Zaraženi kovidom u Domu starih u Podgorici stabilno i dobro

Direktorica Doma starih u Podgorici Jelena Šofranac kazala je u emisiji “Mreža” na TVCG da je u osmoro pacijenata zaraženo korona virusom, ali da se očekuje da će taj broj biti veći. Istakla je da su svi stabilno i dobro, te da im je uvedena terapija koja im je neophodna.

“Broj korisnika koji su trenutno na smještaju je tačno 81, a osmoro je onih za koje je potvrđeno da su zaraženi. Mi smo juče svi testirani, kako korisnici tako i zaposleni i danas već imamo informacije od strane Instituta za javno zdravlje da će se broj povećati, međutim sačekala bih konačne rezultate”, kazala je Šofranac.

Istakla je da će za neke ljude testiranje morati biti ponovljeno.

“Ono što mi je važno da napomenem jeste da sm mi zaista brzo reagovali, čim smo osjetili simptome kod ovih prvih osam korisnika, i tada smo tražili da se odradi testiranje i odmah ih izolovali”, kazala je Šofranac.

Istakla je da su to u pitanju korisnici koji su od testiranja u svojim sobama i nisu imali kontakta sa ostalim korisnicima.

“Uveli smo i drastične mjere po preporukama Instituta za javno zdravlje, a mi se nadamo da će se stanje brzo stabilizovati”, kazala je Šofranac.

Istakla je da su aktivirali tri broja telefona gdje svi zainteresovani i članovi porodice mogu kontaktirati medicinsko osoblje koje će im dati informacije o zdravstvenom stanju njihovih bližnjih.

“Svi zaraženi su stabilno i dobro. Prethodnih dana su imali manju temperaturu, ali kako su mi kolege saopštile danas se svi osjećaju bolje. Redovno se provjerava njihovo zdravstveno stanje, uvedena im je terapija koja im je neophodna”, navela je Šofranac.

Istakla je da je važno znati da od samog prijema postoje doktori koji vode računa o zdravstvenom stanju korisnika Doma.

“Set mjera koje je predložio IJZ smo već sproveli, Korisnike nije obradovalo što će morati da borave u svojim sobama, tako da sve aktivnosti koje se sprovode, sprovode se u tim prostorima, hrana se dostavlja takođe u sobama”, navela je Šofranac.

Kazala je da je medicinska sestra koja boravi sa pacijentima samo u kontaktu sa njima.

“U principu bitna je stroga izolacija i dalje praćenje stanja”, kazala je Šofranac.

(RTCG)

Slične novosti

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane
Novosti, Penzije, Porodica
1 shares198 views

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane

Redakcija - sep 23, 2023

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji…

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat
Uncategorized
3 shares219 views

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat

Redakcija - sep 22, 2023

Upravni odbor Doma starih "Nikšić" nakon današnje sjednice na kojoj je razrješio direktoricu ove ustanove, Anđelu Lalatović i imenovao V.D  mr. Jelenu Banjević,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci