Danas o budućnosti penzionog sistema u Crnoj Gori

Predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, okupiće danas regionalne eksperte iz oblasti javnih finansija, koji će učestvovati na panelu Budućnost penzionog sistema u Crnoj Gori: Iskustva iz regiona.

Milatović je u prethodnom periodu pokrenuo dijalog o temama od društvenog značaja, a reforma penzionog sistema predstavlja važno pitanje u društvenom životu Crne Gore. Stoga je predstojeći panel prilika da stručnjaci iz ove oblasti prezentuju različite pristupe i iskustva u penzionim reformama.

Na panelu će govoriti član Fiskalnog savjeta Srbije i docent na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Nikola Altiparmakov, profesor na Institutu za javne finansije i poslovno veleučilište Zagreb, Predrag Bejaković, i profesor i predavač na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani, Mitja Čok.

Moderator će biti izvršni direktor Fidelity consultinga, Miloš Vuković.

Događaj će se održati u maloj sali Muzičkog centra Crne Gore u 11 sati, a nakon razgovora gosti u publici će panelistima imati priliku da postave pitanja.

Ovo je drugi po redu panel Razgovor sa predsjednikom, nakon otvorene diskusije na temu Evropska perspektiva Crne Gore, sa rektorkom Koledža Evrope, Federikom Mogerini.

Razgovor sa predsjednikom, format koji uključuje diskusije o temama koje su važne za crnogorsku javnost, prilika su da se građanima, kroz dijalog i razmjenu mišljenja eminentnih stručnjaka iz tematskih oblasti, bliže predstave perspektive i otvori diskusija o temama od značaja za budućnost društva.

Prenos se može uživo pratiti na zvaničnom YouTube kanalu predsjednika Crne Gore.

Slične novosti

Milović: Penzionerima obezbijediti klubove i kartice za popuste
Novosti, Penzije, Penzionerski popusti
shares532 views

Milović: Penzionerima obezbijediti klubove i kartice za popuste

Ana Ana - sep 13, 2024

Podgorica u skoro svakom kvartu posjeduje veliki broj poslovnih prostora i neke od njih mora ustupiti penzionerima. Vrijeme je da podgorički penzioneri dobiju…

Kina podiže starosnu granicu za penziju: Muškarci sa 63, žene sa 58
Novosti, Penzije, Treće doba
shares187 views

Kina podiže starosnu granicu za penziju: Muškarci sa 63, žene sa 58

Ana Ana - sep 13, 2024

Kina, kao najmlađa država koja je našla svoje mjesto među najvećim svjetskim ekonomijama, planira da od sledeće godine podigne starosnu granicu za penzionisanje…

UŽAS: Penzioner iz Beograda mjesecima pokazivao polni organ maloljetnicama
ljudi, Novosti, Treće doba
shares345 views

UŽAS: Penzioner iz Beograda mjesecima pokazivao polni organ maloljetnicama

Ana Ana - sep 12, 2024

Javni tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu saslušao je juče uhapšenog Lj. P. (69), osumnjičenog za polno uznemiravanje. Okrivljeni se, kako se kaže…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci