Savez udruženje penzionera: Jeftnije meso za sve penzionere

Savez udruženje penzionera Crne Gore kao i ranijih godina pokrenuo je zajedno sa Fondom PIO inicijativu za obezbjeđenje zimnice crnogorskim penzionerima, tj meso po povoljnijim uslovima nego u marketima.

Ove godine novina je što jeftinije meso mogu da kupe svi penzioneri i oni koji nijesu članovi udruženja, dovoljno je da posjete opštinska udruženja.

“Naišli smo na razumijevanje Vlade i njenih ministarstava: poljoprivrede i rada i socijalnog staranja, koji su participirali jagnjeće meso zajedno sa Fondom PIO. Mole se opštinska udruženja penzionera da pored članova Saveza udruženja penzionera Crne Gore, upis i isporuku ove zimnice uključe i penzionere koji nijesu članovi Saveza, kako bi benefite ove aktivnosti osjetili svi crnogorski penzioneri”, poručili su iz Saveza penzionera.

Navode da će ove godine kilogram jagnjećeg (subvencioniranog mesa) penzioneri plaćati po 7,20 eura (podsjećamo da je to prošle godine bilo po 7,90) i to sve na osam beskamatnih rata.

“Ostalu robu (teleće, juneće, svinjske polutke) kao i kokošije meso i suhomesnate proizvode penzioneri će dobijati povoljnije nego što je to u maloprodaji, i to na 10 beskamatnih rata. Robu će isporučivati zaintresovanim penzionerima ,,Mesopromet” Bijelo Polje, ,,Goranović” i ,,Tuko” iz Nikšića, ,,Marteks” iz Cetinja, kao i ,,N.M. Durmitor” sa Žabljaka”,  poručili su iz Saveza.

Opštinska udruženja su, ističu, dobila ujednačene ponude ovih kuća i upis je počeo od utorka.

Slične novosti

Nakon konsultacija sa Zenovićem, Čarapić i Dragović najavili povlačenje predloga izmjena Zakona o PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Nakon konsultacija sa Zenovićem, Čarapić i Dragović najavili povlačenje predloga izmjena Zakona o PIO

Ana Ana - apr 15, 2024

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Predrag Zenović, pregovarač za temeljna poglavlja Bojan Božović i poslanici Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić i Darko Dragović sastali su…

Iskusne sudije idu u penziju, mladi nezainteresovani
ljudi, Novosti, Penzije
shares272 views

Iskusne sudije idu u penziju, mladi nezainteresovani

Ana Ana - apr 15, 2024

Kako povećati broj nedostajućih sudija, pitanje je koje se iz godine u godinu ponavlja. Sudski savjet jedan je od glavnih igrača u procesu…

PENZIONERI ZA VOLANOM: Da li ih treba redovno testirati?
ljudi, Novosti, Propisi
shares467 views

PENZIONERI ZA VOLANOM: Da li ih treba redovno testirati?

Ana Ana - apr 15, 2024

Peter Meking nije imao nijednu saobraćajnu nesreću u posljednjih pedeset godina. I želi da tako ostane. Ovaj sedamdesetogodišnjak dobrovoljno se prijavio za provjeru…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci