrati pažnju kako se ponaša prema ženama u svojoj porodici. To će ti najbolje pokazati kakav će biti sa tobom za nekoliko godina kad prođe zaljubljenost.

Ako ne pazi vlastitu majku, neće pazit’ ni tebe, ni tvoju porodicu, a možda čak ni djecu. Ja znam da mladost ne zna za tragediju, i znam da želite probati sve ali jedno upamtite djeco – Ne vozite brže no što vaš anđeo čuvar može letjeti. I vjerujte mi na riječ, kada ostarite sve što ste činili u mladosti će vam izgledati besmisleno.

 

penzioneri.me/pult24.info

Slične novosti

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Isplate staračkih naknada do kraja sedmice
Novosti, Treće doba
shares189 views

Isplate staračkih naknada do kraja sedmice

Ana Ana - mar 20, 2024

Staračke naknade za januar i februar za 3,32 hiljade poljoprivrednika, biće isplaćene do kraja ove sedmice, a koštaće dva miliona eura. To je…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci