Gutić: Nastavićemo da unaprjeđujemo položaj penzionera

Ministar socijalnog staranja, brige o porodici i demografije Damir Gutić sa saradnicama sastao se danas sa v.d. direktora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore Vladimirom Drobnjakom, predsjednikom Saveza udruženja penzionera Crne Gore Brankom Vešovićem i crnogorskim predstavnicima mesne industrije: ,,Mesopromet“-a iz Bijelog Polja, industrije mesa ,,Goranović” i ,,Tuko” iz Nikšića, ,,Marteks”-a iz Cetinja, kao i ,,N.M. Durmitor”-a sa Žabljaka.

“Tema sastanka je bila obezbjeđivanje zimnice za penzionere, gdje je dogovoreno da se razgovor o ovoj temi nastavi iduće sedmice sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede”, saopšteno je iz tog resora.

Kako se navodi, Gutić je izrazio uvjerenje da će Ministarstvo na čijem je čelu ostvariti dobru saradnju sa učesnicima sastanka u cilju obezbijeđivanja zimnice crnogorskim penzionerima po povoljnijim cijenama nego u marketima.

On je naveo da je cilj državne politike da obezbijedi pristojan način staranja o populaciji penzionera, te da se ovakvim i sličnim akcijama žele ublažiti posljedice krize nastale skokom cijena osnovnih životnih namirnica.

„Ministarstvo socijalnog staranja, brige o porodici i demografije će nastaviti da radi na unaprjeđenju položaja penzionera. Ove godine budžetom je u ovu svrhu opredijeljeno 150.000 eura, a cilj nam je, da kao i prethodnih godina, akcijom bude obuhvaćena domaća proizvodnja“, istakao je ministar Gutić.

Savez udruženje penzionera Crne Gore je kao i ranijih godina pokrenuo zajedno sa Fondom PIO inicijativu za obezbjeđenje zimnice crnogorskim penzionerima, tj. mesa po povoljnijim uslovima nego u marketima. Predsjednik Saveza udruženja penzionera Branko Vešović je kazao da se na vrijeme počelo sa akcijom.

“Vjerujemo da ćemo i ove godine naići na razumijevanje Vlade i njenih ministarstava: poljoprivrede i socijalnog staranja, koji su participirali jagnjeće meso zajedno sa Fondom PIO“, kazao je Vešović.

Slične novosti

Milović: Penzionerima obezbijediti klubove i kartice za popuste
Novosti, Penzije, Penzionerski popusti
shares532 views

Milović: Penzionerima obezbijediti klubove i kartice za popuste

Ana Ana - sep 13, 2024

Podgorica u skoro svakom kvartu posjeduje veliki broj poslovnih prostora i neke od njih mora ustupiti penzionerima. Vrijeme je da podgorički penzioneri dobiju…

Kina podiže starosnu granicu za penziju: Muškarci sa 63, žene sa 58
Novosti, Penzije, Treće doba
shares187 views

Kina podiže starosnu granicu za penziju: Muškarci sa 63, žene sa 58

Ana Ana - sep 13, 2024

Kina, kao najmlađa država koja je našla svoje mjesto među najvećim svjetskim ekonomijama, planira da od sledeće godine podigne starosnu granicu za penzionisanje…

UŽAS: Penzioner iz Beograda mjesecima pokazivao polni organ maloljetnicama
ljudi, Novosti, Treće doba
shares345 views

UŽAS: Penzioner iz Beograda mjesecima pokazivao polni organ maloljetnicama

Ana Ana - sep 12, 2024

Javni tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu saslušao je juče uhapšenog Lj. P. (69), osumnjičenog za polno uznemiravanje. Okrivljeni se, kako se kaže…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci