Jedan Indijac je biciklom putovao do Švedske da bude sa ženom svog života. Zajedno su 40 godina

Prije nekih 40 godina počela je divna ljubavna priča indijskog umjetnika i mlade žene iz Švedske. Poslije mnogo izazova, ovaj par je i dalje zajedno. Ovo je njihova priča.

Pradyumna Kumar Mahanandia rođen je kao “nedodirljiv” (kasta) u zabačenom selu u Indiji, 1949. godine. Jedan astrolog je tada prorekao da će se vjenčati s muzičarkom iz daleke zemlje, rođenom u horoskopskom znaku bika, koja posjeduje šumu.

“Jako sam vjerovao u proročanstvo, a sada i znamo da je na ovoj planeti sve predodređeno”, rekao je Kumar.

On se itekako sjeća dana kada se proročanstvo obistinilo. Prelijepa priča je počela 17. decembra 1975. Tada je Kumar bio ulični umjetnik. Prelijepa plavuša plavih očiju, imena Charlotte von Schedvin, ga je zamolila da načini njen portret.

“Kada se stala pored mene, osjećao sam se kao da lebdim. Riječi nisu dovoljne da objasnim taj osjećaj. Oči su joj bile toliko plave, velike i duboke, osjećao sam se kao da gleda kroz mene, kao rendgen”, prisjeća se on.

Izvor: Dr P.K Mahanandia Facebook / Boredpanda.com

Bio je nervozan i stoga tog dana nije mogao da pravilno nacrta ženu svojih snova, pa je zatražio od nje da se vrati drugog dana.

“Vraćala se tri puta i uradio sam tri njena portreta. Nakon drugog, osjetio sam da je ona jedna jedina”, govori Kumar.

Ispostavilo se da je Charlotte rođena u znaku bika, da svira frulu i da je vlasnica šume, baš kako je proročanstvo glasilo.

“Bićeš moja žena. Mi smo predodređeni jedno za drugo”, kazao joj je Kumar.

Izvor: Dr P.K Mahanandia Facebook / Boredpanda.com

Charlotte, koja je tada imala 19 godina, ove neočekivane rječi nisu preplašile i odlučila je da se upusti u avanturu. Par je proveo nekoliko sedmica zajedno prije nego što se ona vratila kući u Švedsku.

Njihova ljubavna priča je tu mogla i da završi, ali mladi i odlučni Kumar je izabrao da se to ne desi. Godinu i po kasnije, prodao je sve što je imao i kupio bicikl. Sa vrlo malo novca i uz pomoć nekoliko ljubaznih ljudi koje je sreo na putu, Kumar je uspio da na biciklu prevali 6.000 milja da vidi Charlotte.

“Najveća prepreka su mi bile moje misli, moje sumnje”, prisjeća se on.

Izvor: Dr P.K Mahanandia Facebook / Boredpanda.com

Njih dvoje su se vjenčali i zajedno su više od 40 godina. Imaju dvoje djece i njihova ljubav je danas jaka kao i prvog dana.

 

penzioneri.me/lolamagazin.com

Slične novosti

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose
Novosti, Penzije
3 shares291 views

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose

Redakcija - feb 22, 2024

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić,  primila je na razgovor predsjednika Partije penzionera Crne Gore-PIR Moma Joksimovića i predsjednike Udruženja penzionera sa najnižim i srazmjernim penzijama  Žanu…

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje
Novosti, Penzionerski popusti
6 shares354 views

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Redakcija - feb 02, 2024

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom…

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares219 views

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu

Redakcija - jan 31, 2024

Iako konkretni planovi za ukidanje penzijskih doprinosa (program Evropa sad 2), još nijesu objelodanjeni, jasno je da bi se radilo o tektonskom udaru…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci