Jedan Indijac je biciklom putovao do Švedske da bude sa ženom svog života. Zajedno su 40 godina

Prije nekih 40 godina počela je divna ljubavna priča indijskog umjetnika i mlade žene iz Švedske. Poslije mnogo izazova, ovaj par je i dalje zajedno. Ovo je njihova priča.

Pradyumna Kumar Mahanandia rođen je kao “nedodirljiv” (kasta) u zabačenom selu u Indiji, 1949. godine. Jedan astrolog je tada prorekao da će se vjenčati s muzičarkom iz daleke zemlje, rođenom u horoskopskom znaku bika, koja posjeduje šumu.

“Jako sam vjerovao u proročanstvo, a sada i znamo da je na ovoj planeti sve predodređeno”, rekao je Kumar.

On se itekako sjeća dana kada se proročanstvo obistinilo. Prelijepa priča je počela 17. decembra 1975. Tada je Kumar bio ulični umjetnik. Prelijepa plavuša plavih očiju, imena Charlotte von Schedvin, ga je zamolila da načini njen portret.

“Kada se stala pored mene, osjećao sam se kao da lebdim. Riječi nisu dovoljne da objasnim taj osjećaj. Oči su joj bile toliko plave, velike i duboke, osjećao sam se kao da gleda kroz mene, kao rendgen”, prisjeća se on.

Izvor: Dr P.K Mahanandia Facebook / Boredpanda.com

Bio je nervozan i stoga tog dana nije mogao da pravilno nacrta ženu svojih snova, pa je zatražio od nje da se vrati drugog dana.

“Vraćala se tri puta i uradio sam tri njena portreta. Nakon drugog, osjetio sam da je ona jedna jedina”, govori Kumar.

Ispostavilo se da je Charlotte rođena u znaku bika, da svira frulu i da je vlasnica šume, baš kako je proročanstvo glasilo.

“Bićeš moja žena. Mi smo predodređeni jedno za drugo”, kazao joj je Kumar.

Izvor: Dr P.K Mahanandia Facebook / Boredpanda.com

Charlotte, koja je tada imala 19 godina, ove neočekivane rječi nisu preplašile i odlučila je da se upusti u avanturu. Par je proveo nekoliko sedmica zajedno prije nego što se ona vratila kući u Švedsku.

Njihova ljubavna priča je tu mogla i da završi, ali mladi i odlučni Kumar je izabrao da se to ne desi. Godinu i po kasnije, prodao je sve što je imao i kupio bicikl. Sa vrlo malo novca i uz pomoć nekoliko ljubaznih ljudi koje je sreo na putu, Kumar je uspio da na biciklu prevali 6.000 milja da vidi Charlotte.

“Najveća prepreka su mi bile moje misli, moje sumnje”, prisjeća se on.

Izvor: Dr P.K Mahanandia Facebook / Boredpanda.com

Njih dvoje su se vjenčali i zajedno su više od 40 godina. Imaju dvoje djece i njihova ljubav je danas jaka kao i prvog dana.

 

penzioneri.me/lolamagazin.com

Slične novosti

Počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares167 views

Počinje isplata penzija

Redakcija - maj 18, 2023

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore obavijestio je korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja da će isplata penzija za april 2023.…

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon
Penzije, Treće doba
7 shares294 views

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon

Redakcija - maj 13, 2023

U februaru ove godine najniži iznos srazmjerne penzije u zemlji iznosio je 3,18 eura, dok je najviši isplaćeni srazmjerni iznos bio 1.054 eura,…

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb
Zdravlje
7 shares536 views

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb

Jasna Pejović - maj 12, 2023

Plućna embolija odnosi živote, a krvni ugrušci mogu uzrokovati cijeli niz drugih problema. Tromb ili krvni ugrušak može vam uzrokovati probleme koji variraju od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci