POKRET PENZIONERA: Vlada da zaustavi raspodjelu sredstava za stare, brojne zloupotrebe “privatnih i povezanih NVO”

Pokret Penzionera Crne Gore će sjutra na satanku u Ministarstvu finansija zatražiti od ministra Aleksandra Damjanovića, da se odmah zaustavi raspodjela sredstava za stara lica koja odobrava Ministarstvo rada i socijalna staranja nevladinim organizacijama u visini od 250 hiljada eura, jer ta sredstva idu u privatne džepove, a ne zašta su namijenjena, naveli su u svom saopštenju iz ovog pokreta.

U saopštenju koje potopisuje predsjednik Svetozar Čabarkapa su najavili, da će zatražiti i pridružiti se ostalim udruženjima penzionera da se stopira i nezakonito uzimanje članarina penzionerima, bez njihove saglasnosti.

“Takođe, želimo poručiti ovim putem i Ministarstvu rada i socijalnog staranja Admiru Adroviću da odmah stavi van snage novi javni poziv za NVO za stara lica i izvrši reviziju od 2017.godine svih finasijskih izvještaja, koje su u ovoj oblasti dostavile NVO, a očekujemo da se u čitav postupak uključi i SDT, jer svi govore o zloupotrebama od strane nekih porodičnih NVO grupa sa Sjevera i Podgorice, koje su u vezi sa pojedinim članovima Komisija i ocenjivačima, koji uzimaju 30 posto, a niko ne reaguje”, naveli su iz Pokreta penzionera Crne Gore.

Želimo sva sredstva koja su opredijeljena za penzionere i stara lica da se namjenski utroše za njih, a nikako da od tih sredstava neko pravi svoj lični biznis, kaže Čabarkapa i dodaje da ako “Adrović ne stopira sadašnji javni poziv mi planiramo da zajedno sa ostalim udruženjima penzionera, organizujemo protest ispred ovog Ministarstva”.

“Dok god u njega ne uđe Specijalni policijski odred i ne zaplijene od Komisije za raspodjelu sredstava NVO kompletnu dokumentaciju od 2017.godine”, naveli su na kraju saopštenja iz ovog Pokreta.

M.K.

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci