Zaraženi kovidom u Domu starih u Podgorici stabilno i dobro

Direktorica Doma starih u Podgorici Jelena Šofranac kazala je u emisiji “Mreža” na TVCG da je u osmoro pacijenata zaraženo korona virusom, ali da se očekuje da će taj broj biti veći. Istakla je da su svi stabilno i dobro, te da im je uvedena terapija koja im je neophodna.

“Broj korisnika koji su trenutno na smještaju je tačno 81, a osmoro je onih za koje je potvrđeno da su zaraženi. Mi smo juče svi testirani, kako korisnici tako i zaposleni i danas već imamo informacije od strane Instituta za javno zdravlje da će se broj povećati, međutim sačekala bih konačne rezultate”, kazala je Šofranac.

Istakla je da će za neke ljude testiranje morati biti ponovljeno.

“Ono što mi je važno da napomenem jeste da sm mi zaista brzo reagovali, čim smo osjetili simptome kod ovih prvih osam korisnika, i tada smo tražili da se odradi testiranje i odmah ih izolovali”, kazala je Šofranac.

Istakla je da su to u pitanju korisnici koji su od testiranja u svojim sobama i nisu imali kontakta sa ostalim korisnicima.

“Uveli smo i drastične mjere po preporukama Instituta za javno zdravlje, a mi se nadamo da će se stanje brzo stabilizovati”, kazala je Šofranac.

Istakla je da su aktivirali tri broja telefona gdje svi zainteresovani i članovi porodice mogu kontaktirati medicinsko osoblje koje će im dati informacije o zdravstvenom stanju njihovih bližnjih.

“Svi zaraženi su stabilno i dobro. Prethodnih dana su imali manju temperaturu, ali kako su mi kolege saopštile danas se svi osjećaju bolje. Redovno se provjerava njihovo zdravstveno stanje, uvedena im je terapija koja im je neophodna”, navela je Šofranac.

Istakla je da je važno znati da od samog prijema postoje doktori koji vode računa o zdravstvenom stanju korisnika Doma.

“Set mjera koje je predložio IJZ smo već sproveli, Korisnike nije obradovalo što će morati da borave u svojim sobama, tako da sve aktivnosti koje se sprovode, sprovode se u tim prostorima, hrana se dostavlja takođe u sobama”, navela je Šofranac.

Kazala je da je medicinska sestra koja boravi sa pacijentima samo u kontaktu sa njima.

“U principu bitna je stroga izolacija i dalje praćenje stanja”, kazala je Šofranac.

(RTCG)

Slične novosti

Počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares167 views

Počinje isplata penzija

Redakcija - maj 18, 2023

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore obavijestio je korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja da će isplata penzija za april 2023.…

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon
Penzije, Treće doba
7 shares294 views

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon

Redakcija - maj 13, 2023

U februaru ove godine najniži iznos srazmjerne penzije u zemlji iznosio je 3,18 eura, dok je najviši isplaćeni srazmjerni iznos bio 1.054 eura,…

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb
Zdravlje
7 shares536 views

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb

Jasna Pejović - maj 12, 2023

Plućna embolija odnosi živote, a krvni ugrušci mogu uzrokovati cijeli niz drugih problema. Tromb ili krvni ugrušak može vam uzrokovati probleme koji variraju od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci