Savez udruženje penzionera: Jeftnije meso za sve penzionere

Savez udruženje penzionera Crne Gore kao i ranijih godina pokrenuo je zajedno sa Fondom PIO inicijativu za obezbjeđenje zimnice crnogorskim penzionerima, tj meso po povoljnijim uslovima nego u marketima.

Ove godine novina je što jeftinije meso mogu da kupe svi penzioneri i oni koji nijesu članovi udruženja, dovoljno je da posjete opštinska udruženja.

“Naišli smo na razumijevanje Vlade i njenih ministarstava: poljoprivrede i rada i socijalnog staranja, koji su participirali jagnjeće meso zajedno sa Fondom PIO. Mole se opštinska udruženja penzionera da pored članova Saveza udruženja penzionera Crne Gore, upis i isporuku ove zimnice uključe i penzionere koji nijesu članovi Saveza, kako bi benefite ove aktivnosti osjetili svi crnogorski penzioneri”, poručili su iz Saveza penzionera.

Navode da će ove godine kilogram jagnjećeg (subvencioniranog mesa) penzioneri plaćati po 7,20 eura (podsjećamo da je to prošle godine bilo po 7,90) i to sve na osam beskamatnih rata.

“Ostalu robu (teleće, juneće, svinjske polutke) kao i kokošije meso i suhomesnate proizvode penzioneri će dobijati povoljnije nego što je to u maloprodaji, i to na 10 beskamatnih rata. Robu će isporučivati zaintresovanim penzionerima ,,Mesopromet” Bijelo Polje, ,,Goranović” i ,,Tuko” iz Nikšića, ,,Marteks” iz Cetinja, kao i ,,N.M. Durmitor” sa Žabljaka”,  poručili su iz Saveza.

Opštinska udruženja su, ističu, dobila ujednačene ponude ovih kuća i upis je počeo od utorka.

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci