Abazović poziva na izmirenje penzionera i Fonda PIO

Premijer u tehničkom mandtu Dritan Abazović, nedavno je pozvao predsjednika Saveza udružnja penzionera Crne Gore Branka Vešovića kako bi ta organizacija izgladila višemjesečne nesporazume sa Fondom PIO.

“Pozvan sam lično 20. decembra od strane premijera Abazovića na razgovor, u vezi novonastale situacije na relaciji Fond PIO i Savez udruženja penzionera Crne Gore. Izvijestio sam ga o stanju u penzionerskoj organizaciji i koja su to pitanja koja su uzrokovala nesporazum Saveza i opštinskih udruženja penzionera Crne Gore sa Fondom PIO”, kazao je Vešović.

Kako je istakao na sjednici pokušaće da izglade nesuglasice i uspostave dobru saradnju sa Fondom PIO kao njihovom krovnom institucijom kakvu su imali godinama ranije.

Kako je saopštio, Abazović mu je kazao da tenzije treba spustiti, i u tom kontekstu predložio zajednički sastanak, poslije novogodišnjih praznika između predstavnika Vlade, ministra finansija i ministra rada i socijalnog staranja, Fonda PIO i Saveza udruženja penzionera Crne Gore. Dogovor je da sastanak se održi pod ingerencijom premijera, što je predsjednik Saveza prihvatio.

Na sjednici su sumirani rezultati u godini koja je za nama i podsjetili da je zbog otežane saradnje sa Fondom PIO tokom prethodne godine Vešović i poslije mnogo telefonskih razgovora od nadležnih ministarstava i Fonda PIO nije dobio povratnu informaciju u vezi otkupa jagnjadi za crnogorske penzionere gdje je posle 18 godina izostala participacija po kilogramu jagnjetine.

Opštinska udruženja penzionera Crne Gore izrazila nezadovoljstvo i dali primjedbe što ove godine ministarstva i Fond PIO nijesu učestvovali u dotaciji cijena jagnjadi.

Međutim, na inicijativu predsjednika Saveza udruženja penzionera obezbijeđen je drugi dio zimnice i usklađene su cijene koje su se odnosile na pakete sa suhomesnatim proizvodima, telećim, junećim i svinjskim polutkama.

Ovim programom obuhvaćena je i isporuka jagnjećeg mesa po cijeni od 7,90 eura po kilogramu bez participacije i na 10 beskamatnih rata. Isporučeno je oko 4.000 jagnjadi, 4.500 paketa, telećih i svinjskih polutki, kao i ostalog svježeg mesa u ukupnoj količini 134.683 kg.

“Sprovođenjem ovog programa koliko toliko smo uspjeli pomoći penzionerima oko obezbjeđivanja zimnice”, kazao je Vešović.

Usvojena i odluka održavanju godišnjih skupština udruženja penzionera za iduću godinu.

Slične novosti

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva
Novosti, Porodica, Treće doba
3 shares351 views

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva

Redakcija - feb 01, 2023

U Domu starih u Podgorici trenutno je 18 korisnika, a kompletirano 100 zahtjeva za boravak u Domu, kazala je u emisiji “Link” direktorka…

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima
Zdravlje, Život 55+
5 shares421 views

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima

Jasna Pejović - feb 01, 2023

 Ljekari upozoravaju da je najopasniji nagli prelazak iz hladnog u toplo vreme. Čak 80 odsto populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih,…

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!
Treće doba, Zdravlje, Život 55+
6 shares371 views

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!

Jasna Pejović - feb 01, 2023

Pored "vrelih" talasa, zapravo će vam biti jako hladno, imaćete probleme sa vidom koje nećete lako rešiti, a dremka će vam postati najbolji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci