Izbacite li mlečne proizvode iz ishrane, u vašem organizmu desiće se 5 stvari

Mlečni proizvodi mogu da budu veoma korisni, ali nekim ljudima oni ni najmanje ne prijaju, pa je u tim slučajevima najbolje izbaciti ih iz ishrane.

Mnogi lekari preporučuju da žene nakon 40. godine u potpunosti izbace mlečne proizvode!?

Proizvodi od mleka bogati su hranljivim materijama za organizam, ali veliki broj ljudi počeo je da razvija nentoleranciju na laktozu, koja se nalazi u mleku.

Ukoliko se ova grupa namirnica izbaci iz ishrane, ona se mora nadomestiti nekim drugim namirnicama.

Kelj i batat su odličan izvor kalcijuma, orašasti plodovi i zelena soja sadrže značajne količine magnezijuma, a kiseli kupus je bogat probioticima.

Ukoliko izbacite mlečne proizvode iz ishrane, primetićete promene…

Nećete imati stomačne tegobe poput bola, nadutosti i gasova

Kada telo teže podnosi laktozu, u crevima se stvaraju kiseline i gasovi, što izaziva bol i nadimanje. Kada prestanete da jedete i pijete mlečne proizvode, ovi problemi će vas u potpunosti napustiti.

Izgubićete nekoliko kilograma

Laktoza je šećer, a šećer doprinosi gojenju. Kada izbacite mlečne proizvode iz ishrane, to znači da će unos šećera biti smanjen, a to je prvi korak ka gubitku kilograma.

Probava će raditi kao sat

Intolerancija na laktozu povećava količinu vode u crevima, što dovodi do smetnje u probavi i pojave dijareje ili čak zatvora. Kada prestanete da unosite ovu hranu u organizam, stolica će se u vrlo kratkom roku normalizovati.

Zdrava creva i generalno bolji osećaj

Mlečni proizvodi kod osetljivih osoba izazivaju upale u gastrointestinalnom traktu, što može da uzrokuje zamor, iritaciju želuca i mučninu. Izbacivanje mlečnih pomaže u obnovi zdravih bakterija.

Zdravija i čistija koža

Telo izbacuje otpad i toksine na tri načina: mokrenjem, kroz stolicu i kroz pore. Osetljivost na mlečne proizvode može se manifestovati i na koži u vidu mitesera, akni, osipa, pa čak i ekcema.

 

penzioneri.me/krstarica.com

Slične novosti

Počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares167 views

Počinje isplata penzija

Redakcija - maj 18, 2023

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore obavijestio je korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja da će isplata penzija za april 2023.…

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon
Penzije, Treće doba
7 shares294 views

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon

Redakcija - maj 13, 2023

U februaru ove godine najniži iznos srazmjerne penzije u zemlji iznosio je 3,18 eura, dok je najviši isplaćeni srazmjerni iznos bio 1.054 eura,…

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb
Zdravlje
7 shares536 views

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb

Jasna Pejović - maj 12, 2023

Plućna embolija odnosi živote, a krvni ugrušci mogu uzrokovati cijeli niz drugih problema. Tromb ili krvni ugrušak može vam uzrokovati probleme koji variraju od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci