IMA MOJIH KOLEGA KOJI SU RAZORILI NEKOLIKO BRAKOVA I TO SMATRAJU BOGATSTVOM: Alen Islamović svoju suprugu upoznao je kada je imala samo 16 GODINA, a evo šta danas kaže o njihovoj LJUBAVI

Rokenrol zvezda Alen Islamović rođen u malom selu pored Bihaća, uz bistru, zelenu reku Unu.

Ovaj muzičar tu je završio osnovnu i srednju školu, ali i upoznao svoju tada šesnaestogodišnju devojku Marijanu. Kasnije, ona je postala njegova žena, a zajedno u braku dobili su dve ćerke, Unu i Laru. One su sada odrasle žene koje su Alenu podarile dva unuka.
Sa druge strane, u Alenovom životu postoje čak četiri najveće ljubavi, a poznat je i njihov redosled – porodica na privom mestu, a za njom rokenrol, zatim lešnici i tenis!
Posebno mesto u njegovom srcu svakako imaju i unuci za koje, kako kaže, uvek mora da ima vremena.
Na pitanje kako se snalazi u ulozi dede, Alen je iskreno odgovorio:

– Kao i svaki ponosni deda. Unuci me obožavaju, a stariji sa mnom čak i svira, ima bubnjeve. Moram za njih imati vremena – ispričao je on u jednom intervjuu koji je dao nakon nastupa u okviru ovogodišnje Velikogospojinske svečanosti u Titelu.
Tom prilikom, inače, govorio je i o svojoj bogatoj karijeri, prisećajući se momenata iz davne 1983. godine kada se priključio “Divljim jagodama”.

– Divlje jagode su postale značajan jugoslovenski bend, a ja sam kao frontmen benda bio čovek koji je bio izložen i kojeg su kamere najviše snimale. Bio sam pevač koji se kvalitetom i načinom pevanja razlikovao od drugih pevača sa jugoslovenskog i balkanskog prostora. Raspon moga glasa je bio tri oktave i ono što smo mi u Divljim jagodama radili, više je ličilo na evropski i svetski stil nego na jugoslovenski i balkanski.To je za mene i Divlje jagode bila velika prekretnica. Snimili smo još tri albuma koji su prodati u 300 – 400.000 primeraka. Radili smo velike koncerte po velikim gradovima Jugoslavije, imali najbolje ozvučenje, poznate menadžere… Osamdesetčetvrte godine dobio sam poziv od Gorana Bregovića da pređem u Bijelo dugme, ali sam se tada nećkao jer sam sa Divljim jagodama imao plan da u Londonu snimimo nešto za svetsko tržište. Goran mi je veoma iskreno rekao da je to jako teško ostvariti jer je i on sam već nešto slično pokušao, a to su pokušali i YU grupa, Smak i neki drugi. Nije lako prodati Englezima neku rokenrol muziku sa Balkana i Jugoslavije, jer su oni bili ti koji su rokenrol izmislili. Mi smo krenuli u tu avanturu i ubrzo shvatili da od toga nema ništa. Godine 1986. od pokojnog Ipeta Ivandića saznao sam da Goran ponovo želi sa mnom neku saradnju. Tad se desio taj album ‘Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo’ koji je doneo mnogo hitova, kao šta su ‘Ajdemo u planine’, ‘Ružica si bila’ i drugi…

Na to da postoji podatak da ga je Bregović uzeo u grupu ne samo zbog toga što je lepo pevao i imao lepu facu, nego pre svega zbog toga što je bio normalan i neporočan mladić koji nije pio niti se drogirao, Alen je rekao:

 U ovom poslu, kao i svakom drugom, treba biti normalan. Ima mojih kolega koji su razorili tri četiri braka i to smatraju bogatstvom. Ja imam moju ženu koju sam upoznao kada je imala šesnaest godina. Ona mi je i danas žena. Izrodila mi je dve divne ćerke koje su moje najveće bogatstvo. Od njih imam dva unuka, ja sam najsrećniji deda na svetu.

Na šaljivu primedbu da će mnoge žene i devojke biti iznenađene i razočarane saznanjem da je njihov ljubimac zapravo deda, on odgovara veoima smireno i ozbiljno:

– To je život! Godine idu, kotrljaju se. Kad tad doći će vreme da potomci onoga koji je stvarao porodicu i brinuo da ostavi nešto iza sebe, budu ponosni naslednici.

Ponosan je na saradnju sa Lepom Brenom u njenom poslednjem filmu u kojoj su zajedno sa Vladom Kalemberom i Danijelom Popovićem, bivšom evrovizijskom zvezdom, snimili pesmu Jugoslovenka. Kako on kaže – “Mnogi smatraju da je ‘Jugoslovenka’ najlepša Brenina pesma”.

penzioneri.me/kurir.rs

Slične novosti

Fondacija Blažo Sredanović: 20.000 eura penzionerima sa Cetinja
Novosti, Porodica, Treće doba
shares320 views

Fondacija Blažo Sredanović: 20.000 eura penzionerima sa Cetinja

Ana Ana - jun 12, 2024

Na sjednici održanoj 20. maja 2024. godine, članovi Upravnog odbora Fondacije Blažo Sredanović su donijeli odluku o dodjeli 20 hiljada eura pomoći ekonomski…

Vladimir Drobnjak na čelu Fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares120 views

Vladimir Drobnjak na čelu Fonda PIO

Ana Ana - jun 11, 2024

Finansijski ekspert Vladimir Drobnjak novi je direktor Fonda PIO, saznaje Portal RTCG. To je odluka Upravnog odbora Fonda PIO. Upravni odbor Fonda PIO…

Upravni odbor Fonda PIO mijenja Aligrudića
Novosti, Penzije, Treće doba
shares150 views

Upravni odbor Fonda PIO mijenja Aligrudića

Ana Ana - jun 11, 2024

Upravni odbor Fonda PIO danas bi trebalo da promijeni vršioca dužnosti Fonda PIO Ranka Aligrudića, saznaje “Dan”. Aligrudiću je juče istekao mandat vršioca…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci