Zaraženi kovidom u Domu starih u Podgorici stabilno i dobro

Direktorica Doma starih u Podgorici Jelena Šofranac kazala je u emisiji “Mreža” na TVCG da je u osmoro pacijenata zaraženo korona virusom, ali da se očekuje da će taj broj biti veći. Istakla je da su svi stabilno i dobro, te da im je uvedena terapija koja im je neophodna.

“Broj korisnika koji su trenutno na smještaju je tačno 81, a osmoro je onih za koje je potvrđeno da su zaraženi. Mi smo juče svi testirani, kako korisnici tako i zaposleni i danas već imamo informacije od strane Instituta za javno zdravlje da će se broj povećati, međutim sačekala bih konačne rezultate”, kazala je Šofranac.

Istakla je da će za neke ljude testiranje morati biti ponovljeno.

“Ono što mi je važno da napomenem jeste da sm mi zaista brzo reagovali, čim smo osjetili simptome kod ovih prvih osam korisnika, i tada smo tražili da se odradi testiranje i odmah ih izolovali”, kazala je Šofranac.

Istakla je da su to u pitanju korisnici koji su od testiranja u svojim sobama i nisu imali kontakta sa ostalim korisnicima.

“Uveli smo i drastične mjere po preporukama Instituta za javno zdravlje, a mi se nadamo da će se stanje brzo stabilizovati”, kazala je Šofranac.

Istakla je da su aktivirali tri broja telefona gdje svi zainteresovani i članovi porodice mogu kontaktirati medicinsko osoblje koje će im dati informacije o zdravstvenom stanju njihovih bližnjih.

“Svi zaraženi su stabilno i dobro. Prethodnih dana su imali manju temperaturu, ali kako su mi kolege saopštile danas se svi osjećaju bolje. Redovno se provjerava njihovo zdravstveno stanje, uvedena im je terapija koja im je neophodna”, navela je Šofranac.

Istakla je da je važno znati da od samog prijema postoje doktori koji vode računa o zdravstvenom stanju korisnika Doma.

“Set mjera koje je predložio IJZ smo već sproveli, Korisnike nije obradovalo što će morati da borave u svojim sobama, tako da sve aktivnosti koje se sprovode, sprovode se u tim prostorima, hrana se dostavlja takođe u sobama”, navela je Šofranac.

Kazala je da je medicinska sestra koja boravi sa pacijentima samo u kontaktu sa njima.

“U principu bitna je stroga izolacija i dalje praćenje stanja”, kazala je Šofranac.

(RTCG)

Slične novosti

Penzije u Njemačkoj: Za 1.200 e treba raditi 40 godina
Novosti, Penzije, Posao 55+
shares450 views

Penzije u Njemačkoj: Za 1.200 e treba raditi 40 godina

Ana Ana - jun 18, 2024

Da biste u starosti imali dobru penziju u Njemačkoj potrebno je da tokom radnog vijeka imate dobro plaćenu satnicu, a visina penzije zavisi…

STEKAO STAROSNI USLOV ZA PENZIJU PA UMRO NA ULICI: Rješenje nije dobio, da li će njegova porodica primati novac?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares356 views

STEKAO STAROSNI USLOV ZA PENZIJU PA UMRO NA ULICI: Rješenje nije dobio, da li će njegova porodica primati novac?

Ana Ana - jun 17, 2024

Kada je pre mesec dana baš vraćajući se iz penzijskog fonda, gde je podnio zahtev za penzionisanje, jer je stekao uslov za punu…

Penzioneri u susjednoj zemlji imaju razlog za slavlje: Stiže im jednokratna pomoć, a obećane im i pogodnosti
Novosti, Penzije, Treće doba
shares198 views

Penzioneri u susjednoj zemlji imaju razlog za slavlje: Stiže im jednokratna pomoć, a obećane im i pogodnosti

Ana Ana - jun 15, 2024

PIO fond jе jučе objavio važnе informacijе za jеdnu grupu starijih građana, a tiču sе jеdnokratnе pomoći. Srеdstva za isplatu jеdnokratnе pomoći pеnzionеrima…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci