Žena u pedesetima: “Naučila sam reći Ne i otarasila se 10 iritantnih navika”

Kada žena dođe u određene godine i shvati da je sve godine trebala imati drugačiji stav u životu.

Ovih dana sam napunila pedeset godina. Ne znam da li sam više obraćala pažnju ili su mi svi više pričali, ali do mene su dolazile reči: Ozbiljne godine, ne smeš, starost, pozno doba… Izgleda, kada napuniš pedeset, sa godinama dobiješ i niz zabrana koje “moraš” da poštuješ.

Stoga sam ja napravila sopstvenu listu stvari koje ne smem da radim u ovim mojim ozbiljnim godinama: 1. Neću više da budem na dijeti: Kao prvo, sada znam da one nisu efikasne. One dugoročne vode do još većeg debljanja. Drugo, dijete mi tako pokvare karakter i kvalitet života, da sam odlučila da ih se potpuno odreknem.

 

2. Neću više da prikrivam sede: Od sada se farbam samo da bih uživala u svojoj boji kose, ali ne i da bih sakrila sede. Godine se ne mogu sakriti, a iskreno i ne želim! Kome se ne sviđam neka ne gleda u mene. 3. Nikad više neću da odlažem važno za kasnije: Postoje važne i hitne stvari. Nevažne, ali hitne to su kućni poslovi i rutinske stvari.

Nevažne i ne hitne – razne gluposti. I na kraju važno ali ne i hitne stvari kao što su crtanje, lični razvoj i td… Nakon pedesete godine je posebno bitno posvetite se važnim ali ne i hitnim stvarima, kao što je : putovanje, kafana, zadovoljstvo, druženje…. Takve stvari ne smeju da se odlažu za kasnije.

 

4. Neću da se sramim svojih grešaka: Malo je u svetu nadahnutih stvari, poput čoveka u godinama koji iskreno priča o svojim greškama. Zdrava samoironija je najbolja stvar koja vam se može desiti. 5. Neću da se posvetim svojoj deci i unucima.

Velika je sreća kada ste potrebni vašim voljenim. Ali još veća je sreća kada shvatite da oni svi mogu živeti lepo i bez vas, e onda vi dobijete neslućenu slobodu da radite šta želite sa svojim životom. 6. Neću ponovo da prelazim isti put: Neću čak ni bukvalno. Ako šetam, vozim bicikl ili automobil volim da idem novim putevima, da sretnem druge ljude, vidim drugačije predele..

Ja se trudim da mozgu nađem zanimaciju svaki dan. 7. Neću da razmišljam šta drugi misle o meni: Napokon sam u tim godinama da mogu da se ponašam i izgledam kako želim. 8. Neću žaliti na nedostatak novca: Mnogi pedesetogodišnjaci su u stanju da kažu kako ne mogu nešto da urade jer nemaju dovoljno novca.

Ma, manite me te priče. Ako nešto hoćete da uradite to može i bez novca. Verujte mi da može. Blokade su u glavi, ne u novčaniku. 9. Neću očajno tragati za ljubavlju: Najvažnija stvar je: Bred Pit (53) je ponovo slobodan! 10. Neću reći: to je nemoguće! Budite realni – zahtevajte nemoguće! Nakon pedesete svaki čovek mora da poseduje odlučnost i zrelost da ispuni sve što poželi!

 

penzioneri.me/infpult.info

Slične novosti

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares222 views

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija

Ana Ana - jul 09, 2024

“Nevjerovatno je da poslanici parlamentarne većine: PES, NSD, DNP, Demokrate i SNP juče u Skupštini nisu podržali povećanje dječijih dodataka za 50%, kao…

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”
Novosti, Treće doba, Zdravlje
shares202 views

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”

Ana Ana - jul 09, 2024

Ambulanta opšte medicine u sklopu JU Dom starih “Bijelo Polje” zvanično je registrovana od strane Ministarstva zdravlja, uz podršku krovne institucije Ministarstva rada…

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate
Novosti, Posao 55+, Treće doba
shares754 views

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate

Ana Ana - jul 06, 2024

Forbes Srbija početkom nedjelje pisao je o slučaju jednog građanina Srbije koji je godinama vodio spor sa bivšim poslodavcem i konačno dočekao da…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci