JOKSIMOVIĆ: Udruženja penzionera finansirala DPS, penzionerima uziman novac bez saglasnosti

Svakom penzioneru u Crnoj Gori mjesečno se od penzije oduzima od 0,4 do 0,6 eura, zavisno od iznosa penzije, za Savez udruženja penzionera bez obzira da li je dao saglasnost za to.

Momo Joksimoć kaže za Portal “Penzioneri” da u Partiji penzionera, invalida i restitucije smaatraju da za to ne postoji zakonski osnov, te da više ne žele da finansiraju savez koji je radio isključivo u korist bivšeg režima, odnosno Demokratske partije socijalista.

U ovom udruženju tvrde da su penzionerski savezi u proteklim decenijama zloupotrebljavali položaj i protiv odgovornih su podnijeli više krivičnih prijava.

Partija penzionera, invalida i restitucije podnijela je sedam krivičnih prijava protiv saveznog i opštinskih udruženja penzionera. Tvrde da su nesavjesno raspolagali novcem penzionera i isplaćivali ga isključivo članovima DPS-a, a ne penzionerima koji su potrebi, i to bez ikakve evidencije.

“Imate potvrdu na kojoj ne piše ništa. Pare se dijele bez ikakve kontrole i potvrde, isključivo članovima DPS-a”, kaže Joksimović za Pnzionere.

Dodaje da treba pomagati onima koji teško žive, ali da to nije bio slučaj.

“PIO ni Savez penzionera ne smiju uzimati novac od penzionera bez njihove saglasnosti. Fond PIO ne smije više ni cent isplatiti Savezu penzionera bez saglasnosti penzionera. Penzioneri su direktno finaansirali DPS, od saveznog, opštinskih do mejsnih udruženja”, kazao nam je Joksimović.

On tvrdi da niko od 68.000 invalida u Crnoj Gori nikada nije dobio ni cent pomoći a da se radi o ljudima koji izuzetno teško žive.

“Oni jedva preživaljavaju, ne mogu da prehrane porodice”, kaže Joksimović.

On pozdravlja odluku Glavnog grada da zatvori klubove penzionera dok se ne ispitaju sumnje na nezakonito trošenje novca.

Slične novosti

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima
Bakina kuhinja, Hobi 55+, Ljubav 55+
6 shares459 views

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima

Redakcija - sep 29, 2023

Jedno društvo je humano onoliko koliko brine o svojim najstarijim članovima, a cilj SENIOR FEST-a 2023. je da pošalje snažnu poruku da crnogorsko…

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares389 views

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti

Redakcija - sep 28, 2023

Ministar ekonomskog razvoja i turima Goran Đurović saopštio je da će od 2. oktobra na sniženju biti preko 150 artikala u novom krugu akcije…

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci