Abazović poziva na izmirenje penzionera i Fonda PIO

Premijer u tehničkom mandtu Dritan Abazović, nedavno je pozvao predsjednika Saveza udružnja penzionera Crne Gore Branka Vešovića kako bi ta organizacija izgladila višemjesečne nesporazume sa Fondom PIO.

“Pozvan sam lično 20. decembra od strane premijera Abazovića na razgovor, u vezi novonastale situacije na relaciji Fond PIO i Savez udruženja penzionera Crne Gore. Izvijestio sam ga o stanju u penzionerskoj organizaciji i koja su to pitanja koja su uzrokovala nesporazum Saveza i opštinskih udruženja penzionera Crne Gore sa Fondom PIO”, kazao je Vešović.

Kako je istakao na sjednici pokušaće da izglade nesuglasice i uspostave dobru saradnju sa Fondom PIO kao njihovom krovnom institucijom kakvu su imali godinama ranije.

Kako je saopštio, Abazović mu je kazao da tenzije treba spustiti, i u tom kontekstu predložio zajednički sastanak, poslije novogodišnjih praznika između predstavnika Vlade, ministra finansija i ministra rada i socijalnog staranja, Fonda PIO i Saveza udruženja penzionera Crne Gore. Dogovor je da sastanak se održi pod ingerencijom premijera, što je predsjednik Saveza prihvatio.

Na sjednici su sumirani rezultati u godini koja je za nama i podsjetili da je zbog otežane saradnje sa Fondom PIO tokom prethodne godine Vešović i poslije mnogo telefonskih razgovora od nadležnih ministarstava i Fonda PIO nije dobio povratnu informaciju u vezi otkupa jagnjadi za crnogorske penzionere gdje je posle 18 godina izostala participacija po kilogramu jagnjetine.

Opštinska udruženja penzionera Crne Gore izrazila nezadovoljstvo i dali primjedbe što ove godine ministarstva i Fond PIO nijesu učestvovali u dotaciji cijena jagnjadi.

Međutim, na inicijativu predsjednika Saveza udruženja penzionera obezbijeđen je drugi dio zimnice i usklađene su cijene koje su se odnosile na pakete sa suhomesnatim proizvodima, telećim, junećim i svinjskim polutkama.

Ovim programom obuhvaćena je i isporuka jagnjećeg mesa po cijeni od 7,90 eura po kilogramu bez participacije i na 10 beskamatnih rata. Isporučeno je oko 4.000 jagnjadi, 4.500 paketa, telećih i svinjskih polutki, kao i ostalog svježeg mesa u ukupnoj količini 134.683 kg.

“Sprovođenjem ovog programa koliko toliko smo uspjeli pomoći penzionerima oko obezbjeđivanja zimnice”, kazao je Vešović.

Usvojena i odluka održavanju godišnjih skupština udruženja penzionera za iduću godinu.

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci