POKRET PENZIONERA: Vlada da zaustavi raspodjelu sredstava za stare, brojne zloupotrebe “privatnih i povezanih NVO”

Pokret Penzionera Crne Gore će sjutra na satanku u Ministarstvu finansija zatražiti od ministra Aleksandra Damjanovića, da se odmah zaustavi raspodjela sredstava za stara lica koja odobrava Ministarstvo rada i socijalna staranja nevladinim organizacijama u visini od 250 hiljada eura, jer ta sredstva idu u privatne džepove, a ne zašta su namijenjena, naveli su u svom saopštenju iz ovog pokreta.

U saopštenju koje potopisuje predsjednik Svetozar Čabarkapa su najavili, da će zatražiti i pridružiti se ostalim udruženjima penzionera da se stopira i nezakonito uzimanje članarina penzionerima, bez njihove saglasnosti.

“Takođe, želimo poručiti ovim putem i Ministarstvu rada i socijalnog staranja Admiru Adroviću da odmah stavi van snage novi javni poziv za NVO za stara lica i izvrši reviziju od 2017.godine svih finasijskih izvještaja, koje su u ovoj oblasti dostavile NVO, a očekujemo da se u čitav postupak uključi i SDT, jer svi govore o zloupotrebama od strane nekih porodičnih NVO grupa sa Sjevera i Podgorice, koje su u vezi sa pojedinim članovima Komisija i ocenjivačima, koji uzimaju 30 posto, a niko ne reaguje”, naveli su iz Pokreta penzionera Crne Gore.

Želimo sva sredstva koja su opredijeljena za penzionere i stara lica da se namjenski utroše za njih, a nikako da od tih sredstava neko pravi svoj lični biznis, kaže Čabarkapa i dodaje da ako “Adrović ne stopira sadašnji javni poziv mi planiramo da zajedno sa ostalim udruženjima penzionera, organizujemo protest ispred ovog Ministarstva”.

“Dok god u njega ne uđe Specijalni policijski odred i ne zaplijene od Komisije za raspodjelu sredstava NVO kompletnu dokumentaciju od 2017.godine”, naveli su na kraju saopštenja iz ovog Pokreta.

M.K.

Slične novosti

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima
Bakina kuhinja, Hobi 55+, Ljubav 55+
6 shares459 views

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima

Redakcija - sep 29, 2023

Jedno društvo je humano onoliko koliko brine o svojim najstarijim članovima, a cilj SENIOR FEST-a 2023. je da pošalje snažnu poruku da crnogorsko…

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares389 views

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti

Redakcija - sep 28, 2023

Ministar ekonomskog razvoja i turima Goran Đurović saopštio je da će od 2. oktobra na sniženju biti preko 150 artikala u novom krugu akcije…

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci