Dirljiva priča jedne žene: “Kako da ostavljena žena u 53. godini počne sve ispočetka?”

Raskidi nisu laki ni u jednom slučaju, a pogotovo kada se dese nakon mnogo godina provedenih zajedno, i još ako su tu uključena djeca i stvari koje vežu dvoje ljudi.
Otvarajući flašu vina Sanja se smestila na krevet pored svog muža, spremna da provede opušteno nedeljno veče ispred televizora. Kada se on okrenuo ka njoj i rekao joj da želi da joj saopšti nešto, zapitala se šta bi to moglo da bude. Novosti vezane za posao? Plan za večernji izlazak?
Samo što smo se vratili sa romantičnog vikenda gde smo se predivno proveli i nisam imala ni jedan razlog da očekujem bilo kakvu lošu vest – priča ona. Ali, tada je saopštio da je u noćnom klubu devet meseci pre našeg zajedničkog putovanja upoznao ženu. – Odlučio je da me ostavi – dodala je.
OD TADA POČINJU BESANE NOĆI: Te večeri, dok je njen suprug – tada direktor kompanije- spavao kao beba pored nje, Sanja, koja je tada imala 53 godine, ležela je širom otvorenih očiju u stanju potpunog šoka. Prvi dan je preživela potpuno tupa za ono što je čula.
Nije mogla da shvati da je čitav život koji je nekada poznavala i imala sada izvučen ispod njenih nogu kao stari, ofucani tepih. Ali, kada je krenula na posao gde radi kao savetnik za mršavljenje, njeno telo nije izdržalo preveliki emotivni stres. – Morala sam da zaustavljam kola pet puta, iako mi do posla treba 20 minuta.
Stalno sam doživljavala flešbekove onog trenutka kada mi je muž rekao da me ostavlja. Grudi su me stezale i imala sam utisak da ću se ugušiti, kao da sam prolazila kroz posttraumatski stres – rekla je. Stalno sam se pitala kako ću prebroditi to, kako da ostavljena žena u 53. godini počne sve ispočetka!?
OD TADA POČINJU NAPADI PANIKE: Za njega se udala 1979. i stekli su četvoro dece. I ona i djeca su zbog toga svega prošli kroz stravične napade panike. Grlo joj je bilo toliko suženo da uopšte nije mogla da jede čvrstu hranu, pri tom je izgubila oko 10 kilograma.
Daniela je samo jedna od mnogih žena koja je iskusila koliko onesposobljavajući fizički simptomi razvoda mogu da budu. Ali život ide dalje i sve je to sastavni dio života – čovjek shvati koliko je jak tek kad najgore iskusi.
penzioneri.me/edukacija.info

Slične novosti

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje
Novosti, Penzionerski popusti
6 shares354 views

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Redakcija - feb 02, 2024

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom…

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares219 views

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu

Redakcija - jan 31, 2024

Iako konkretni planovi za ukidanje penzijskih doprinosa (program Evropa sad 2), još nijesu objelodanjeni, jasno je da bi se radilo o tektonskom udaru…

“Neće biti usklađivanja penzija”
Novosti, Penzije, Pitanja
5 shares381 views

“Neće biti usklađivanja penzija”

Redakcija - jan 21, 2024

Predsjednik Upravnog odbora NVO Udruženje penzionera Crne Gore, prof. dr Anđelko Lojpur upozorava da je malo vjerovatno očekivati iole značajniji porast penzija. Imajući…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci