Abazović poziva na izmirenje penzionera i Fonda PIO

Premijer u tehničkom mandtu Dritan Abazović, nedavno je pozvao predsjednika Saveza udružnja penzionera Crne Gore Branka Vešovića kako bi ta organizacija izgladila višemjesečne nesporazume sa Fondom PIO.

“Pozvan sam lično 20. decembra od strane premijera Abazovića na razgovor, u vezi novonastale situacije na relaciji Fond PIO i Savez udruženja penzionera Crne Gore. Izvijestio sam ga o stanju u penzionerskoj organizaciji i koja su to pitanja koja su uzrokovala nesporazum Saveza i opštinskih udruženja penzionera Crne Gore sa Fondom PIO”, kazao je Vešović.

Kako je istakao na sjednici pokušaće da izglade nesuglasice i uspostave dobru saradnju sa Fondom PIO kao njihovom krovnom institucijom kakvu su imali godinama ranije.

Kako je saopštio, Abazović mu je kazao da tenzije treba spustiti, i u tom kontekstu predložio zajednički sastanak, poslije novogodišnjih praznika između predstavnika Vlade, ministra finansija i ministra rada i socijalnog staranja, Fonda PIO i Saveza udruženja penzionera Crne Gore. Dogovor je da sastanak se održi pod ingerencijom premijera, što je predsjednik Saveza prihvatio.

Na sjednici su sumirani rezultati u godini koja je za nama i podsjetili da je zbog otežane saradnje sa Fondom PIO tokom prethodne godine Vešović i poslije mnogo telefonskih razgovora od nadležnih ministarstava i Fonda PIO nije dobio povratnu informaciju u vezi otkupa jagnjadi za crnogorske penzionere gdje je posle 18 godina izostala participacija po kilogramu jagnjetine.

Opštinska udruženja penzionera Crne Gore izrazila nezadovoljstvo i dali primjedbe što ove godine ministarstva i Fond PIO nijesu učestvovali u dotaciji cijena jagnjadi.

Međutim, na inicijativu predsjednika Saveza udruženja penzionera obezbijeđen je drugi dio zimnice i usklađene su cijene koje su se odnosile na pakete sa suhomesnatim proizvodima, telećim, junećim i svinjskim polutkama.

Ovim programom obuhvaćena je i isporuka jagnjećeg mesa po cijeni od 7,90 eura po kilogramu bez participacije i na 10 beskamatnih rata. Isporučeno je oko 4.000 jagnjadi, 4.500 paketa, telećih i svinjskih polutki, kao i ostalog svježeg mesa u ukupnoj količini 134.683 kg.

“Sprovođenjem ovog programa koliko toliko smo uspjeli pomoći penzionerima oko obezbjeđivanja zimnice”, kazao je Vešović.

Usvojena i odluka održavanju godišnjih skupština udruženja penzionera za iduću godinu.

Slične novosti

Danas počinje isplata majskih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares662 views

Danas počinje isplata majskih penzija

Ana Ana - jun 19, 2024

Iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PiO) saopšteno je da danas počinje isplata penzija za maj mjesec. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja…

Penzije u Njemačkoj: Za 1.200 e treba raditi 40 godina
Novosti, Penzije, Posao 55+
shares450 views

Penzije u Njemačkoj: Za 1.200 e treba raditi 40 godina

Ana Ana - jun 18, 2024

Da biste u starosti imali dobru penziju u Njemačkoj potrebno je da tokom radnog vijeka imate dobro plaćenu satnicu, a visina penzije zavisi…

STEKAO STAROSNI USLOV ZA PENZIJU PA UMRO NA ULICI: Rješenje nije dobio, da li će njegova porodica primati novac?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares356 views

STEKAO STAROSNI USLOV ZA PENZIJU PA UMRO NA ULICI: Rješenje nije dobio, da li će njegova porodica primati novac?

Ana Ana - jun 17, 2024

Kada je pre mesec dana baš vraćajući se iz penzijskog fonda, gde je podnio zahtev za penzionisanje, jer je stekao uslov za punu…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci