Zaraženi kovidom u Domu starih u Podgorici stabilno i dobro

Direktorica Doma starih u Podgorici Jelena Šofranac kazala je u emisiji “Mreža” na TVCG da je u osmoro pacijenata zaraženo korona virusom, ali da se očekuje da će taj broj biti veći. Istakla je da su svi stabilno i dobro, te da im je uvedena terapija koja im je neophodna.

“Broj korisnika koji su trenutno na smještaju je tačno 81, a osmoro je onih za koje je potvrđeno da su zaraženi. Mi smo juče svi testirani, kako korisnici tako i zaposleni i danas već imamo informacije od strane Instituta za javno zdravlje da će se broj povećati, međutim sačekala bih konačne rezultate”, kazala je Šofranac.

Istakla je da će za neke ljude testiranje morati biti ponovljeno.

“Ono što mi je važno da napomenem jeste da sm mi zaista brzo reagovali, čim smo osjetili simptome kod ovih prvih osam korisnika, i tada smo tražili da se odradi testiranje i odmah ih izolovali”, kazala je Šofranac.

Istakla je da su to u pitanju korisnici koji su od testiranja u svojim sobama i nisu imali kontakta sa ostalim korisnicima.

“Uveli smo i drastične mjere po preporukama Instituta za javno zdravlje, a mi se nadamo da će se stanje brzo stabilizovati”, kazala je Šofranac.

Istakla je da su aktivirali tri broja telefona gdje svi zainteresovani i članovi porodice mogu kontaktirati medicinsko osoblje koje će im dati informacije o zdravstvenom stanju njihovih bližnjih.

“Svi zaraženi su stabilno i dobro. Prethodnih dana su imali manju temperaturu, ali kako su mi kolege saopštile danas se svi osjećaju bolje. Redovno se provjerava njihovo zdravstveno stanje, uvedena im je terapija koja im je neophodna”, navela je Šofranac.

Istakla je da je važno znati da od samog prijema postoje doktori koji vode računa o zdravstvenom stanju korisnika Doma.

“Set mjera koje je predložio IJZ smo već sproveli, Korisnike nije obradovalo što će morati da borave u svojim sobama, tako da sve aktivnosti koje se sprovode, sprovode se u tim prostorima, hrana se dostavlja takođe u sobama”, navela je Šofranac.

Kazala je da je medicinska sestra koja boravi sa pacijentima samo u kontaktu sa njima.

“U principu bitna je stroga izolacija i dalje praćenje stanja”, kazala je Šofranac.

(RTCG)

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci